Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Dobrodošli Gost ( Login | Registracija )

2 Strana V  1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Šta naši postovi govore o nama??
ruza_vetrova
post Mar 28 2008, 07:38 PM
Post #1

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Status: Član
Reg: 3-February 08
Lok: 442 do Beograda
Član broj: 437 404

U stvarnom svetu o drugim osobama donosimo zaključke na osnovu njihovog ponašanja, razmišljanja, stava o nekim bitnim stvarima, na osnovu stila oblačenja, muzike koju slušaju, na osnovu nekih malih sitnica, pogleda, osmeha, na osnovu celokupnog držanja, načina pristupa okolini i drugim osobama, itd...

U virtuelnom svetu zaključke o nekome donosimo na osnovu postova koje čitamo!
Mislim da na osnovu njih možemo izvući neke osnovne stvari o osobi koja piše, možemo proceniti koliko je neko kulturan, obrazovan, tolerantan, pažljiv, arogantan, nepismen...itd...
Ali, za razliku od RL u kome mnogima gledamo u oči dok kontaktiramo, ovde gledamo u postove. Naravno da postoje osobe koje u virtuelnom svetu sebe pokazuju u puno lepšem svetlu nego što to one zaista jesu. Stvaraju lepu ili lepšu sliku o sebi, nadaju se da će dobiti više simpatija od strane drugih i da će biti samim time prihvaćeniji i voljeniji!

Zato se i pitam>>Šta naši postovi govore o nama?
Koliko na osnovu njih možemo doneti ispravnih zaključaka o nekome?

Ja sam lično primetila par osoba, koje su ovde prilično dugo prisutne i koje imaju tako izgradjen stil pisanja da je to za svaku pohvalu i imam izuzetno mišljenje o njima!
Nadam se da ne grešim, a ne navodim nickove jer bih volela da sve ostane na uopštenoj priči.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Danlo77
post Mar 28 2008, 09:44 PM
Post #2

Veteran
Group Icon

Reg: 11-March 07
Lok: Tamni vilajet
Član broj: 342 662

Postovi delimicno govore o nama. Vise su prikaz onoga kako bi zeleli da nas drugi vide kroz nase stavove koji mogu a ne moraju da se poklapaju sa onim sto radimo u stvarnom zivotu. Kada se pogledaju stavovi velike vecine ljudi koji postuju na forumu, ucinice nam se da smo okruzeni sve samim puritancima (blago nama) dok nam je drustvno i opsti moral na nikad nizem nivou u RL. Doduse, mnogi zato verovatno i beze u ovaj ruzicasti virtuelni svet, provodeci sate i sate dnevno "ziveci" neke druge zivote...
+Quote Post
kindermans
post Mar 28 2008, 11:22 PM
Post #3

ADM. TAKSA,...brzo, kratko i jasno,...
Group Icon

Reg: 28-October 07
Lok: JugoslaWien
Član broj: 413 780

ne da govore nego i brisu sliku o nekom,....

vidi se ko je svadjalica,...
vidi se ko se uvek slaze,...
vidi se ko koga hvali,...
vidi se ko je ciji satelit,....
vidi se ko je uvek tu.,...
vidi se ko sve bas sve uvek zna,...
vidi se ko je,.....tu samo radi zabave ,........a sve se to vidi kroz postove,...

a i dobro je da smo svi razliciti,.......a neki opet brzopleti,.....
+Quote Post
dr_ilke
post Mar 29 2008, 02:25 AM
Post #4

Profi
Group Icon

Reg: 24-November 04
Član broj: 90 383

Posto se glupiram, moji postovi govore da sam glupav, prost, seljak sm034.gif

A zavisi i od toga jesam li pijan ili trezan, posto sam podvojena licnost, shizofrenicar u neku ruku, da li pise Dule ili Dusko

Dule je dobar decko, miran, povucen, tih, .... nikakav laughing.gif

Dusko je zaeban! Sve zemske u selo jedva cekaju da Dule popije dva piva i da se transformise u Dushka sm016.gif

Moji postovi malo govore o meni. Svratim ovde, lupam glposti, ostanem ziv .....
I tako ....
+Quote Post
Noelia
post Mar 29 2008, 10:42 PM
Post #5

