Милан Недић, Поднет захт |
|
|
| MOMKA |
Jul 3 2008, 07:22 PM
|
МЛАДИЋЕВКA

Status: Član
Reg: 18-September 06
Lok: Булевар Ђенерала Ратка Младића
Član broj: 280 727

|
Српска либерална странка поднела захтев Окружном суду у Београду за рехабилитацију Милана Недића. Ваше мишљење о томе... ... колико уопште Срби знају о Милану Недићу? 
|
|
|
|
|
|
| DZAMAISL |
Jul 3 2008, 09:53 PM
|
konobar "kod mitkeva"

Reg: 4-May 07
Lok: Las Padinas...
Član broj: 360 904

|
Pokusao da spase Srbiju(ono malo sto je od nje ostalo) po Danskom modelu ali ostali nisu za to imali sluha... Spasao masovni broj Srba iz Hrvatske i Bosne... Cak primio i dosta Slovenaca i tako najbolje pokazao vrednosti Srpskoga naroda.. Po meni nije kriv ni za jednog poginulog partizana ili komunistu...On je gledao da spase vecinu naroda...nije mogao da pazi i na usijane glave... 
|
|
|
|
|
|
| DZAMAISL |
Jul 3 2008, 10:05 PM
|
konobar "kod mitkeva"

Reg: 4-May 07
Lok: Las Padinas...
Član broj: 360 904

|
Citat (BARABA-IT @ Jul 3 2008, 09:52 PM) 
Svako je mislio da na ispravan nachin pomaze otadzbini.[/i]
Evo ti podsetnik kako su partizani shvatali pomaganje otadzbini...Toliko su zatrli ime Milana Nedica da se danas ni u jednoj emisiji ne moze pojaviti zivi svedok i njegov bliski saradnik... Pripadnici OZNE su se zdali u poteru za njima, ali bez nekog posebnog uspeha. Onda se pribeglo ovakvoj varci. Nepoznato je kome se pripisuje ova obmana. Zvanično su (preko radija i štampe) pozvani svi čuvari javnog reda i mira koji su kao "profesionalci" radili za vreme Milana Nedića da, u novom poretku, nastave iste profesionalne poslove - čuvanje javnog reda i mira u Beogradu. Poziv je upućen svima da se jave u svoje policijske kvartove (bilo ih je u to vreme dvanaest). Odziv je bio neočekivano veliki : u prvom "turnusu" na svoja bivša radna mesta došlo je 2.000 žandarma, pisara, daktilografa, činovnika, spremačica... Svi su sabrani, bez odbira i selekcije, u veliku kasarnu Garde na Dedinju, poskidani (ostali samo u donjem vešu) povezani i postreljani. U naknadnom sećanju o ovim masovnim pogubljenjima akademik Dejan Medaković (zabeleženo u njegovom kabinetu u SAN-u 7. aprila 2003. godine) kaže: "Streljano je, sećam se, tačno 1995. osoba. Petorica su uspela da pobegnu, a dvojica begunaca su dolazila kod mene u Muzej Kneza Pavla, gde sam od 1. marta 1942. godine radio kao kustos da mi pričaju o streljanjima. Streljanja su vršena bez suđenja i osude, samo po spisku koji je na brzinu napravljen među onima koji su pali u klopku... Citat (BARABA-IT @ Jul 3 2008, 09:58 PM)  [i]U to vrijeme je u Srbiji vazio zakon, za jednog Nijemca se streljalo 100. Srba...
Vazio je u mnogim zemljama...Ceska je prva okupirana... u njoj je vazilo 100 Ceha za jednog Nemca....I oni imaju svoj Kragujevac... Bas zbog toga je Milan Nedic i znao kako se mora sa njima...bez preteranog kurcenja(jer jesi okupiran)i pokusaja da se izvuce sto vise koristi za svoju zemlju... Da se ne lazemo..niko nikada nije optuzio Svedsku sto je izvozila rude Nemackoj ili sto su Danci pravili u brodogradilistu Nemacke podmornice...  Tako smo mogli i mi...
|
|
|
|
|
|
| kudaide |
Jul 3 2008, 11:58 PM
|
Veteran

Reg: 13-October 07
Član broj: 408 224

|
Citat (w2403 @ Jul 3 2008, 11:33 PM)  Za Slovence je ucinio mnogo.Bar je moja porodica izdrzavala petoclanu porodicu tokom rata. Pokrenuti njegovu rehabilitacuju je OK.Ne zbog Slovenaca, vec zbog napora da obezbedi minimum stradanja u Srbiji. I istine radi.
------------------------------------------. Pedeset i tri godine. Jos ni zahtjev za rehabilitaciju podnesen nije. Ni ranjenici sa Sutjeske jos rehabilitovani nisu. Ni djeca nasa poklana.. Nemaju groba svog. -------------------------------------------------.
|
|
|
|
|
|
| budimpesta04 |
Jul 4 2008, 07:35 AM
|
Veteran

