Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija |
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

- Jehovini svedoci - Forum BeogradCafe
IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

90 Stranice V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> - Jehovini svedoci , sto vise informacija....
Istina
post Dec 24 2004, 05:20 AM
Post #1

Djurdjevdan je. A ja nisam s' onim koga volim!!!
Grupa Ikona

Grupa: Član
Registrovan/a: 5-December 04
Korisnik br: 92 155

biggrin.gif Ponovo da naglasim da zivim u Australiji
od 1991. Zaprepastila sam se kada sam videla
koliko ima crkvi i raznih hriscanskih religija.
Moram priznati da nisam nista znala o Svetom
Pismu, hriscanstvu. Zato sam otisla sa decom
u nasu Pravoslavnu crkvu. Bilo je tu toliko toga
sto nema nikakve veze sa Bozjim zakonom, ali
nije moje da sudim. Zelela sam da upoznam i
druge hriscanske zajednice ovde, zelela sam
crkvu koja jedino proucava Sveto Pismo, Stari
i Novi Zavet. Nasla sam takve crkve i prezadovo_
ljna sam.
Posto se vrsi strasna propaganda protiv Jehovinih
svedoka, otisla sam namerno u njihovu crkvu
da vidim da li je sve to istina sto se prica. Moram
reci da su napadnuti na pravdi i bez krivice. Ima
tu nekih tumacenja Biblije sa kojima se ja ne slazem,
ali sto se tice postenja, iskrenosti, moralne cistoce
i svih ostalih najboljih ljudskih vrlina, oni su najbolji.
Drze se strogo svih pravila koje je Bog odredio za
ljudsko drustvo. Ne idu u rat ni po cenu da izgube
sopstveni zivot. Mogla bih jos puno toga najlepseg
da kazem za te ljude. Videla sam sve svojim ocima.
Ovde u Australiji su oni jako cenjeni. Prvi su koji
lako dobiju posao jer se zna da ne kradu, ne lazu...
Rade posteno. Posto svaki covek ima pravo, koje
je dobio od Boga, da bira svoj zivotni put i religiju,
niko nema pravo nikog da osudjuje za to jer samo
je Bog onaj koji sudi pravo. Pisem ovo jer ne volim
nepravdu i laz i da se zna istina o Svedocima.
Jehova (JHW) znaci bozije ime na Hebrejskom jeziku
i znaci :"On prouzrukuje sve sto postaje". Bivsi
Americki predsednik Bus je rekao:"Da su svi ljudi
na zemlji Jeh. svedoci, ne bi nikada bilo rata. Oruzje
nam ne bi trebalo jer niko nikoga ne bi napadao.
Ja dodajem:Ne bi bilo ni kriminala, nepravde, ubistava,
lazi itd...
Go to the top of the page

+Quote Post
Arijeka
post Dec 25 2004, 03:49 AM
Post #2

Veteran
Grupa Ikona

Grupa: Administrаtor
Registrovan/a: 26-December 03
Korisnik br: 23 889

Pozdrav za "Istinu"

Da je gospodin Rasel ostao tekstilni radnik ili da se nije iskljucio iz Adventisticke crkve,sve ove sarade oko Jehovih svedoka mozda ne bi ni bilo.
Kako je on kao jedan od 144 000 izabranih (po tvrdnjama Svedoka) mogao da promasi u tumacenju Biblije i predskaze Armagedon,naravno pogresno.
To mu je bila prva greska,nakon koje je verovatno da bi se iskupio za svoj los sluh
u odnosu na Bozje namere sa Zemljom,ponovo izneo tumacenje kojeg se Svedoci i danas drze da je od 1914. godine Isus svrgnuo Sotonu i da vlada na nebu.
Biblija kaze:O tom danu i casu niko nezna....
Samouki tumac Biblije,koji je za Jehove svedoke Bozji pomazanik,ili je od nekog nama nepoznatog Boga bio pomazan,ili je sam sebe pomazao.Ne bih rekla da Biblija i Bog sa tim imaju mnogo veze.

Zakon o zabrani transfuzije.

Ne verujem u Boga koji je toliko surov da bi dozvolio smrt nama dragih osoba jer on zabranjuje transfuziju.
Bog je ljubav,a ljubav je milosrdna,dobrohotna,....ljubav ne cini zla bliznjemu.Ljubav trazi da i neprijatelje svoje hranimo....kako da hranu zivota uskratimo svojim bliznjima,koliko je to hriscanski!?!?!?

Dusa je sam covek ili zivotinja ili zivot kome se raduje covek ili zivotinja.

Ne priznaju trojstvo.
Marija je odabrana i postovana zena koja je rodila Hrista,izjednacena sa jos pet Marija koje se pominju u Bibliji.......i jos dosta toga....