Veteran
Group Icon

Reg: 28-August 07
Član broj: 396 409

Tema je zanimljiva, cooll.gif ali vi ( vas cetvero gore) ste vec sve rekli.
Dr.Ilke na saljiv nacin, pa onda cu ja biti ozbiljna. sm007.gif

Razmiljala sam o tome i rekla bih ovo:
- svaki od nas nalazi ono sto traži, kako u RL životu, tako i na forumu
- svaki daje ono što ima (ako dođeš prazan ili ljut, ili ne daj Bože, pijan... sm007.gif )
- svaki dobije onoliko koliko je spreman )raspoloživ) prihvatiti
- svaki od nas je u procesu učenja...da bude dobar forumaš, da pise dobre postove...(ali, što je dobar post? sm034.gif - sadržaj, stil, forma, novitet, efekt, informacija ili formacija?dužina, sažetost? ...itd)

S ovim hoću reći da naši postovi (ne) govore o nama, ali zavise od gore nabrojenog.

Kaže se da iz obilja srca usta govore, ono što ti je u srcu to je i na jeziku.
U tom smislu vjerujem da se neke stvari ne mogu improvozirati.
Ili imaš ili nemaš. Forum je dinamican, može se vješto smisliti ili prepisati neka informaciju jednom ili
dvaput, ali kasnije se pokaže.

Za članove koji su već dugo na forumu bih rekla slijedeće.
Nemoguće je uvijek pisati s istim nadahnućem, kvalitetom, strpljivošću.
Također nije moguće uvijek pogoditi ni biti u pravu i niz drugih stavri.
To znači, da ako je netko nešto "bubnuo" , "kiksao" da se ne bi smjelo dozvoliti odmah da ga drugi
napadaju ili "linčuju" sm007.gif jer je napisao neki bezvezan post. Taj post (ili čak više njih) ne govori o čovjeku, nego o njegovom trenutnom raspoloženju, neznanju, nesnalaženju itd.
To mnogi ne razumiju, i nažalost se često događa da netko "uleti u vatru", pa dobije ni kriv ni dužan.
laughing.gif i još ispadne kao provokator i smetalo. thumbsdown.gif
(dakako tu je presudan Pravilnik i moderatori koji moderiraju )

Na tvoje pitanje, ružo, flowers.gif bih odgovorila da je moje iskustvo s forumom bilo pozitivno, da sam učila
i to mi se čini najvrednije. Od početničkih zafrkavanja, ukručenosti, nesnalaženja ..
do sadašnje slobode u izražavanju.. na večini tema. Često ne napišem sve što bih htjela tj. prešutim ako
mi se učini da je tako pametnije, jer tako radim i u RL. To nipošto nije lako i za mene je vrlina, ali vjerujem da NE treba sve reci, biti pretjerano iskren, negoimati mjeru, ali ni to nije lako.
Dakle, u ovom kontekstu mogu reći svjesno i savjesno;
Da, ja stojim iza riječi koje napišem i to sam ja. sm012.gif

Koliko se može prosuditi o čovjeku po onom što pročitamo? Može.
Naravno, ne možemo biti posve sigurni. Zato je najbolje, po mom mišljenju gledati na učinke koji u nama ostaju nakon pročitanog posta.
Nečiji post može biti hladan, isprazan, ništa ne prenosi ili čak možda negativan, a drugi nam rasvjetljuje pamet, zagrijava srce, nasmijava ..itd.
Čovjek osjeća unutarnju korist i zadovoljstvo, pa sve ako taj član koji ga je pisao ne bi bio dobar čovjek, svejedno, učinak je bio pozitivan.

Noelia je izmenio/la post. Vreme izmene: Mar 29 2008, 10:32 PM
+Quote Post
ruza_vetrova
post Mar 29 2008, 11:34 PM
Post #6

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Reg: 3-February 08
Lok: 442 do Beograda
Član broj: 437 404

Citat (Danlo77 @ Mar 28 2008, 09:44 PM) *

Kada se pogledaju stavovi velike vecine ljudi koji postuju na forumu, ucinice nam se da smo okruzeni sve samim puritancima (blago nama) dok nam je drustvno i opsti moral na nikad nizem nivou u RL.