Reg: 3-January 05
Član broj: 97 926

|
Citat (DZAMAISL @ Jul 3 2008, 10:53 PM)  Pokusao da spase Srbiju(ono malo sto je od nje ostalo) po Danskom modelu ali ostali nisu za to imali sluha... Spasao masovni broj Srba iz Hrvatske i Bosne... Cak primio i dosta Slovenaca i tako najbolje pokazao vrednosti Srpskoga naroda.. Po meni nije kriv ni za jednog poginulog partizana ili komunistu...On je gledao da spase vecinu naroda...nije mogao da pazi i na usijane glave...  Banjica, Jajinci, Staro sajmište.......
|
|
|
|
|
|
| Rebecca_Bgd |
Jul 4 2008, 07:45 AM
|
Napredni korisnik

Reg: 17-September 07
Član broj: 401 548

|
Citat (BARABA-IT @ Jul 3 2008, 09:58 PM)  U to vrijeme je u Srbiji vazio zakon, za jednog Nijemca se streljalo 100. Srba... Shta su partizani radili?! Baci bombu u masu Nijemaca i da petama vjetra...
Da nije bilo partizana u drugom Sv. ratu, hrvati ne bi imali potrebe da ubijaju i proteruju onoliko hiljada ljudi u Oluji, jer ni jedne srpske žive glave ne bi ostalo SAMO u hrvatskoj. O BiH i da ne pričam i tamošnjim ustašama i "cvijeću njihovom" balijama, protiv kojih su se SAMO i jedini partizani borili. A jel' Nedić i njegovi, uopšte i prelazio Drinu ? I da...logori na Banjici, Jajincima itd i to samo u Beogradu...KO je tamo mučen, silovan i ubijan ? Srbi , Jevreji , Romi ili neko treći, a uz ČIJI blagoslov i PUNU SARADNJU ? Rebecca_Bgd je izmenio/la post. Vreme izmene: Jul 4 2008, 07:46 AM
|
|
|
|
|
|
| Rolandinjos |
Jul 4 2008, 08:58 AM
|
Predsednik Odeljenske Zajednice

Reg: 4-February 07
Lok: zini da ti kažem...
Član broj: 328 157

|
Citat (MOMKA @ Jul 3 2008, 07:22 PM)  Српска либерална странка поднела захтев Окружном суду у Београду за рехабилитацију Милана Недића. Ваше мишљење о томе... ... колико уопште Срби знају о Милану Недићу?  Obzirom da pobednik piše istoriju,nažalost,suviše malo znamo o mnogim stvarima... 
|
|
|
|
|
|
| Sub-Ad |
Jul 4 2008, 09:02 AM
|
Veteran

Reg: 28-September 06
Lok: ОКЛОПНИ ВОЗ
Član broj: 283 598

|
Citat (Rebecca_Bgd @ Jul 4 2008, 08:56 AM)  A jel bi postojali Srbi u hrvatskoj i BiH posle drugog Sv. rata?  Итекако. Итекако. Да су Срби били оно што су били Бугари, зар мислиш да би било Јасеновца? Црвена жаба нам је отворила 10 фронтова: Њемци, Италијани, Мађари, Бугари, балисти, усташе (муслимани и "хрвати" ), фолксдојчери, Срби(четници) на Србе (партизане)... Да смо имали један фронт, да ли би било Јасеновца и јама? P.S. У списак нисам унио Румуне  Само наивни Србин ратује на 10 фронтова. Sub-Ad je izmenio/la post. Vreme izmene: Jul 4 2008, 09:05 AM
|
|
|
|
|
|
| Sub-Ad |
Jul 4 2008, 09:07 AM
|
Veteran

Reg: 28-September 06
Lok: ОКЛОПНИ ВОЗ
Član broj: 283 598

|
Citat (Rebecca_Bgd @ Jul 4 2008, 09:03 AM)  Za mene NIKO ko je saradjivao sa okupatorom i nacistima , a protiv svog naroda ne moze da bude heroj...ma ko i gde pisao istoriju.
У ком смислу је био против свог народа? У оном у којем је био и ђенерал Михаиловић? И о њему смо слушали 60 година, квислинг, издајник....убијао свој народ тртр, па је ли стварно тако било? Sub-Ad je izmenio/la post. Vreme izmene: Jul 4 2008, 09:07 AM
|
|
|
|
|
|
| Rebecca_Bgd |
Jul 4 2008, 09:15 AM
|
Napredni korisnik

Reg: 17-September 07
Član broj: 401 548

|
Citat (Sub-Ad @ Jul 4 2008, 09:07 AM)  У ком смислу је био против свог народа? У оном у којем је био и ђенерал Михаиловић?
И о њему смо слушали 60 година, квислинг, издајник....убијао свој народ тртр, па је ли стварно тако било?
Pa kako drugacije? Evo i poslednja baka mi je umrla a svedok desavanja u srcu Beograda za vreme drugog Sv. rata i kada god bi videla one nindze pandurske, zvala bi me da pogledam kroz prozor i pricala koliko lice na crne legije...o ovim pomenutim nasim izdajnicima srpskog i inog naroda , a koji su ziveli u Beogradu, mrzi me da trosim reci i o njihovoj saradnji sa Nemcima , okupatorima i slanja nevinih u logore na Banjici, Jajincima...Starom sajmistu...uzas...kakav samo covek treba da budes da to radis svome narodu? Moguce kao nas preCednik koji se klanja i odaje postu muslimanima u Srebrenici a za Srbe mucki ubijene ga zabole uvo...da li je nekada otisao i poklonio se srpskim zrtvama...a sve je to isto ili po tebi nije?
|
|
|
|
|
|
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|