Odrzavaju sastanke tri puta sedmicno.Shodno danima kojima se odrzavaju vernici se poucavaju na koji nacin da vrbuju nove clanove,proucavaju sveto pismo iz svojih novina Kula strazara,gde imaju tekstove sa pitanjima i odgovorima koje trebaju da prouce.Sve se svodi na utvrdjivanje gradiva koje stize iz centralnog Betela smestenog negde u Americi.Vrhovno telo sastavljeno od "pomazanika" cini centralni deo; odnosno vrh u hijerarhiji vrlo organizovanog sistema.

Clanovi su obavezni da na kraju svakog meseca upisu sate koliko su propovedali,da razdele sto veci broj svojih novina,traktata i brosura.
medjusobno se nazivaju bracom i sestrama i ne smatraju sebe delom sveta.Pozivajuci se na Isusove reci "Izadji iz sveta...."
Savetuje im se da se ne druze (zbog loseg uticaja) sa ljudima koji ne pripadaju zajednici,cak ni sa blizom rodbinom ili decom i roditeljima ako je to potrebno.Ponovo se pozivajuci na Isusa.

Osobe koje vrbuju i koje pokazu interesovanje nazivaju "interesentima",i lagano ali sigurno pocinju da ih uvlace u krug iz koga se kasnije vrlo tesko izlazi.Sve je izvanredno osmisljeno,veliko interesovanje za osobe koje su u nevolji,saucestvovanje u njihovim nevoljama,podrska i korak po korak sistematsko ispiranje mozga u stilu :

Svi su gresni,a mi smo od Boga izabrani.Ko je sa nama ima kartu za uskrsnuce,a ostali ispadaju.

Dok se okrenete vec ste okruzeni samo Svedocima koji vam se milostivo i bratski smeskaju,a vase vreme,privatnost,jednom recju vas zivot u njihovim je rukama.

Sve je to samo licemerje,i moj savet je :Cuvajte se umilnih osmeha i njihove ruke pomoci,ne bih rekla da je to ono sto Bog zeli za nas.

Da ne budemo vise kao mala deca ,koju zanosi i ljulja svaki vetar......

Oprostice mi Istina,imam vrlo jaku glavobolju,pa cu na ovu temu nastaviti drugom prilikom.Do tada veliki pozdrav i ne zaboravi boj se vukova koji dolaze u jagnjecoj kozi......

+Quote Post
Arijeka
post Dec 25 2004, 03:56 AM
Post #3

Veteran
Grupa Ikona

Grupa: Administrаtor
Registrovan/a: 26-December 03
Korisnik br: 23 889

Jos samo nesto za Istinu,razmisli malo o narednim stihovima

Timoteju poslanica druga 3:5-7

Koji imaju oblicje poboznosti,
a sile su se njene odrekli.
I ovijeh se kloni.
Jer su od ovijeh oni koji se
zavlace po kucama,
i robe zenice koje su natovarene
grijesima i vode ih razlicite zelje.
Koje se svagda uce,i
nikada ne mogu da dodju k poznanju istine.

+Quote Post
zipo
post Dec 25 2004, 09:16 AM
Post #4

Napredni korisnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 29-May 04
Od: Kanada
Korisnik br: 55 847

Srecan Bozic svima koji ga dans slave.

Ja verujem da su vecina, ako ne svi JHW vrlo dobri, posteni, vredni ljudi i da sa srcem veruju u svoju religiju. Isto tako i vecina pripadnika drugih Religija. Sa tim nemam problem. Ako neko stavi svoje srce u svoju Veru i postupa na najbolji nacin po svojim sposobnostima i mogucnostima i znanju za mene je to OK. To je u redu doklegod ne predje u dogmu a to lako vodi u kult. Naravno da mi nemozemo i nemamo pravo da kazemo ikome kojoj Religiji ce pripasti. Slazem se da je to primena slobodne volje. Za mene licno tu dolazi do problema. Ako uzmemo da je slobodna volja najveci Boziji dar, posle zivota koji nam je dao, onda sve sto je upereno protiv nje je za mene je upozorenje. Sada ne govorim samo o JHW vec o mnogobrojnim sektama raznih Religija uklucujuci i neke vanreligiozne Spiritualne grupe. Cim neko treba da odredi sa kim cu da se druzim, sta cu da oblacim ili da dosledno sprovodim protokol, pravila te grupe, sta cu da jedem, dali smem da slusa radio ili idem u bioskop ili pozoriste to je dobar znak da stojim po strani. Kao sto rekoh nije rec samo o Svedocima vec o mnogobrojnim kultovima, sektama koji vecino nazivaju sebe Religijama. To je dobro upozorenje da se pazljivo posmotri ta grupa.

Da se vtatim na JHW. Za sve njihove vrline ja ih cenim kao ljudska bica i za njihov doprinos trpeljivosti i miru. U isto vreme nisu bas puno trpeljivi prema onima koji nisu njihovi istomisljenici. "Istina" ako je to sto te privlaci a znajuci sve detalje, onda niko nemoze da ti kaze sta ces i usta ces i verovati. Licno imam vrlo cest kontakt sa njima. Oni su vrlo cesto na telefonskoj liniji ili na mojim vratima pokusavajuci da uspostave "kontakt". Uvek ih prijateljski prihvatim i pozovem u kucu. Ja saslusam njih a onda se zavrsi sa njihovim slusanjem mene . Tako svako ima sansu da objasni sebe. Na kraju se prijateljski rastanemo.