Da, postovi većine nam pokazuju prilično idiličnu sliku, a u RL su sve vrednosti poremećene!
I postavlja se pitanje zbog čega je to tako? I naravno zaključak da nije sva sjajno kako se čini, bar na prvi pogled! Puno toga je ispod površine, samo malo treba zagrebati ili čitati izmedju redova sm034.gif

Citat (Noelia @ Mar 29 2008, 10:42 PM) *

- svaki od nas nalazi ono sto traži, kako u RL životu, tako i na forumu
- svaki daje ono što ima (ako dođeš prazan ili ljut, ili ne daj Bože, pijan... sm007.gif )
- svaki dobije onoliko koliko je spreman )raspoloživ) prihvatiti
- svaki od nas je u procesu učenja.

Ja sam uvek u nekim svojim kontaktima sa prijateljima tvrdila da na netu/forumu svako od nas nalazi ono što traži, i uvek sam nailazila na osudu takvih reči. A ja i dalje mislim isto, sve što tražimo to ćemo i pronaći, potpuno identično kao u RL.
Slažem se da svako daje ono što ima, i da dobija onoliko koliko je spreman prihvatiti ali bi i dodala da neki i "daju" ono što nemaju, da se predstavljaju na način kojim zapravo žele da o njima izgradimo pozitivnu sliku.
Svako od nas uči, posebno mi koji smo kratko ovde! Učimo od drugim, pratimo postove, čitamo, razmišljamo. Meni lično posle nepuna dva meseca boravka na ovom forumu neke stvari deluju sasvim drugačije nego na startu! Da li to znači da sam već nešto naučila??? Sigurno da, jer jednostavno sam uvidela neke sitnice koje su mi toliko bitne i koje na startu nisam ni primećivala.
I ko zna kako će to izgledati za par meseci sm007.gif

Kaže se da iz obilja srca usta govore, ono što ti je u srcu to je i na jeziku.
U tom smislu vjerujem da se neke stvari ne mogu improvozirati.
Ili imaš ili nemaš. Forum je dinamican, može se vješto smisliti ili prepisati neka informaciju jednom ili dvaput, ali kasnije se pokaže.

U nekim stvarima ima improvizacije, ali u veći ne, i to je po meni dobra stvar na forumu.
Inače, ko zna na šta bi sve ličilo!?

Za članove koji su već dugo na forumu bih rekla slijedeće.
Nemoguće je uvijek pisati s istim nadahnućem, kvalitetom, strpljivošću.

Ja sam se to i pitala, jer nemoguće je ovde biti više godina i imati uvek strpljenje, inspiraciju, biti raspoložen i sl. i prateći nečije postove od pre par god i sada primećujem priličnu razliku, uglavnom jako pozitivnu što opet govori da su uspešno prošli sve faze učenja sm007.gif

Koliko se može prosuditi o čovjeku po onom što pročitamo? Može.
Naravno, ne možemo biti posve sigurni. Zato je najbolje, po mom mišljenju gledati na učinke koji u nama ostaju nakon pročitanog posta.
Nečiji post može biti hladan, isprazan, ništa ne prenosi ili čak možda negativan, a drugi nam rasvjetljuje pamet, zagrijava srce, nasmijava ..itd.
Čovjek osjeća unutarnju korist i zadovoljstvo, pa sve ako taj član koji ga je pisao ne bi bio dobar čovjek, svejedno, učinak je bio pozitivan.

Vrlo često čitajući neke teme uočim postove koji na mene ostave izuzetno jak dojam, nedavno sam se više puta vraćala jednom i čitala ga iznova.
Najveći utisak /bez obzira o čemu je reč/ ostave, bar po mom mišljenju, oni postovi koji su napisani iz srca, onako-baš iskreno i bez suvišnih reči. A takvih je zaista puno!
Reči, stil pisanja...pa i slike koje često idu uz postove po meni itekako govore o osobi koja ih piše!

ruza_vetrova je izmenio/la post. Vreme izmene: Mar 29 2008, 11:38 PM
+Quote Post
bojana999
post Mar 29 2008, 11:39 PM
Post #7

Napredni korisnik
Group Icon

Reg: 11-February 08
Član broj: 439 178

Mislim da je problem sto se ne pravi razlika nekad u tome sta je za salu a sta nije....
Meni licno se desavalo da se ne izrazim dobro ali srecom nisam imala problema ni sa kim....

