Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija |
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Devojke, da li ste feministkinje? - Forum BeogradCafe
IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

7 Stranice V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Devojke, da li ste feministkinje?
ocu_na_more
post Apr 18 2007, 05:50 PM
Post #1

Početnik
Grupa Ikona

Grupa: Član
Registrovan/a: 14-May 06
Korisnik br: 240 634

obicno kad se kaze feministkinje svi pomisle na neku odvratnu zenturacu koja ne moze da nadje sebi muskarca pa se zato bavi feminizmom i mrzi muskarce. mislim da je to najvise zastupljeno u srbiji, bas me interesuje sta devojke pa i muskarci sa ovog foruma misle o tome. tuzno mi je kad cujem zensko da pljuje feministkinje jer ipak ne treba da zaboravimo mi slobodne i emancipovane devojke da su se upravo te zene izborile za nasa prava, da glasamo, da spavamo skim hocemo, da biramo sta cemo da obucemo, da kazemo sta mislimo, da nam posle preljube ne iskopaju oci, i za jos mnogo toga sto je nama danas normalno a nekada to nije bilo tako.zasto dvojke ne misle drugacije, stos e ne drze zajedno i sto ne pokazemo svima da feministkinja nije rec sa ruznim prizvukom vec da su i super ribe feministkinje, koje imaju svoj stav i stoje iza njega
Go to the top of the page

+Quote Post
astralpro
post Apr 18 2007, 06:46 PM
Post #2

eXclan
Grupa Ikona

Registrovan/a: 6-November 05
Korisnik br: 163 371

nisam feministkinja smile.gif

+Quote Post
Vinaapsara
post Apr 19 2007, 08:59 AM
Post #3

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 24-October 06
Korisnik br: 291 860

U redu je imati svoj stav,bilo da si zena ili muskarac.Ali feministkinje su mi licno,bar one koje znam bezveze.Uspesne,da na poslu.I ni u kom drugom pogledu.Jednostavno ,neke stvari se nece izmeniti po meni dok je sveta i veka.Zene su nezniji i lepsi pol,a muskarci jaci.To je prirodno.Zene su finije,nekako umesnije.One su stvorene da budu majke,da radjaju.I glupo je sto svoju zenstvenost ne neguju.Ja licno nista nemam od toga sto imam pravo glasa,izbora partnera i ostalih feministickih tekovina.Nekako od kada se zene previse bave svojim stavovima isvom tom emancipacijom,izgubile su se i dame i kavaljeri.Imuskarci su se feminizirali,pa sve neki fensi frajeri.Gde je tu bre pravo musko,zastitnik,?

+Quote Post
ruzica87
post Apr 19 2007, 12:56 PM
Post #4

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 18-April 07
Od: Beograd
Korisnik br: 355 720

NEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!VOOOOOOOOOOLIMMMMMMMMMMM MUUUUUUUUUSKARCEEEEEEEEE!!!!!!!!Zene koje su feministkinje su imale sigurno dozivele neka neprijatna iskustva i zato se odricu muskog pola!! Svog decka i sexa sa njim se ne bi odrekla ni zbog cega!!!!!! s35.gif

+Quote Post
Tigrica-87
post Apr 19 2007, 01:13 PM
Post #5

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 5-May 03
Od: U tami disko kluba.
Korisnik br: 8 824

neko brka ovde pojmove. drugo je biti extremna feministkinja koja ne voli nista muskog roda, i razumijem to, jer kada bi se neko osvrnuo na proslost slozio bi se sa tim pojedinim zenama. sa druge strane postoje feministkinje koje smatraju da sve treba biti pola pola. od posla u kuci, posla u firmi, obaveza prema djetetu i sl. naravno sadace neko odmah da kaze, e ne moze zena da popravi masinu za ves/sudja. ne mogu neke, ali neke i mogu. ne mora to suprug/partner. moze i majstor. treba se malo vise procitati o feminizmu, a ne pricati prazne price, jer malo nas zna sta je to ustvari, i onda blebecemo napamet.

ja mogu da kazem da jesam feministkinja. ne mrzim muskarce, ali ni ne volim sve i jednog. volim pojedince, nema ih bas mnogo ali dobro. imam svoje razloge za to koje ne bih da iznosim ovde. ako feministkinja znaci zena/djevojka koja zeli da radi, da ima porodicu u isto vrijeme, i da sav taj teret porodice ne padne njoj na grbacu vec da se to podijeli, od kuvanja, do pranja, do presvlacenja djece, onda jesam, feministkinja sam na kvadrat, i to s ponosom svakome kazem, niko se nije uplasio niti pobjegao od mene, cak (oni koji se razumiju u pojam feminizma) nastavimo da vodimo duge razgovore o svemu tome i sve bude ok. ja naravno postujem svacije misljenje, ali to je samo zato sto on/ona postuje moje.

