|
  |
Застава возила |
|
|
| djolee84 |
Dec 15 2006, 10:15 PM
|
nale84

Status: Moderator
Reg: 3-July 06
Član broj: 258 714

|
крагујевачка фабрика аутомобила запошљава више хиљада радника,међутим стање у овој фабрици је свима познато.ова фабрика већ тридесет година производи исти модел аутомобила(заставин кец),а југо је носилац ласкаве титуле најгорег аута који се икада појавио на америчком тржишту(испред дачије,шкоде,ладе и још неких). данас застава производи пунта,уствари тек креће са производњом,јер ја колико знам прве заставе 10 су склапане у италији,нисам сигуран да је иједна склопљена у србији.сарадња са фиатом постоји и раније,настављена је искључиво због дуговања заставе према италијанској фирми.већ су лансиране приче како би застава требала да производи лимузину по лиценци фиата,а још н пунто нису почели да раде.иначе сам власник фиат уна којег је застава радила по лиценци(фиатова каросерија а мотор од југа 45) и могу вам рећи да је ок био док је био нов.међутим после десет година вожње и пређених 120 000 км све више личи на заставу а све мање на фиата. ја се питам треба ли застава уопште да производи аутомобиле или да се пребаци на производњу нечега другог.при спровођењу анкете какав би ауто застава требала да производи,од три понуђена одговора(мали градски ауто,породични велики ауто или теренац односно џип како га неки зову) већина је одговорила џип  смешно...  шалу на страну,треба ли застава да настави да прави возила? уколико би се и десило нешто као са шкодом или дачиом,застава не би могла да буде конкурентна на тржишту,бар не са именом југо односно застава(најгори ауто свих времена).можда постоји шанса да застава развије производњу лаких теретних возила,носивости до 3 тоне,као што су застава ривал или турбо зета,уз неке модификације наравно....
|
|
|
|
|
|
| Isidor |
Dec 17 2006, 07:24 PM
|
Veteran

Status: Član
Reg: 30-December 03
Član broj: 31 254

|
Citat (belepruge @ Dec 16 2006, 07:40 PM)  Zastavu pod hitno ukinuti, uzas, uzas, ako sve nas melje tranzicija, neka melje i njih, sta su oni, svete krave, i to u zemlji u kojoj krave nisu svete?  Tacno: Uzas je pustiti hiljade i hiljade ljudi da ih melje tranzicija, a pri tome ne ponuditi im nikakvu alternativu, niti im dati ikakvu nadu. Slazem se da Zastavini automobili ne vrede puno i da nisu konkurentni na trazistu, stavise, nisam ni decidirani zagovornik opstanka Zastave po svaku cenu, ali cu se uvek zaprepastiti na olako posezanje za "hirurskim nozem" i hladno odstranjivanje maltene citavog jednog grada....Neko pomenu veliki novac poreskih obveznika. Nije valjda. Pa, poreski obveznici su mnogo vise dali za bogacenje Miskovica i njemu slicnih, za razne izgubljene ratove, sumnjive privatizacije i sl. i ne vidim zasto bi im bas Zastava bila jedini trn u oku.
|
|
|
|
|
|
| CTAHAP |
Dec 17 2006, 07:26 PM
|
VENCEREMOS!

Reg: 22-January 06
Lok: Ул. Богдана Жерајића бр. 10
Član broj: 192 664

|
Citat (belepruge @ Dec 17 2006, 06:58 PM)  Jes', jes', vi's kako ti znas da sam ja instruirana  Samo slabo me placaju   Па, за тебе знам одавно... Ал ко ти је крив када се олако откриваш, па се онда питаш што кеш не капље.. Слаба та обука у ЦИА. Мислио сам на политичаре, како год. Citat (Yal @ Dec 17 2006, 06:47 PM)  Dobro CTAHAP, hajde onako iskreno, da li bi ti kupio Zastavina kola ako bi po slicnoj ceni, ili malo skuplje dobio Hundai?
Ја сам за то да се уложи у ЗАСТАВУ и да почне да производи добра кола, као Шкода. Не може нико да ме убеди да Шкода није била крш који се од миља звао аутомобилом, па гле сад? Треба само снажно стати на те позиције и тражити стратешког партнера. Политичари морају да залегну за то, па пола Шумадије је живело од ЗАСТАВЕ. Треба водити рачуна о томе.
|
|
|
|
|
|
| boki83 |
Dec 17 2006, 07:55 PM
|
budala