Govore mnogo ako svako napise to sto stvarno misli....
+Quote Post
mortadela
post Mar 30 2008, 11:26 AM
Post #8

velika curica
Group Icon

Reg: 17-June 07
Lok: Republika Srpska
Član broj: 376 682

Mnogo toga sam saznala o drugima na osnovu postova....pricalice,svadjalice.itd...jednostavno stvorim sliku odredjene osobe
Mada moji postovi zavise od raspolozenja,stvari koje me u RL dizu na nebo ili spustaju negdje
+Quote Post
Selena_
post Mar 30 2008, 11:40 AM
Post #9

Veteran
Group Icon

Reg: 29-January 06
Lok: Waves
Član broj: 195 682

Moji o meni, vjerujem, ama bash nishta ne govore ;p
+Quote Post
noone
post Mar 30 2008, 11:47 AM
Post #10

Veteran
Group Icon

Reg: 11-November 04
Lok: ...Srpska Atina...
Član broj: 42 619

JOJ, previse udubljivanja u nesto sto je toliko nevazno.
Sta me briga jel neko laze, lupa, pravi se pametan.
Za sad me svega par ljudi toliko zainteresovalo da pozelim da produbim neki kontakt sa njima.
Ne zato sto lepo pisu, ili ne znam ti ja sta, vec iz meni nekog nepoznatog razloga.

Mislim da je gubljenje vremena razmisljanje o ovakvim temama.
+Quote Post
pozovime
post Mar 30 2008, 04:29 PM
Post #11

Početnik
Group Icon

Reg: 7-December 07
Član broj: 423 706

Sta nasi postovi govore o nama? cooll.gif

Ne mnogo, cak i suvise malo da bi mogli da procijenimo neku osobu wink.gif rolleyes.gif biggrin.gif
+Quote Post
ludamala20
post Mar 30 2008, 08:59 PM
Post #12

*I make the beat go boom, papy. . .*
Group Icon

Reg: 26-January 06
Lok: Somewhere...over the rainbow...
Član broj: 194 192

Pa.. U principu, nista preterano vazno.
Moze da se folira do mile volje, ako se to pozeli..
Moze se stvoriti neki utisak, ali nikako i kompletna slika...
A na osnovu mojih postova...
Moze da se zakljuci da nisam normalna, i da previse mislim na... jer je svaki 2. post o njemu... sad.gif
+Quote Post
CiCa_92
post Mar 31 2008, 12:18 AM
Post #13

Veteran
Group Icon

Reg: 20-September 07
Lok: Zabranjeni grad
Član broj: 402 396

Virtuelni svet,nije ni delic stvarnog sveta.
Postoji utisak,a neko misljenje...papir trpi sve... u ovom slucaju to nije papir..
Ni ne opterecujem se puno time,ovde sam radi zabave,da ako me nesto muci ili raduje slobodno napisem,jer me niko ne zna...
I iz toga se izvlaci neki utisak
(:
+Quote Post
semii
post Mar 31 2008, 01:28 AM
Post #14

.Ti si meni SVE.
Group Icon

Reg: 6-September 07
Član broj: 398 967

Citat (pozovime @ Mar 30 2008, 04:29 PM) *

Sta nasi postovi govore o nama? cooll.gif

Ne mnogo, cak i suvise malo da bi mogli da procijenimo neku osobu wink.gif rolleyes.gif biggrin.gif

slazem se sm007.gif
+Quote Post
ikac007
post Apr 1 2008, 12:15 AM
Post #15

veteran
Group Icon

Reg: 20-December 06
Lok: stroga i poverljiva
Član broj: 310 595

Svašta nešto. sm001.gif

O nekima sugerišu da iza postova stoje stabilne, kompletne ličnosti,a o drugima...

Drugi uglavnom nesvesno objašnjavaju, da su skangule ili kako već wink.gif

Sve se vidi. wink.gif
+Quote Post
AngelinaJolly
post Apr 1 2008, 07:37 AM
Post #16

Zovu me Nemir, a zovem se ....
Group Icon

Reg: 28-October 05
Lok: nuladevetdevet
Član broj: 160 909

O meni licno sve i svasta - i opet nista smile.gif kako za koga.
Vrlo lako se stvaraju predrasude;klanovi, mobinzi - kod koga upali eto to sam ja primetila .
Prvo te dizu u nebo i ako ne igras po njihovom taktu isti koji su te hvalili bogzna kako pljuju po tebi.Trudim se da ne odgovaram na pojedine provokacije a umem i da uzvratim sto ponekad i cinim.Uglavnom se postujem tamo gde me zanima a zavisi i od raspolozenja kako kada pisem ali razlog da sam jos uvek na forumu je jedan jedini.

