Bioskopi |
|
|
| zelenooka981 |
Jul 8 2006, 05:41 AM
|
Ange ou démon *¤

Status: Moderator
Reg: 30-November 04
Član broj: 91 347

|
Ne mislim da je to iz 'nehtenja' nego iz prostog razloga sto je ljudima jeftinije da se potrude i na internetu,ili na neki drugi nacin,dodju do DVX pristojnog snimka i prodju MNOGO jeftinije.Ranije,kada je situacija bila bolja,onih godina,sa sam sa mamom redovno isla u bioskop-znalo se,svaka nedelja uvece.Medjutim,kasnije je to preraslo u pravi luksuz i kad se covek preracuna,jos ako ima dobar internet,naravno da ce se opredeliti za kucnu varijantu,kao jeftiniju.Nazalost.Ista stvar je i sa pozoristima,medjutim tu,nazalost,nema druge varijante.
|
|
|
|
|
|
| Raptor71 |
Jul 8 2006, 11:05 AM
|
Prinz Eugen

Status: Član
Reg: 19-August 05
Lok: Valjevo
Član broj: 141 123

|
Nazalost tako je, to sam dozivljavao jos pre 4-5 godina... Drug i ja smo redovno isli u bioskop, i redovno je bio prazan po 10-20 ljudi maksimum, eventualno kada se prikazuje domaci film, ili neki veliki strani hit, desavalo se da se napuni. Sa druge strane, nas bioskop je jako los, sa losim ozvucenjem tako da i ne cudi sto ljudi radije gledaju filmove kuci. Takodje po istoj ceni se moze iznajmiti bilo koji dvd i gledati kod kuce. Jedna stvar me je uvek nervirala kod bioskopa, doduse mozda je to slucaj samo za bioskop kod mene, ali nervira me kad je film isecen, kad sa jedne scene samo prebace na neku trecu. Inace je bas steta, voleo sam da idem u bioiskop ranije, cak sam cuvao kartu od svakog filma... Sada vec nazalost ne idem, jer nema ljudi, a nervira me da sedim sam u sali, tako da radije gledam filmove kuci
|
|
|
|
|
|
| astra_98 |
Jul 8 2006, 01:01 PM
|
Theatrina

Reg: 12-September 03
Lok: Beograd
Član broj: 18 570

|
Evo ovako, slazem se da je dozivljaj gledati film na velikom platnu i nekada sam zaista cesto isla u bioskop. Sada eventualno odem da pogledam bas neki film koji "mora" da se gleda u bioskopu. Cak i tad kad odem (sto je otprilike 2x godisnje) razocaram se jer je obicno za taj film koji ja gledam karta skuplja zato sto je "hit film". Ja jos uvek licim na zensko, ovca za sisanje nisam da me sisa ko kako stigne. Dok god ja ne budem lagodno mogla sa svojim deckom da odem u bioskop, necu ici. Citat I pitam se zasto je bolje dati 150 din za ocajan pirat nego 150 din za bioskopsku kartu Nije bolje ali je jeftinije. Gledaj to ovako, u BG nije karta za bioskop 150 dinara, a DVD koji kosta 150 dinara moze da bude extra kopija (moj drug koji kupuje filmove od nekog svog lika samo uzima filmove koji su dobra kopija) a pritom taj film koji kupi ostaje mu zauvek i moze da ga gleda svaki dan ako zeli. Ja stvarno ne vidim poentu cestih odlazaka u bioskop sada kada je internet postao nesto vrlo dostupno. Meni se recimo film skine za 3 sata (nekad vise) i ja ga pogledam i pre nego sto dodje kod nas u bioskope. Em za DZ, em ne moram da ga cekam da dodje kod nas. Citat ok,jeste jeftinija i bolje dostupna ali gde je tu carolija? mislim atmosfera i ostalo? Ocigledno svako od nas drugacije dozivljava "atmosveru i caroliju". Menii je recimo mnogo bolje da sebi skuvam kafu, lepo se zavalim u fotelju (koja je udobna za razliku od nekih bioskopa) da ne moram da gledam nekog visokog tipa ispred mene poskusavajuci da vidim film ili jos gore momka i devojku koji se ljube  . Takodje ne moram da slusam prepricavanje filma od nekih tinejdzera. Za mene je carolija i uzivanje da film mogu da gledam u prijatnom ambijentu, sa dobrim drustvom i bez cimanja.
|
|
|
|
|
|
| Bite_me |
Jul 9 2006, 02:49 AM
|
Početnik

