Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Dobrodošli Gost ( Login | Registracija )

11 Strana V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Застава возила
да ли застава уопште треба да настави са пр&#
да ли застава уопште треба да настави са производњом аутомобила
да [ 42 ] ** [47.73%]
дефинитивно не [ 46 ] ** [52.27%]
Ukupno glasova: 88
Gosti ne mogu da glasaju 
djolee84
post Dec 15 2006, 10:15 PM
Post #1

nale84
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 3-July 06
Član broj: 258 714

крагујевачка фабрика аутомобила запошљава више хиљада радника,међутим стање у овој фабрици је свима познато.ова фабрика већ тридесет година производи исти модел аутомобила(заставин кец),а југо је носилац ласкаве титуле најгорег аута који се икада појавио на америчком тржишту(испред дачије,шкоде,ладе и још неких).

данас застава производи пунта,уствари тек креће са производњом,јер ја колико знам прве заставе 10 су склапане у италији,нисам сигуран да је иједна склопљена у србији.сарадња са фиатом постоји и раније,настављена је искључиво због дуговања заставе према италијанској фирми.већ су лансиране приче како би застава требала да производи лимузину по лиценци фиата,а још н пунто нису почели да раде.иначе сам власник фиат уна којег је застава радила по лиценци(фиатова каросерија а мотор од југа 45) и могу вам рећи да је ок био док је био нов.међутим после десет година вожње и пређених 120 000 км све више личи на заставу а све мање на фиата.

ја се питам треба ли застава уопште да производи аутомобиле или да се пребаци на производњу нечега другог.при спровођењу анкете какав би ауто застава требала да производи,од три понуђена одговора(мали градски ауто,породични велики ауто или теренац односно џип како га неки зову) већина је одговорила џип huh.gif смешно...

Prikačena slika

шалу на страну,треба ли застава да настави да прави возила?
уколико би се и десило нешто као са шкодом или дачиом,застава не би могла да буде конкурентна на тржишту,бар не са именом југо односно застава(најгори ауто свих времена).можда постоји шанса да застава развије производњу лаких теретних возила,носивости до 3 тоне,као што су застава ривал или турбо зета,уз неке модификације наравно....
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Obi1Canobi
post Dec 16 2006, 05:49 PM
Post #2

Početnik
Group Icon

Status: Član
Reg: 14-December 06
Član broj: 308 414

Tu si upravu sto se tice zastave i kvaliteta,ali ipak mislim da bi trabala da se privatizuje,tj. da
im se desi nesto kao sto si vec rekao sa Skodom ili Daciom.
+Quote Post
Dejan011
post Dec 16 2006, 06:56 PM
Post #3

Veteran
Group Icon

Reg: 30-August 05
Lok: Beograd
Član broj: 143 868

Podatak koji sam procitao,Zastava je od 1995. do danas pojela ukupno oko 2 milijarde evra od poreskih obveznika ove zemlje i na kraju se došlo do toga da moraju da se otpuste radnici i poveća produktivnost.Ali opet se konstantno odlaže cela priča oko zastave,traže se neka čudotvorna rešenja umesto da se preseče i kaže,ili ste sposobni da idete na tržište i da poslujete bez monopola ili da se zatvori fabrika.

Dejan011 je izmenio/la post. Vreme izmene: Dec 16 2006, 06:58 PM
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
belepruge
post Dec 16 2006, 07:40 PM
Post #4

Neću
Group Icon

Reg: 2-October 05
Lok: epicentar
Član broj: 153 363

Zastavu pod hitno ukinuti, uzas, uzas, ako sve nas melje tranzicija, neka melje i njih, sta su oni, svete krave, i to u zemlji u kojoj krave nisu svete?

smile.gif
+Quote Post
whataman
post Dec 17 2006, 06:26 AM
Post #5

stoka iz bloka
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 5-February 06
Lok: Of Gold
Član broj: 198 119

Stojadin je zakon!
+Quote Post
boki83
post Dec 17 2006, 03:17 PM
Post #6

budala
Group Icon

Reg: 29-October 03
Lok: Bgd
Član broj: 16 416

Ako gledamo racionalno i zdravorazumski, Zastava nikad nije ni trebala da nastane. Nasli se mi pametni da razvijamo auto industriju pored takvih giganata, i da je stitimo carinom. I sada, posto postoji mislim da ima cisto socijalnu ulogu za radnike koje tamo rade i narod koji kupuje jos uvek ta nova vozila, cisto da postoje dzabe kola koja ce se odrzavati za smesne pare. Mislim da ne treba da nastavi proizvodnju automobila, nego ako je moguce da ugovori sa nekim kucama koja prave provereno dobre automobile (Fiat preskociti) da sklapa modele koji vise nisu aktuelni kao novi.
+Quote Post
Dejan011
post Dec 17 2006, 05:37 PM
Post #7

Veteran
Group Icon

Reg: 30-August 05
Lok: Beograd
Član broj: 143 868

Citat (whataman @ Dec 17 2006, 06:26 AM) *

Stojadin je zakon!

