|
  |
Da li su americki filmovi glupi ? |
|
|
| nick_moj |
Aug 23 2007, 10:28 PM
|
nemam titulu lol

Status: Član
Reg: 14-March 07
Član broj: 343 658

|
Citat (meli777 @ Aug 23 2007, 10:14 PM)  američki filmovi su najpopularniji, to je istina, ali ono što je najpopularnije nije uvijek i vrijedno... mislim da su strani filmovi puno realniji baš sam nedavno posudila nekoliko španjolskih filmova, još ih nisam pogledala, ali budem..
pa spanski filmovi znaju biti odlicni .. doduse zavisi na koji naletis i plus ono "de gustibus non est disputandum" ...
|
|
|
|
|
|
| Auggie_Wren |
Aug 23 2007, 11:03 PM
|
Veteran

Status: Moderator
Reg: 18-February 07
Član broj: 333 601

|
Citat (KuSha @ Aug 23 2007, 11:23 PM)  gluplji su oni koji ih gledaju  ....inace vec 20 godina nisu u stanju da naprave dobar film.....proizvode smece za zagluplivanje ....... Politicku netrepeljivost prema nekom narodu koju izrazavas na nekom drugom delu foruma ovde ti ne vredi jer neces imati argumenata za izjave poput taj da 20 godina nisu napravali dobar film  . To cak ni veliki mrzioci Holivudske produkcije ne bi smeli tvrditi.... A mozda zato sto si navikao da gledas samo trash filmove????Sta znam.... Generalizacija svih americkih filmova je smesna, ali da li vecina filmova koja dolazi direktno iz Holivuda su loseg kvaliteta to je tacno. Recimo da na 100 snimljenih filmova A produkcije dodju 5 kvalitetnih. Sto opet shodno masovnoj proizvodnji filmova ipak daje pristojan broj i tih kvalitetnih filmova u moru losih. Ne razumem autora teme sa pitanjem zar oni samo umeju da naprave film? Svi umeju i svi neumeju! Ali kada se ozbiljnije pogledaju i druge kinematografije nisu ni one sjajne (i one imaju mnogo gluposti) primera radi tipa italijansku, francusku, spansku, britansku japansku, rusku ili nasu. Samo problem je sto filmovi iz tih podrucija dolaze ka siroj publici u drugom delu sveta samo kada su prosli sito i reseto, za razliku od americkih i moraju imati neki kvalitet.
|
|
|
|
|
|
| SweetySA |
Aug 23 2007, 11:11 PM
|
Srce puno nemira...

Reg: 22-August 06
Lok: Pod ovom kapom nebeskom, pod ovom satrom cirkuskom, i mojom dušom bosanskom
Član broj: 272 093

|
Citat (Auggie_Wren @ Aug 24 2007, 12:03 AM)  Politicku netrepeljivost prema nekom narodu koju izrazavas na nekom drugom delu foruma ovde ti ne vredi jer neces imati argumenata za izjave poput taj da 20 godina nisu napravali dobar film  . To cak ni veliki mrzioci Holivudske produkcije ne bi smeli tvrditi.... A mozda zato sto si navikao da gledas samo trash filmove????Sta znam.... E pa sa ovim se slazem.Kada se pogleda !Preporucite dobar film"-Koliko vidjeh svi su americki.Prema tome.....
|
|
|
|
|
|
| Auggie_Wren |
Aug 23 2007, 11:34 PM
|
Veteran

|
Citat (SweetySA @ Aug 24 2007, 12:11 AM)  E pa sa ovim se slazem.Kada se pogleda !Preporucite dobar film"-Koliko vidjeh svi su americki.Prema tome.....
Point is?  Sa cime se tacno ne slazes... Sa time sto vecina ljudi u preporucite dobar film stavlja americke filmove.....
|
|
|
|
|
|
| SweetySA |
Aug 24 2007, 12:18 AM
|
Srce puno nemira...

Reg: 22-August 06
Lok: Pod ovom kapom nebeskom, pod ovom satrom cirkuskom, i mojom dušom bosanskom
Član broj: 272 093

|
Citat (Auggie_Wren @ Aug 24 2007, 12:34 AM)  Point is?  Sa cime se tacno ne slazes... Sa time sto vecina ljudi u preporucite dobar film stavlja americke filmove..... Koliko znam rekla sam da se slazem a ne ne slazem 
|
|
|
|
|
|
| Auggie_Wren |
Aug 24 2007, 12:26 AM
|
Veteran

|
|
|
|
|
|
|
| nale84 |
Aug 24 2007, 01:02 AM
|
~Đoletova maza~

Reg: 11-November 04
Lok: dokle god je sirok Dunav, dokle god je ravan Srem, za mene je mirna Backa, ja odavde ne idem :)
Član broj: 70 173

|
Holivudski filmovi me podsecaju na meksichke serije. Sve vec vidjeno.  Citat (nick_moj @ Aug 23 2007, 10:28 PM)  pa spanski filmovi znaju biti odlicni .. doduse zavisi na koji naletis i plus ono "de gustibus non est disputandum" ...
Meni su od Pedra Almodovara mnogi filmovi dobri. 
|
|
|
|
|
|
| nick_moj |
Aug 24 2007, 02:55 AM
|
nemam titulu lol

Reg: 14-March 07
Član broj: 343 658

|
Citat (meli777 @ Aug 23 2007, 10:31 PM)  imam MRAČNE NAVIKE i CVIJET MOJE TAJNE Pedra Almodovara, jesi možda gledao?
ne nazalost ....  ...
|
|
|
|
|
|
| Gladiator666 |
Aug 24 2007, 11:19 AM
|
Početnik

Reg: 24-August 07
Član broj: 395 437

|
Evo ovako... Nisam neki ljubitelj američkih filmova, jer u njima je Amerikanac natčovek, heroj... jedini sposoban da porazi svet... i sve uradi sam... Uzmimo Ramba za primer (ne kažem da je film loš, daleko od toga). U celom filmu, Rambo je sam protiv pola vojske... i na kraju on pobeđuje i šta ja znam... Nedavno sam gledao Švarcenegerov "Komandos" , čovek uradi sve sam... ma pobije armiju čitavu... to je užas od filma... a na kraju kao FBI i ko zna ko još dolazi da "sredi stvar"... Sve u svemu, nadljudi- nadfilmovi... možda samo amerikanci i mogu da ih razumeju... Mada, ti filmovi su najčešći i lepo ih je pogledati, ako ništa a ono da se ubije vreme... A nisam ni neki ljubitelj domaćih filmova... 
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|