Reg: 2-February 06
Član broj: 197 233

|
Ja u bioskop idem relativno često a to "često" prvenstveno zavisi od filmova koji se nude. Davno sam prestala da kupujem pirate jer jedino "dobro" koje sam od njih dobila je masa diskova sa kojim nisam imala predstavu šta da radim i koje sam pri generalnom sređivanju stana redovno bacala u đubre. Sada, svaki novi film skidam sa neta, čak i one za koje znam da mi se neće svideti ili one u kojima glume meni totalno nezanimljivi glumci. Sve skidam, sve gledam i sve brišem. Ne mrzi me da isti film skinem i po nekoliko puta sve dok ne ubodem iole normalnu kopiju. Ako se nekim filmom oduševim obavezno odlazim da ga pogledam u bioskopu i naravno obavezno skidam dvd sa neta (kad izađe) za čuvanje. Ima neke draži kada možeš udobno da se zavališ u fotelju i pustiš film kada ti poželiš, no bioskop je bioskop i gledanje filma na tv ili kompu nije ni primaći gledanju filma u bioskopu. Ako ostavim pirate na stranu, kao najbitniji faktor zbog kojeg ljudi ne odlaze u bisokop, još važnija stvar je u tome što u naše bioskope neki filmovi stižu kasnije i ono što me izluđuje, ponuda je strašno slaba. Ok, blockbusteri su tu i uvek na vreme ali nije to to. Upravo sam pogledala bioskopski repertoar i uvidela da nema filma kojeg nisam odgledala a s druge strane postoji masa filmova koji su izašli i za koje znam bi ih gledala u bioskopu ali ne mogu jer još uvek nisu na repertoaru. A to da li je bioskop sređen ili ne, nije mi toliko važno koliko da ispred mene ne sedi neko glavat i da nema puno dece ili tinejdžera u sali. Citat kazes da je jeftnije ako skines sa interneta.. a sta ja da radim koja imam wireless? meni bi za jedan film skinuo od 500-700 mb? i gledaj 100 mb mi je 140 din Imati wireless a plaćati po protoku je tuga. Jednostavnije je uzeti i najjeftiniji flat jer to se definitivno više isplati. Čak i ako se uzme sporija veza bitnije od toga je da može da ti bude uključen net 24/7. Onda možeš i skidati filmove pa makar download trajao 3 dana.
|
|
|
|
|
|
| Andrejica |
Jul 9 2006, 09:24 AM
|
Watch out, I'm back!! :D

Reg: 11-November 04
Lok: Subotica
Član broj: 78 711

|
Citat (Bite_me @ Jul 9 2006, 03:49 AM)  Imati wireless a plaćati po protoku je tuga. Jednostavnije je uzeti i najjeftiniji flat jer to se definitivno više isplati. Čak i ako se uzme sporija veza bitnije od toga je da može da ti bude uključen net 24/7. Onda možeš i skidati filmove pa makar download trajao 3 dana. da,to bi bilo resenje samo sto sam ja od 7 dana 5 dana odsutna,u novom sadu sam... i tek za vikend dolazim kuci tako da mi se to i ne isplati uzimati...
|
|
|
|
|
|
| Raptor71 |
Jul 9 2006, 11:31 AM
|
Prinz Eugen

Reg: 19-August 05
Lok: Valjevo
Član broj: 141 123

|
Kad je bioskop sredjen, kad ima dobro ozvucenje, onda je ok. Medjutim kod mene u bioskopu, fotelje su male i neudobne, i posto sam dosta visok, to mi predstavlja veliki problem, posle filma izadjem bukvalno pogrbljen, a da ne pricam kako mi bude ako je film dugacak recimo 3 sata...Ne treba da cudi sto su bioskopi prazni, na svakoj trafici se mogu kupiti DVD filmovi po nizim cenama od cene karte, a da ne pricam o tome da se skoro svaki film moze naci na internetu, i pre nego sto je zvanicno pusten u bioskope. Dovoljno je da jedna osoba skine film, i da raspodeli svom drustvu, i eto, tako cak i oni koji nemaju mogucnosti da skidaju filmove sa interneta, dolaze do zeljenog filma. Jednostavno treba se suociti sa cinjenicom da bioskopi verovatno nikad nece vratiti onaj stari sjaj, jer dok je Srbije bice i pirata.
|
|
|
|
|
|
| zelenooka981 |
Jul 20 2006, 05:11 AM
|
Ange ou démon *¤