Image

biggrin.gif
+Quote Post
CTAHAP
post Dec 17 2006, 06:42 PM
Post #8

VENCEREMOS!
Group Icon

Reg: 22-January 06
Lok: Ул. Богдана Жерајића бр. 10
Član broj: 192 664

Видео сам пре неки дан нека ЗАСТАВИНА кола, на њима пише тест верзија, изгледају много моћно... Треба помоћи ЗАСТАВИ, никако да се гаси. Ти који траже њено гашење су директно инструирани од западних налогодаваца, њима сигурно иде у корист да ми што више својих фабрика затворимо да бисмо морали куповати њихову робу. Логика капитализма. Како се ШКОДА дигла, што она није угашена.. Не, никако.
+Quote Post
Yal
post Dec 17 2006, 06:47 PM
Post #9

Veteran
Group Icon

Status: Super moderator
Reg: 19-April 05
Član broj: 120 104

Dobro CTAHAP, hajde onako iskreno, da li bi ti kupio Zastavina kola ako bi po slicnoj ceni, ili malo skuplje dobio Hundai?
+Quote Post
Swann1
post Dec 17 2006, 06:57 PM
Post #10

Aussi bien Satanique qu'Angélique
Group Icon

Status: Super moderator
Reg: 3-April 05
Član broj: 117 165

Nisam za zatvaranje ZASTAVE. Zasto? Zato sto je ZASTAVA nekada izdrzavala ceo Kragujevac. Sada, naravno, nije tako, ali opet dosta porodica ovisi o te jadne plate. Zato mislim da bi trebalo nesto da se preduzme i spreci njeno dalje propadanje.
+Quote Post
belepruge
post Dec 17 2006, 06:58 PM
Post #11

Neću
Group Icon

Citat (CTAHAP @ Dec 17 2006, 06:42 PM) *

Ти који траже њено гашење су директно инструирани од западних налогодаваца

biggrin.gif

Jes', jes', vi's kako ti znas da sam ja instruirana biggrin.gif Samo slabo me placaju sad.gif

+Quote Post
Isidor
post Dec 17 2006, 07:24 PM
Post #12

Veteran
Group Icon

Reg: 30-December 03
Član broj: 31 254

Citat (belepruge @ Dec 16 2006, 07:40 PM) *

Zastavu pod hitno ukinuti, uzas, uzas, ako sve nas melje tranzicija, neka melje i njih, sta su oni, svete krave, i to u zemlji u kojoj krave nisu svete?

smile.gif

Tacno: Uzas je pustiti hiljade i hiljade ljudi da ih melje tranzicija, a pri tome ne ponuditi im nikakvu alternativu, niti im dati ikakvu nadu. Slazem se da Zastavini automobili ne vrede puno i da nisu konkurentni na trazistu, stavise, nisam ni decidirani zagovornik opstanka Zastave po svaku cenu, ali cu se uvek zaprepastiti na olako posezanje za "hirurskim nozem" i hladno odstranjivanje maltene citavog jednog grada....Neko pomenu veliki novac poreskih obveznika. Nije valjda. Pa, poreski obveznici su mnogo vise dali za bogacenje Miskovica i njemu slicnih, za razne izgubljene ratove, sumnjive privatizacije i sl. i ne vidim zasto bi im bas Zastava bila jedini trn u oku.
+Quote Post
CTAHAP
post Dec 17 2006, 07:26 PM
Post #13

VENCEREMOS!
Group Icon

Citat (belepruge @ Dec 17 2006, 06:58 PM) *

biggrin.gif

Jes', jes', vi's kako ti znas da sam ja instruirana biggrin.gif Samo slabo me placaju sad.gif

laugh.gif Па, за тебе знам одавно... Ал ко ти је крив када се олако откриваш, па се онда питаш што кеш не капље.. Слаба та обука у ЦИА. naughty.gif

Мислио сам на политичаре, како год.

Citat (Yal @ Dec 17 2006, 06:47 PM) *

Dobro CTAHAP, hajde onako iskreno, da li bi ti kupio Zastavina kola ako bi po slicnoj ceni, ili malo skuplje dobio Hundai?