Ikac007- skangule -Budi ljubazan ne bilo ti zapovedjeno ,prevedi mi molim te ovu rec
nikada nisam cula niti mi je poznato znacenje iste.
+Quote Post
Lyly2000
post Apr 1 2008, 08:33 AM
Post #17

Profi
Group Icon

Reg: 14-May 06
Lok: Sa polja zelenih.....
Član broj: 240 771

Ipak govore o nama,bar sto se tice kulture,stvori se neka slika osnovna o nekom,njegove karakteristike,da li je svadjalica,za*ebant,pricalica.E sad i slike koje se postavljaju sa nekim smislom na temu govore o nekom. sm034.gif
+Quote Post
Theol
post Apr 1 2008, 11:04 AM
Post #18

Veteran
Group Icon

Reg: 30-January 08
Član broj: 436 309

Govore puno, ako se zna čitati između redova. A iskazuju i raspoloženje.
+Quote Post
ikac007
post Apr 1 2008, 02:13 PM
Post #19

veteran
Group Icon

Reg: 20-December 06
Lok: stroga i poverljiva
Član broj: 310 595

Citat (AngelinaJolly @ Apr 1 2008, 07:37 AM) *

..
...- skangule -Budi ljubazan ne bilo ti zapovedjeno ,prevedi mi molim te ovu rec
nikada nisam cula niti mi je poznato znacenje iste.

Pa to ti je ono od one džengleske"skambeg" pa razrađeno u lokal slengu- skangula. Gadnije zveču( zvuču) od originala... wink.gif
+Quote Post
queenAmidala
post Apr 3 2008, 09:09 PM
Post #20

Veteran
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 21-July 07
Lok: BG
Član broj: 386 379

Dobro pitanje. Trebalo bi upoznati jednu osobu vrlo dobro preko postova, a onda je upoznati i u RL i onda shvatiti koliko smo i cime sve bili iznenadjeni. Jedino tako se moze odgovoriti tacno na ovo pitanje. Meni je nekad smesno kada procitam ovde neke komentare kako mene neko dozivljava, a znam da prosto ja nisam takva i da me u RL niko kao takvu ne bi opisao, ali verovatno odajem takav utisak jer nemam mnogo vremena da o svemu pisem ili ko zna sve zbog cega odajem takav utisak...Sve zavisi koliko i o cemu pisete. Vidim da neki dolaze da se samo zezaju i druze. To uopste ne mora da znaci da su u RL neki veseljaci okruzeni gomilom drugara, nasmejani i otkaceni. Mozda bas imaju ozbiljan i tezak posao, mozda se bave velikim intelektualnim naporom...i ovo im dodje kao razonoda gde imaju priliku da se opuste i odmore. Takvi mozda nikad nece zaci na Svet nauke, a mozda su bas naucnici. Ko zna...Eto to ja tako predpostavljam... Tako da, mislim da je ustvari vrlo tesko da postovi nesto previse govore. Oni svakako nesto otkrivaju o osobi koja stoji iza, ali nemoguce je otkriti sta je to nesto u toj osobi - njena periferija, njena maska ili njena sustina. Jer, nismo svi iz istog motiva ovde. Neko nema drustvo, pa je dosao da se druzi ovde, neko ga bas ima, pa uziva da se i ovde druzi, neko ga ima preko glave, pa ovde dodje samo da ponesto napise, neko dodje da se svadja jer je u RL mozda suvise dobrica, a neko je ovde dobrica jer se u RL mnogo svadja, neko se svadja u RL pa se svadja i ovde.......I eto to je samo primer i za sve druge osobine.
Mislim da svi koji smo ovde cemo ostati vecite enigme jedni za druge. I mozda bas tako i treba da ostane. I mozda je u tome i lepota foruma.
+Quote Post

2 Strana V  1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:

- Lo-Fi verzija Vreme: 28th August 2008 - 04:31 AM

Copyright © 1999, 2008