|
  |
Da li zelite napustiti svoju zemlju i odseliti se?, zasto, gde, i koje mesto je najlepse? |
|
|
| NenadR |
Nov 19 2006, 12:21 AM
|
Veteran

Status: Član
Reg: 18-November 06
Član broj: 300 566

|
Neki ljudi pokusavaju da dodju do inostranstva ali tesko je dobiti VISA pristup...a ti se navikao u Cirihu , ako nisi onda se bolje vrati malo u SRBIJU  . Ja sam iz Pariza ali nisam ovde da ostajem nego zbog ucenja.  Pariz je lep grad,ali treba dosta vremena da bi se upoznao sa gradom. eh kada mi svi iz srbije imali pristup u evrpu,naravno da bi zeleli da ostanemo ! 100%
|
|
|
|
|
|
| Tigrica-87 |
Mar 19 2007, 09:32 PM
|
Veteran

Reg: 5-May 03
Lok: uvijek se mjenja...
Član broj: 8 824

|
Citat NE ZELIM jer zivim u inostrastvu.... takodje  mada ne ostajem ovdje gdje sam vjecno. nisam ja ovo izabrala, vec posao mojih roditelja, tako da ja ne mogu tu nesto da mjenjam  niti bih mjenjala. naucila sam masu stvari koje se ne mogu nauciti ni za mjesec dana provedenih u nekoj drzavi, a kamoli za 10dana koliko obicno traju putovanja. ne nedostaje mi rodbina jer se nikada nisam za njih vezala. osobe za koje sam mislila da su mi prijatelji sam zaboravila, kao i oni mene. imam nekoliko osoba na koje mogu da racunam u svako doba, bez obzira gdje se nalazim ili gdje se oni/one nalaze, i to mi je sasvim dovoljno. ne zalim se, sve u zivotu ima prednost i mane, treba se naci u sadasnjosti i iskoristiti svaki momenat, a ne, zaliti i misliti:" e sta bi bilo kad bi ja ovo ili ono." poznajem mnogo ljudi koji zive pola svog zivota u inostranstvu i stalno blebecu protiv te drzave koja im je pruzila dosta toga, a hvale srbiju, bih i hrvatsku. i niko se ne vraca, stalno nesto pametuju, da im je u srbiji, a i vani, nikako im ugoditi. ti ljudi su najgori, jer pricaju nebuloze i price bez osnove koje "prodaju" kada odu u posjetu rodbini u ex-yu.
|
|
|
|
|
|
| _elesar_ |
Mar 24 2007, 07:37 PM
|
Početnik

Reg: 30-September 06
Član broj: 284 154

|
Naravno da bih zeleo, ovde se stanje nece poboljsati jos 20god... Zelim, bar na neko vreme, da osetim zivot u kome mozes da radis sta oces, gde ce tvoj rad biti cenjen i nagradjen, gde cu imati para da jednom nedejlno veceram u restoranu, kupim neku novu odecu, odem u bioskop, kupim kola.... I tako dalje... Ali svakako 'svuda podji, kuci dodji'...
|
|
|
|
|
|
| Pebbles |
Jun 27 2007, 12:32 AM
|
Početnik

Reg: 25-June 07
Član broj: 378 839

|
pre bih na ovo pitanje bez razmisljanja odgovorila NARAVNO, ali sad nisam sigurna. bila sam u evropskim zemljama, stvarno mi se svidja tamo, ma volela bih da sam rodjena eto u nekom becu, parizu... ali posto sam rodjena ovde, i posto su mi svi ovde - roditelji, drustvo - nisam sigurna da sam u stanju da pocepam ovaj zivot, i da krenem negde ispocetka sa 20 i kusur godina. mozda, kad bi neko posao sa mnom. decko, drugarica, drug. neko na koga mogu da racunam. planiram da studiram u inostranstvu. videcu kako cu se snaci, mozda se lepo uklopim, pa ne osetim potrebu da se vratim. ali nadam se da jos ima nade u za ovu zemlju.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|