|
Citat (Andrejica @ Jul 8 2006, 11:12 AM)  ok,jeste jeftinija i bolje dostupna ali gde je tu carolija? mislim atmosfera i ostalo? bolje je da kazem,e bila sam u bioskopu,gledala sam taj i taj film,bilo je odlicno vec da kazem ej gledala sam taj film... shvatate o cemu pricam?
Pa sve je to lepo Andrejice, ali meni se zaista ne daje 300 dinara za vecernju projekciju, po filmu, a u matine nisam isla od osnovne skole.Ja sam rekla da to jeste specifican dozivljaj, ali je za mogucnosti vecine ljudi, sto se vidi po "posecenosti" bioskopa, PRESKUP.Znaci, nije poenta u tome da li neko voli ili ne voli bioskope, vec da li neko ima da da toliku sumu novca po projekciji. Citat (homerCOD @ Jul 8 2006, 11:37 AM)  Ali bwe nemaju svi internet! I pitam se zasto je bolje dati 150 din za ocajan pirat nego 150 din za bioskopsku kartu! Gde je tu logika!?
Ja govorim za sebe, glupo bi bilo davati tolike novce, kad mogu za 10 sati da imam koji film pozelim.Logika je sto je JEFTINIJE. 
|
|
|
|
|
|
| zelenooka981 |
Jul 21 2006, 09:59 PM
|
Ange ou démon *¤

|
Citat (Andrejica @ Jul 8 2006, 11:12 AM)  ok,jeste jeftinija i bolje dostupna ali gde je tu carolija? mislim atmosfera i ostalo? bolje je da kazem,e bila sam u bioskopu,gledala sam taj i taj film,bilo je odlicno vec da kazem ej gledala sam taj film... shvatate o cemu pricam?
Pa sve je to tacno, Andrejice, ali poenta nije u tome da li neko zeli, ili ne zeli da ide u bioskop.Slozili smo se svi da je to divan ugodjaj, te tu nema nikakvog spora. Poenta problema je CENA.Meni se zaista ne isplati, kao nezaposlenom studentu, da dajem bar 250 dinara za vecernju projekciju, a u matine ne idem od osnovne skole. Zasto, kad mogu da imam film koji pozelim, za 10 sati.Znaci, problem je CENA, ne ZELJA za odlaskom u bioskop. Citat (homerCOD @ Jul 8 2006, 11:37 AM)  Ali bwe nemaju svi internet! I pitam se zasto je bolje dati 150 din za ocajan pirat nego 150 din za bioskopsku kartu! Gde je tu logika!?
Tacno, nemaju ga, ali ja govorim iskljucivo za svoj slucaj.Logika?Logika je sto je jeftinije 
|
|
|
|
|
|
| homerCOD |
Jul 21 2006, 10:38 PM
|
donuts freak

Reg: 16-October 05
Lok: Subotica
Član broj: 157 366

|
Citat (zelenooka981 @ Jul 21 2006, 10:59 PM)  Tacno, nemaju ga, ali ja govorim iskljucivo za svoj slucaj.Logika?Logika je sto je jeftinije  Slazem se da je cena problem, ali zasto dati toliko para na snimak koji je sacuvaj me boze, zvuk jos bolji, a o prevodu da ne pricam! Ovo se odnosi na pirate! Inace nemam nista protiv originala, slika savrsena, zvuk 5.1, DTS ma milina je gledati onda takav film! Sonjice ali sta da rade oni koji nemaju besplatan net, kako oni da skidaju!
|
|
|
|
|
|
| astra_98 |
Jul 21 2006, 10:47 PM
|
Theatrina

Reg: 12-September 03
Lok: Beograd
Član broj: 18 570

|
Citat ali zasto dati toliko para na snimak koji je sacuvaj me boze Ali snimak na piratu NE MORA da bude ocajan, ja sam odgledala mnogo odlicnih kopija cak neki su bili DVD rip, tako da zasto da idem u bioskop ako mogu da kupim film recimo DVD rip za iste pare ako ne i jeftinije?! Citat ali sta da rade oni koji nemaju besplatan net, kako oni da skidaju! Znam da nije pitanje bilo upuceno meni, ali ipak bih odgovorila...Niko nema besplatan internet, ja internet placam kao i svi koji su ovde verovatno, ali necu da uplacujem sate zato sto je sada nekako postao standard da imas nesto vise od uplacivanja sati. Dakle, postoji ADSL, Kablovski net, ili bilo koji flat rate, a to vise nije nikakav luksuz, ima flat rate za nekih 600 dinara sto ti je 2-3 puta odlaska u bioskop. Pa zar nije bolje uplatiti tako nesto i skinuti filmove koje zelis i na miru ih odgledati?
|
|
|
|
|
|
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|