Citat
Zene koje su feministkinje su imale sigurno dozivele neka neprijatna iskustva i zato se odricu muskog pola!! Svog decka i sexa sa njim se ne bi odrekla ni zbog cega!!!!!!

blago receno, ti djevojko treba da se obrazujes malo pa onda da pricas. te zene koje su se razocarale su najmanje feministkinje jer misle da je muskarac "Bog" i ne znaju nista vise od toga. zene koje su odrasle u normalnoj sredini su feministkinje (poput mene), jer moj tata kao i moja mama sasvim normalno napravi rucak, stavi sudje u masinu, sredi kucu, ide na posao, brine se o nama itd. i naravno da ja nikada ne bih mogla biti sa nekim tipom koji se drugacije odnosi prema meni, u poredjenju na mog tatu. mogu samo vise da trazim i ocekujem, nikako manje. ne samo u braku vec i u vezi. cim decko kaze, cuti, sta ti znas, ili te smatra manje vrijednom od njega samog, pa-pa. dodjoh, vidjeh, odoh!!!

+Quote Post
angel218
post Apr 19 2007, 02:36 PM
Post #6

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 11-February 07
Korisnik br: 331 181

Mislim da u svakoj zeni postoji feminizam neke ga izrazavaju ekstremnije neke manje sve zavisi do osobe ja sam feminista ali u granicama znaci u svemu ravnopravna sa partnerom.

+Quote Post
Dejan89
post Apr 19 2007, 03:14 PM
Post #7

монархистa
Grupa Ikona

Registrovan/a: 26-February 06
Od: Србија
Korisnik br: 205 955

Мушкарац никада неће толико ниско да пљује жену, као што то феминисткиње раде.

+Quote Post
ocu_na_more
post Apr 19 2007, 09:25 PM
Post #8

Početnik
Grupa Ikona

uf, bas sam razocarana sto neko misli da su feministkinje lezbosi!!!!!!!!!! ne mogu da verujem da su devojke tako zatucane!!!!!!!!!! hvala bogu pa ima i normalnih, ali stvarno svi treba vise da se obrazuju!

+Quote Post
majd
post Apr 19 2007, 10:46 PM
Post #9

irresistible
Grupa Ikona

Registrovan/a: 16-October 05
Od: Petrovac na Mlavi
Korisnik br: 157 425

laughing.gif
Kuku meni,sta vi ovde napisasteeeee ... rolleyes.gif

Koja je to glupost da feministkinje mrze muskarce!
To su jednostavno zene koje su se izborile (i koje se bore)
da imaju ista prava kao i muskarci.
Daleko od toga da one njih mrze.

p.s. Gospodjice koje tvrde da u njima nema ni trunke
feminizma ce to dokazati tek onda kada budu
pocele da se ponasaju kao zene pre pojave feminizma.
wacko.gif
Kome jos to moze da prija? dry.gif

p.p.s. I da:
Jesam feministkinja. biggrin.gif sm008.gif

Citat (Tigrica-87 @ Apr 19 2007, 01:13 PM) [snapback]1204236[/snapback]

blago receno, ti djevojko treba da se obrazujes malo pa onda da pricas. te zene koje su se razocarale su najmanje feministkinje jer misle da je muskarac "Bog" i ne znaju nista vise od toga. zene koje su odrasle u normalnoj sredini su feministkinje (poput mene), jer moj tata kao i moja mama sasvim normalno napravi rucak, stavi sudje u masinu, sredi kucu, ide na posao, brine se o nama itd. i naravno da ja nikada ne bih mogla biti sa nekim tipom koji se drugacije odnosi prema meni, u poredjenju na mog tatu. mogu samo vise da trazim i ocekujem, nikako manje. ne samo u braku vec i u vezi. cim decko kaze, cuti, sta ti znas, ili te smatra manje vrijednom od njega samog, pa-pa. dodjoh, vidjeh, odoh!!!

Bas tako. sm033.gif
U potpunosti se slazem.

+Quote Post
Tigrica-87
post Apr 19 2007, 11:16 PM
Post #10

Veteran
Grupa Ikona

Citat
Мушкарац никада неће толико ниско да пљује жену, као што то феминисткиње раде.

naravno da nece da je pljuje, on ce da joj zavali samarcinu!!! jesi li cuo onu staru izreku? muskarac je jedini muzijak koji tuce svoju zenku. zalosno, ali istinito. ipak mislim da nisi cuo, eto cisto sam ovo napisala da ovaj forum bude i od koristi pojedincima, jer se svaki dan nesto novo nauci/sazna.

mnoge zene koje su niko i nista u porodici i koje se ni za sta ne pitaju, sem za kuvanje i cuvanje djece, pricaju nebuloze, i one su te koje pljuju sve zivo dok su u zenskom drustvu, cim im "dragi" dodje one postaju manje od makovog zrna.

sve i jedna feministkinja je obrazovana zena, prema tome, ona nece pljuvati ni po kome, i ni po cemu, vec ce sasvim normalno pricati o necemu u sta je i vise nego dobro upucena (za razliku od pojedinih ovdje).

+Quote Post
ocu_na_more
post Apr 20 2007, 02:29 PM
Post #11

Početnik
Grupa Ikona

drago mi je da ima i upucenih! sm033.gif mislim kad bi se zene solidarisale, a ne pljuvale jedna drugu bio bi ovo mnogo lepsi svet. katastrofa mi je ono sto je rekla ona devojka da se ne bi odrekla sexa i sta ti ja znam, zalosno je sto ona to povezuje sa tim, mislim daaaj molim te, zar ce u zivotu sve da trpi bog sexa, najzalosnije su upravo te koje ce da trpe sve samo da ne budu same! ne znam, samo da li misle da su ribe zbog toga ili sta li vec ali je jadno. partnerski odnos je vise od sexa, i nema niceg lepseg nego kad muskarac postuje zenu i ume da se ponasa.

+Quote Post
Girl-Interrupted
post Apr 20 2007, 08:37 PM
Post #12

Profi
Grupa Ikona

Registrovan/a: 12-April 07
Korisnik br: 353 862

Danas mnogo devojaka to povezuje sa radikalnim feminizmom ili cak sa lezbejkama.Meni je posebno zanimljiva pojava "Ravnopravnost samo kada meni odgovara".Feminiskinje kada treba da se deli posao u kuhinji a kada treba da ih caste,ponesu im "teske" torbe,kupe im finu odecu,onda ravnopravnost okace u plakar dok im ponovo ne zatreba...

+Quote Post
Tigrica-87
post Apr 21 2007, 12:14 AM
Post #13

Veteran
Grupa Ikona

Citat
Ravnopravnost samo kada meni odgovara".Feminiskinje kada treba da se deli posao u kuhinji a kada treba da ih caste,ponesu im "teske" torbe,kupe im finu odecu,onda ravnopravnost okace u plakar dok im ponovo ne zatreba...

slazem se u potpunosti. ja se ne osjecam prijatno kada muskarac placa pice i kada uzastopno casti. osjecam se bezvijednom, i kao da hoce time da me kupi. znam da je to ok po bontonu i sl. ali ipak ja volim kada jednom ja platim, jednom on. sto se tice pomaganja, i pustanja u "prevozu" i sl. to mi smeta, jer se ponovo osjecam nesposobnom i to mi sve lici na neko sazaljenje. ako unaprijed znam da nesto ne mogu fizicki da podnesem (teret neki), necu ni da pokusavam.

+Quote Post
ocu_na_more
post Apr 21 2007, 11:15 AM
Post #14

Početnik
Grupa Ikona

pa ja bas mislim da je ok da ti decko ponese nesto tesko, i ne osecam se bezvrednom ybog toga uopste, prirodno je da on to uradi posto je krupniji i ako te voli nece da gleda kako se mucis, isto tako i sto se tice kucnih poslova, ako te voli nece da dozvoli da se ti ubijas tu mrtva umorna a da on gleda tv. ja gledam na feminizam kao na emancipaciju plus naravno svaka devojka treba da bude dama, i pravila po bon tonu su po meni na neki nacin feminizam jer muskarac treba o tebi da se brine ne u smislu da ne mozes sama vec zato sto ti zasluzujes dobar tretman.sto se placanja tice to je vec nesto drugo, svaka zena treba da bude ekonomski samostalna tako da mi je ok princip pola pola. sto je i bolje u vezi jer cist racun duga ljubav.

+Quote Post
marko156
post Apr 21 2007, 06:56 PM
Post #15

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 3-November 06
Od: PC Крајинa
Korisnik br: 295 555

искрено, феминисткиње ми иду на живце sm013.gif

+Quote Post
becka2000
post Apr 21 2007, 07:15 PM
Post #16

**TISANKA**
Grupa Ikona

Registrovan/a: 10-February 06
Od: <<U CAMCU.. ZA DVOJE..>>
Korisnik br: 200 323

Feminizam je naziv za skupinu ideologija i političkih pokreta kojima je cilj bio poboljšanje položaja žene u društvu, odnosno izjednačavanje prava žena s pravima muškaraca.

Feminizam je pokret koji je nastao u zapadnim zemljama u 19. vijeku kao jedna od posljedica industrijske revolucije.

Feministički pokret se ispočetka ispoljavao u dva oblika - kao pokret za ravnopravnost u plaćama, odnosno kao pokret kao davanje prava glasa ženama. Ovo potonje je s vremenom postignuto u većini zapadnih zemalja nakon prvog svjetskog rata, a kasnije i u ostatku svijeta.

Kako je politička, a i ekonomska ravnopravnost žena postignuta u institucionalnom smislu, tako je i feminizam postepeno evolucirao u novu formu tzv. radikalnog feminizma kome je cilj bio promijeniti tradicionalnu ulogu žene u društvu putem napada na brak i materinstvo kao tradicionalne institucije, odnosno na muškarce koji su po prirodi represivni prema ženama. Iako je relativno malen broj žena prihvatio taj ekstremni stav, danas se feminizam najčešće povezuje s njim. s17.gif cooll.gif

+Quote Post
muwa
post Apr 21 2007, 09:17 PM
Post #17

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 16-October 06
Korisnik br: 289 428

Drago mi je da je becka pomenula ove radikalne feministkinje, jer kad se kaže feminizam pomisli se samo na njih, a ne na one žene koje jedino što žele je da ne budu diskriminisane...

+Quote Post
Lela_624
post Apr 21 2007, 09:46 PM
Post #18

Napredni korisnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 27-January 06
Od: Novi Sad
Korisnik br: 194 426

Citat (Vinaapsara @ Apr 19 2007, 08:59 AM) [snapback]1203919[/snapback]

U redu je imati svoj stav,bilo da si zena ili muskarac.Ali feministkinje su mi licno,bar one koje znam bezveze.Uspesne,da na poslu.I ni u kom drugom pogledu.Jednostavno ,neke stvari se nece izmeniti po meni dok je sveta i veka.Zene su nezniji i lepsi pol,a muskarci jaci.To je prirodno.Zene su finije,nekako umesnije.One su stvorene da budu majke,da radjaju.I glupo je sto svoju zenstvenost ne neguju.Ja licno nista nemam od toga sto imam pravo glasa,izbora partnera i ostalih feministickih tekovina.Nekako od kada se zene previse bave svojim stavovima isvom tom emancipacijom,izgubile su se i dame i kavaljeri.Imuskarci su se feminizirali,pa sve neki fensi frajeri.Gde je tu bre pravo musko,zastitnik,?

Od toga upravo imash :
1. pravo glasa - da glasash za onog koga smatrash najboljim za svoju zemlju , a ne da te smatraju osobom drugog reda , poluretardom koji nije u stanju da sam odluchuje o sebi
2.pravo na slobodan izbor partnera - pravo da birash dechka ili muza po sopstvenom nahodjenju , a ne da ti ga biraju mama i tata
3.pravo na obrazovanje - da studirash shta god ti srce zazeli i sutra da radish u struci
4. pravo na ravnopravna primanja - da ne radish jednako kao mushkarac , a budesh platjena duplo manje
5. pravo na sopstveni stav - to shto mislish da je u redu imati sopstveni stav , bilo da si ZENA ili mushkarac , to jeste ono za shta su se feministkinje izborile . Danas ne bi ti imala to pravo da nije bilo njih.

Imash ti , mila moja , mnogo toga zahvaljujutji feministichkom pokretu . Ukoliko to smatrash negativnim nasledjem , ti se vrati u 18 . vek pa to i dokazi - ostani polupismena ; nikada knjigu ne uzimaj u ruke , vetj samo krpu i varjachu ; neka te udaju za choveka koga vidish prvi put u zivotu ; radi kao crnac , a ni za shta ; neka te muz tretira kao nisko inteligentnu , itd. Kad sve to lepo odradish , a ti kazi kako nemash ama bash nishta od onoga za shta su se feministkinje izborile.
Lako je danas pljuvati po onome zbog chega je neko vek , dva ranije gubio glavu.
Takodje , za tebe je feminizam jednak mrznji prema mushkarcima . Vishe chitaj , manje gledaj TV .
Ja sam jedna od onih emancipovanih i obrazovanih , a nisam feministkinja par excellence , no to ne znachi da ne poshtujem ono shto sam , zahvaljujutji tom pokretu , dobila kao svoje nasledje i svoje prirodno pravo.
Radjati - da ! Voleti - da ! Biti potpuna zena - da ! Smatrati mushkarca jedinim vrednim u zivotu , trpeti balkanski machizam i biti nechiji otirach - ne ! Pa ko voli , nek' izvoli.

Ovu poruku je izmenio Lela_624: Apr 21 2007, 09:48 PM

+Quote Post
ustogljena
post Apr 22 2007, 09:11 AM
Post #19

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 22-March 07
Korisnik br: 347 043

I ja sam jedna od obrazovanih i emancipiranih i vrlo postujem ono sto jesam i ok, priznajem da su se feministkinje izborile za vecinu mojih ljudskih prava i sto sad?Za sto se sad bore pa su tako glasne?
Zasto ih ljudi cesto uspredjuju sa homicima?Upravo zato jer su preglasne u pokazivanju svijetu,zato jer presirovo zahtjevaju svoja prava(koja prava?-imamo ih!),zato jer su (vecina) totalno nezenstvene i djeluju bahato,zato jer nikad nisam cula ekstremnu feministkinju koja se prvenstveno zalaze za obitelj.
Hvala im (onim negdasnjima)sto su se izborile za puno dobrih stvari u drustvu,ali ove danasnje mi ne trebaju,dalje mogu sama i sama se boriti(ako bude trebalo)u krugu svoje obitelji ili gdje vec za ono sto mislim da zasluzujem.

Ne znam kako je u Srbiji ali kod nas u Hr kad se BABE okome na muskarca,cisto mi ga ponekad bude zao,vrlo su mocna udruga i nerijetko utjecu cak i na sudove(bilo je nekih slucajeva kada su zene-ubojice dobile zastitu te organizacije i dobijale smijesne kazne)Morati ce doci vrijeme i da se muskarci organiziraju da zastite svoja prava.
Nazalost.

+Quote Post
nina-tackica
post Apr 22 2007, 10:02 AM
Post #20

Profi
Grupa Ikona

Registrovan/a: 30-November 06
Od: U snovima...
Korisnik br: 303 931

Sve smo mi pomalo feministkinje,mi danas se borimo za da postanemo uspjesna zena s karijerom,zavrsavamo skole,borimo se na svoj nacin za nas,onako kako to nama odgovara i za ono sto nama odgovara,samo sto su se neke prije nas borile da mi imamo ravnopraavnost s muskarcima,pravo glasa,radno mjesto,mjesto u politici i na visokim mjestima,pravo da odlucujemo,borile su se za nasu buducnost,mozda nisu bile dobre zene i majke,al samim tim mozda su cjelu zensku populaciju shvatile kao svoju veliku porodicu.Koliko vas je upuceno kako zive zene u Saudijskoj Arabiji,kad saznate shvaticete sta mi danas imamo bas zahvaljujuci zenama koje su se borile....

Ovu poruku je izmenio nina-tackica: Apr 22 2007, 10:03 AM

+Quote Post

7 Stranice V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

RSS Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 3rd September 2010 - 04:22 AM

Copyright © 1999, 2010