Reg: 29-October 03
Lok: Bgd
Član broj: 16 416

|
Citat (CTAHAP @ Dec 17 2006, 07:26 PM)  Ја сам за то да се уложи у ЗАСТАВУ
Ja mislim da mora neko da kupi Zastavu, pa tek onda da ulaze, a koliko sam primetio niko nece da je kupi. Sad koji je razlog ne znam, ali verovatno da im se ne isplati. Malo smo trziste.
|
|
|
|
|
|
| FooLControL |
Dec 17 2006, 08:13 PM
|
Veteran

Reg: 21-August 06
Lok: Србија
Član broj: 271 986

|
Citat (CTAHAP @ Dec 17 2006, 08:08 PM)  Шминка, па удаја.
тачно
|
|
|
|
|
|
| Nicki7up |
Dec 17 2006, 08:18 PM
|
Početnik

Reg: 13-December 06
Lok: Born in SFRJ
Član broj: 307 955

|
Auto?!Zastava je auto?! Mislim da je Zastava imala ponudu od Pezo-a ali da je verovatno neko hteo deo kolaca pa su francuzi videli kakvi smo jadnici,da necemo svom narodu da pomognemo i pobegli glavom bez obzira.Cinjenica je da mi nismo bas neki strucnjaci u polju auto industrije ali sa "cvrstom rukom" bi se nadohnadio zaostatak od nekih 15-ak godina za jedno 10-ak Ali to vreme nece doci,bar ne skoro. Nadajmo se da cemo za nasih zivota biti u mogucnosti da rutinski od plate odvojimo trecinu za kredit i uzeti u Zastavi(pezo-u,reno-u,sta god) nov auto i ne misliti o posledicama Toliko
|
|
|
|
|
|
| belepruge |
Dec 17 2006, 10:39 PM
|
Neću

Reg: 2-October 05
Lok: epicentar
Član broj: 153 363

|
Citat (Isidor @ Dec 17 2006, 07:24 PM)  Tacno: Uzas je pustiti hiljade i hiljade ljudi da ih melje tranzicija, a pri tome ne ponuditi im nikakvu alternativu, niti im dati ikakvu nadu.
Stvar je u tome da nije fer prema svima onima kojima nije ponudjena nikakva alternativa, i koje melje tranzicija, i koji se koprcaju kako znaju... Sto bi radnici Zastave bili povlasceni? Moje komsije su ostale bez posla kad je firma propala, sto ne bi i radnici Zastave, a firma im je propala, ono, vec sto godina... Za sve ove godine, mnogi su vec nasli i alternativni izvor prihoda, jer bi u protivnom pomrli od gladi. Mislim, mrzi me da pisem vise, kao da cela Srbija zavisi od jedne lose fabrike Citat (Nicki7up @ Dec 17 2006, 08:18 PM)  Auto?!Zastava je auto?! Mislim da je Zastava imala ponudu od Pezo-a ali da je verovatno neko hteo deo kolaca pa su francuzi videli kakvi smo jadnici,da necemo svom narodu da pomognemo i pobegli glavom bez obzira.Cinjenica je da mi nismo bas neki strucnjaci u polju auto industrije ali sa "cvrstom rukom" bi se nadohnadio zaostatak od nekih 15-ak godina za jedno 10-ak Ali to vreme nece doci,bar ne skoro. Nadajmo se da cemo za nasih zivota biti u mogucnosti da rutinski od plate odvojimo trecinu za kredit i uzeti u Zastavi(pezo-u,reno-u,sta god) nov auto i ne misliti o posledicama Toliko 
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|