''Bosna i Hercegovina je bliža raspadu nego ikad nakon rata a Europska unija mora učiniti više kako bi spriječila moguću podjelu', zaključio je Paddy Ashdown.
Ashdown je upozorio kako je Republika Srpska uspostavila paralelne institucije sa državom i da radi na odvajanju od BiH.
Tvrdi da premijer RS Milorad Dodik ''sada agresivno poništava desetljeće reformi i koristi autonomiju koja mu je zajamčena Daytonskim sporazumom kako bi ugrozio Bosnu kakva je predviđena u Daytonu''. Bivš viskoi predstavnik za BiH ističe kako bi Unija trebala iskoristiti težnje BiH za članstvo u uniji kao polugu kojom bi se poduprla središnja vlast u Sarajevu, te da se Bruxelles mora oduprijeti pokušajima podrivanja države BiH
''Bosna i Hercegovina je bliža raspadu nego ikad nakon rata a Europska unija mora učiniti više kako bi spriječila moguću podjelu', zaključio je Paddy Ashdown.
Ashdown je upozorio kako je Republika Srpska uspostavila paralelne institucije sa državom i da radi na odvajanju od BiH.
Tvrdi da premijer RS Milorad Dodik ''sada agresivno poništava desetljeće reformi i koristi autonomiju koja mu je zajamčena Daytonskim sporazumom kako bi ugrozio Bosnu kakva je predviđena u Daytonu''. Bivš viskoi predstavnik za BiH ističe kako bi Unija trebala iskoristiti težnje BiH za članstvo u uniji kao polugu kojom bi se poduprla središnja vlast u Sarajevu, te da se Bruxelles mora oduprijeti pokušajima podrivanja države BiH
Zašto li me ovakve gluposti od ešdauna uopšte ne čude.Bio je i on visoki predstavnik.Pa što ne uradi to što predlaže drugima.
Grupa: Član
Registrovan/a: 30-December 07
Od: Beograd
Korisnik br: 429 006
Ne samo Republika Srpska. I hrvati hoce svoj deo.
Pa zar Evropa ne garantuje pravo na samoopredeljenje? Tako su nastale i Slovenija I Hrvatska i evo sada Kosovo. Dakle, drzave koje nikada nisu postojale nastale su jer im evropske institucije dozvoljavaju takve slobode. Onda i Republika Srpska i hrvatska zajednica imaju pravo da izaberu kako ce ziveti.
BiH niko osim muslimana ne zeli, a oni su manjina.
Ovu poruku je izmenio BG_HIGHLANDER_: Jul 27 2008, 03:14 PM
добра тема,сви добро знамо да је бих вјештачка творевина јер да нема страних снага или би био рат или двије односно три државе,па буджет федерације је празан до дна и да нема страних донација пукли би скроз јер су патетични хрвати их презиру а са србима никако тако да чим изгубе подршку европске уније издували су га јер ћемо се ми срби фино одвојити а претпостављам и хрвати а они ће остати у неком малом пашалуку изоловани од свијета јер нико нормалан неће с њима
Тако и муслимани...одсвирали су своје што се милостиње тиче...ко дао - дао је, они се налапали али ни код бабе нема џабе, тако да им је паметније да заврну рукаве ( ногавице већ јесу ) и да нешто раде, а не да просе као што су већ навикли...фуј...бљак
Grupa: Član
Registrovan/a: 19-May 07
Od: Beograd
Korisnik br: 367 019
Povuci paralelu je neizbezno: Kako je Kosovo dobilo nezavisnost?Mora se postovati volja jednog naroda na samoopredeljenje,bitni su ljudi,a ne zemlja.
E pa,ako Kosovo moze biti nezavisno,moze i republika srpska,stvar je jasna.Upravo to je temelj za rusenje BiH,ne za nezavisnost,vec za pripajanje republike srpske Srbiji.
bukvalisto naravno da ce se autoputevi i mostovi graditi a ja sam skelu naveo figurativno jer ako nas budu tjerali u isti kos s vama "bosancima" tj bosnjacima i hrvatima neminovno je ocekivati za dvadesetak godina a mozda i ranije da od autoputeva ne bude nista a mostovi koji bi se i izgradili bili bi poruseni i ne vidim sta ti je toliko cudno u cinjenici da ja kao srbin ne zelim da zivim u unitarnoj bih
Ovu poruku je izmenio federer: Jul 29 2008, 04:00 PM
bukvalisto naravno da ce se autoputevi i mostovi graditi a ja sam skelu naveo figurativno jer ako nas budu tjerali u isti kos s vama "bosancima" tj bosnjacima i hrvatima neminovno je ocekivati za dvadesetak godina a mozda i ranije da od autoputeva ne bude nista a mostovi koji bi se i izgradili bili bi poruseni i ne vidim sta ti je toliko cudno u cinjenici da ja kao srbin ne zelim da zivim u unitarnoj bih
Брате, зна он то врло добро
Упитај га шта Срби из Р. Српске мисле о тој крпетини од државе "БиХ"
Dok Srbi jačaju i vode ka samostalnosti Republiku Srpsku, Bošnjaci kukaju i mole međunarodnu zajednicu da to spriječi, pri tom nastojeći da ogade Federaciju BiH.