Ја сам за то да се уложи у ЗАСТАВУ и да почне да производи добра кола, као Шкода. Не може нико да ме убеди да Шкода није била крш који се од миља звао аутомобилом, па гле сад? Треба само снажно стати на те позиције и тражити стратешког партнера. Политичари морају да залегну за то, па пола Шумадије је живело од ЗАСТАВЕ. Треба водити рачуна о томе.
+Quote Post
boki83
post Dec 17 2006, 07:55 PM
Post #14

budala
Group Icon

Citat (CTAHAP @ Dec 17 2006, 07:26 PM) *

Ја сам за то да се уложи у ЗАСТАВУ

Ja mislim da mora neko da kupi Zastavu, pa tek onda da ulaze, a koliko sam primetio niko nece da je kupi. Sad koji je razlog ne znam, ali verovatno da im se ne isplati. Malo smo trziste.
+Quote Post
CTAHAP
post Dec 17 2006, 08:08 PM
Post #15

VENCEREMOS!
Group Icon

Да бисмо је продали, морамо мало да је средимо, мора да падне реструктурација. Шминка, па удаја.
+Quote Post
FooLControL
post Dec 17 2006, 08:13 PM
Post #16

Veteran
Group Icon

Reg: 21-August 06
Lok: Србија
Član broj: 271 986

Citat (CTAHAP @ Dec 17 2006, 08:08 PM) *

Шминка, па удаја.

тачно
+Quote Post
Neuhvatljiva_
post Dec 17 2006, 08:15 PM
Post #17

Lavova žena
Group Icon

Reg: 12-November 05
Lok: ...ni na nebu ni na zemlji...
Član broj: 165 081

Pa najlakse je zatvoriti neku fabriku...
Naravno da bi trebalo uloziti napore da ona nastavi svoju proizvodnju...Ipak se dosta fabrika zatvorilo...
+Quote Post
Nicki7up
post Dec 17 2006, 08:18 PM
Post #18

Početnik
Group Icon

Reg: 13-December 06
Lok: Born in SFRJ
Član broj: 307 955

Auto?!Zastava je auto?! laughing.gif
Mislim da je Zastava imala ponudu od Pezo-a ali da je verovatno neko hteo deo kolaca pa
su francuzi videli kakvi smo jadnici,da necemo svom narodu da pomognemo i
pobegli glavom bez obzira.Cinjenica je da mi nismo bas neki strucnjaci u polju auto industrije
ali sa "cvrstom rukom" bi se nadohnadio zaostatak od nekih 15-ak godina za jedno 10-ak smile.gif
Ali to vreme nece doci,bar ne skoro.
Nadajmo se da cemo za nasih zivota biti u mogucnosti da rutinski od plate odvojimo trecinu za kredit i uzeti u Zastavi(pezo-u,reno-u,sta god) nov auto i ne misliti o posledicama rolleyes.gif
Toliko
+Quote Post
boki83
post Dec 17 2006, 09:20 PM
Post #19

budala
Group Icon

Dajte ljudi, pa ovi sta daju pare nisu mutavi da vide da li je unutra trulo ili ne, nikakva dekoracija nece njih ubediti da se ispruze za kintu.
+Quote Post
belepruge
post Dec 17 2006, 10:39 PM
Post #20

Neću
Group Icon

Citat (Isidor @ Dec 17 2006, 07:24 PM) *

Tacno: Uzas je pustiti hiljade i hiljade ljudi da ih melje tranzicija, a pri tome ne ponuditi im nikakvu alternativu, niti im dati ikakvu nadu.

Stvar je u tome da nije fer prema svima onima kojima nije ponudjena nikakva alternativa, i koje melje tranzicija, i koji se koprcaju kako znaju... Sto bi radnici Zastave bili povlasceni? Moje komsije su ostale bez posla kad je firma propala, sto ne bi i radnici Zastave, a firma im je propala, ono, vec sto godina... Za sve ove godine, mnogi su vec nasli i alternativni izvor prihoda, jer bi u protivnom pomrli od gladi. Mislim, mrzi me da pisem vise, kao da cela Srbija zavisi od jedne lose fabrike dry.gif

Citat (Nicki7up @ Dec 17 2006, 08:18 PM) *

Auto?!Zastava je auto?! laughing.gif
Mislim da je Zastava imala ponudu od Pezo-a ali da je verovatno neko hteo deo kolaca pa
su francuzi videli kakvi smo jadnici,da necemo svom narodu da pomognemo i
pobegli glavom bez obzira.Cinjenica je da mi nismo bas neki strucnjaci u polju auto industrije
ali sa "cvrstom rukom" bi se nadohnadio zaostatak od nekih 15-ak godina za jedno 10-ak smile.gif
Ali to vreme nece doci,bar ne skoro.
Nadajmo se da cemo za nasih zivota biti u mogucnosti da rutinski od plate odvojimo trecinu za kredit i uzeti u Zastavi(pezo-u,reno-u,sta god) nov auto i ne misliti o posledicama rolleyes.gif
Toliko

ph34r.gif

smile.gif
+Quote Post

11 Strana V  1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi: