Secam se da sam ovaj film prvi put gledala sa mamom u bioskopu, dok su oni jos bili jedan vid naseg nedeljnog rituala .. odlazile bismo prvo po "gricke" koje su nas, brat-bratu izlazile vise od ukupne cene bioskopsih karata pa mozda duplo

.. ali to se nije propustalo.
I te nedelje kada sam cula da cemo gledati PRLJAVI ples nisam znala sta da ocekujem

.. mislim da sam imala 8 ili 9 godina i oduvek se lozila na muzicke filmove, ples, itd.
Od tad je za to mene postao jedan od onih kultnih (ko kaze da moraju biti neki kompleksni, pretenciozni sa teskom tematikom .. lepota je u oku posmatraca

) filmova koje mogu gledati bukvalno toliko puta da se to granici sa debilnoscu .. tipa "Duh", "Zgodna zena", "Amelie", "Druga zena" itd.
Obozavam
ST tog filma! Sve pesme znam od reci do reci i svake se secam tacno u kojoj je sceni bila .. najdraze su mi Hey Baby i She's like the wind koju peva sam Patrik, kao i You don't own me, Do you love me, Will you still love me tomorrow i strasna pesma Cry to me Solomona Burkea sa jednom od, po meni, najeroticnijih scena ikad ..
Kad smo vec kod scena, omiljenih imam vise, ali bez premca je ona kada Bejbi dolazi sa lubenicama u "leglo" prljavog plesa

.. tu ide ona pesma Do you love me od koje usi otpadaju

.. zatim kad vezba korake na mosticu, kada igraju na deblu iznad reke .. onda, cuvena "Miki i Silvija" scena i naravno, poslednja "Niko nece stavljati Bejbi u cosak"!
Da se samo jednom recenicom osvrnem na tzv. DD 2 .. gledala sam ga 5 minuta i toliko me je smorio da je to strasno .. kakva bruka tako nesto uopste i dovesti u vezu sa tako jednim za mene upecatljivim i nepretencioznim, jednostavnim Prljavim plesom sa Patrikom i Dzenifer .. uzas.
I da zakljucim, ovo nije film koji menja istoriju covecanstva i toga sam svesna kako ja tako i svi njegovi fanovi .. ali to je jedan od onih filmova koji za mene imaju "ono nesto", savrsenu kombinaciju starinskog, ljubavnog, dobre muzike, harizmaticnosti i simpaticnost, da momentalno postaju favoriti za sva vremena.