|
  |
Da li smo mi Srbi "nebeski narod"? |
|
|
| perapisar |
Jan 21 2007, 04:17 PM
|
Veteran

Status: Član
Reg: 22-May 04
Član broj: 54 638

|
Citat (Bolidov @ Jan 21 2007, 03:37 PM)  Citajuci mnoge post-ove po forumu dosao sam do zakljucka da jedan deo ljudi smatra da smo nalepsi,najpametniji,najjaci,najjposteniji,najstariji,najbolji narod na svetu.Pa me zanima da vidim sta ce anketa reci?
Demagogija koju prodaje LDP i ostale snage sličnog opredeljenja. Većina naroda ima izuzetno kritično mišljenje o nekim ružnim navikama koje vladaju međ Srbima. Znači srebroljublje(korumpiranost), zavidljivost(da komšiji crkne krava), niko nije postao prorok u svom selu(vidi pod Kusturica) itd. Ovo je realno stanje stvari i većina ljudi je svesna tih negativnih pojava. Priču o nebeskoj Srbiji je zavrteo Milošević preko svojih pulena na RTS-u, da bi malo zamazao narodu oči na težak debakl njegove vlasti. Broj ljudi koji su u to poverovali kreće se po mojoj proceni između 5 i 10 posto. Znači manjina u odnosu na ostalu populaciju. E sad, što vi iz te političke opcije imate preku potrebu da izazovete osećaj niže vrednosti kod ovog naroda je već druga tema, koja bi verovatno iziskivala i nešto stručniju psihološko-krimogenu analizu.
|
|
|
|
|
|
| Vlada_Mauzer |
Jan 21 2007, 05:27 PM
|
Profi

Reg: 16-August 06
Lok: kod Hrvatica
Član broj: 270 214

|
Citat (VIBA @ Jan 21 2007, 04:05 PM)  Ja raspoznajem dvije vrste srba. Jedni koji lebde kao na cardaku, izmedju neba i zemlje, i one druge prizamne ljude s kojima je udobno zivjeti, sve dok ne uzlete na cardak !
samo ptice lete, bosanski mentolu.
|
|
|
|
|
|
| Bolidov |
Jan 21 2007, 09:56 PM
|
Veteran

Reg: 28-December 06
Član broj: 313 515

|
Citat (CTAHAP @ Jan 21 2007, 03:55 PM)  Mени само није јасно како те није срамота да отвараш тему да ли смо ми Срби, када ти ниси Србин. Комичан си стварно ако немаш паметнија посла у животу.
Vec sam ti jednom rekao ako ja nisam Srbin nisi ni ti. Dokazi da je drugacije. Po cemu si ti Srbin a ja nisam?
|
|
|
|
|
|
| nedomumi |
Jan 21 2007, 10:49 PM
|
Profi

Reg: 1-May 06
Član broj: 236 017

|
Citat (VIBA @ Jan 21 2007, 04:05 PM)  Ja raspoznajem dvije vrste srba. Jedni koji lebde kao na cardaku, izmedju neba i zemlje, i one druge prizamne ljude s kojima je udobno zivjeti, sve dok ne uzlete na cardak !
potpisujem
|
|
|
|
|
|
| budimpesta04 |
Jan 21 2007, 11:13 PM
|
Veteran

Reg: 3-January 05
Član broj: 97 926

|
Citat (Bolidov @ Jan 21 2007, 09:56 PM)  Vec sam ti jednom rekao ako ja nisam Srbin nisi ni ti. Dokazi da je drugacije.
Po cemu si ti Srbin a ja nisam?
Ne misliš kao on, a samo onaj ko misli kao on može biti Srbin. Jer on je "aksiom". Čudi me da bilo kome treba da dokazuješ svoju nacionalnu pripadnost i šta time postižeš. Neki +?
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|