Po mojim ranijim postovima se moglo zakljuciti da ne pripadam nijednoj Religiji i da sledim Spiritualnost, Duhovnost koja nije povezana sa Religijama. Nemam problem sa religioznim ljudima. Moja kljucna verovanja su Ljubav, Samilosce i Oprostaj. Takodje ucenje nasega Hrista, slobodna volja, trpeljivost i ne manje vazno osudjivanje bilo koga. Dosledno se drzim da trebamo da volimo i svoje neprijatelje a mogu reci, da kada sam to potpuno prihvatio to u svakodnevnom zivotu, neprijatelji mi se i ne pojavljuju.

Ovo sve sam napomenuo da pomognem, narocito manje iskusnim, da na vreme primete crvenu zastavu upozorenja. Neke grupe, ne govorim sada o JHW, vrlo je tesko pa i nemoguce napustiti, izaci ih njih kada se magla podigne i ostane prava istina.

Arijeka je dala nekoliko dobrih primera zbog koji se treba biti oprezan i sa Vitnesima. Netreba zaboraviti da nam je dar slobodne volje Bog dao da bi posvojoj sopstvenoj volji dosli nazad kod njega.

+Quote Post
jasna2
post Jun 7 2005, 01:02 PM
Post #5

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 2-July 04
Korisnik br: 63 413

Jehovini svedoci sebe smatraju Hrishcanima.
Prouchavaju Sveto Pismo koje sami shtampaju, izdaju i dele medjusobno i drugima. Njihovo Sveto Pismo je sastavljeno od Hebrejskih spisa -prevod dr Luje Bakotica i hrishcansko Grchki spisi -prevod Novi svet. Na kraju knjige Svetog Pisma dodali su Index Biblijskih rechi i Dodatak sa razjashnjenjima.
Pored Svetog Pisma koriste i mnogu drugu literaturu, koju sami pishu i shtampaju, kao i chasopise "Probudi se" i "Kula Strazhara".
Zhive odvojeno od sveta iako su u njemu. Moral i odgovornost na visini.
Jehovini Svedoci su organizacija, jaka, slozhena i ujedinjena.
Tumache Sveto Pismo na razlichit nachin od ostalih Hrishcanskih Religija (npr.Pravoslavne i Katolichke), veoma su ujedinjeni bilo gde u svetu da se nalaze. Odlikuje ih jaka Hrishcanska ljubav prema svojim istomishljenicima.

+Quote Post
Ishmael
post Jun 7 2005, 02:24 PM
Post #6

Napredni korisnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 11-November 04
Korisnik br: 83 024

Uglavnom se slazem sa onim sto je Arijeka napisala.Nemam zelju nikoga da uvredim ali ucenja Jehovinih Svedoka mi lice,kao i ucenja svih ostalih Hriscanskih Crkvi made in USA uostalom, na 'kako Miki Maus i Paja Patak tumace Bibliju i zamisljaju Hriscanstvo'.Sto se tice moralnih vrlina,sloge itd unutar organizacije Jehovinih Svedoka i medju clanstvom pohvalno je ako su oni zaista takvi kao
sto nam ih opisujes.

+Quote Post
MaranAta
post Jun 7 2005, 03:59 PM
Post #7

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 18-November 03
Korisnik br: 26 299

Ево да се и ја и ти у нечему коначно сложимо. cool.gif

Него... да додам... тај привид морала и добрих односа унутар саме секте је карактеристичан за све тоталитарне и деструктивне верске секте. Кад мало боље погледате... чак и отворени сатанисти имају међу собом добре односе чак и за време својих сексуалних оргија. laughing.gif

А за такве попут јехића је писано:

(2 Кор 11)
13 Jer takovi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svijetla.

+Quote Post
panter75
post Jun 7 2005, 08:41 PM
Post #8

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 20-January 05
Od: Backa Palanka
Korisnik br: 101 270

Na nesrecu ja bas nemam lepo misljenje o njima...
Mozda su oni sve to sto kazete,ali jednostavno imam neku odbojnost prema njima...
Verovatno zbog loseg iskustva sa njima (Licno)...
Nisu oni bas tako slatki kako izgledaju...
dry.gif

+Quote Post
aleksandar_84
post Feb 4 2006, 10:58 PM
Post #9

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 28-January 06
Od: Beograd
Korisnik br: 194 974

Skoro me je presreo jedan pripadnik Jehovinih Svedoka...
Jako malo znam o njima,tako da molim one koji nesto vise znaju iznesu svoja saznanja.
Jos bolje iskustva!

+Quote Post
groffi
post Feb 4 2006, 11:33 PM
Post #10

Grofica zivota
Grupa Ikona

Registrovan/a: 11-September 04
Korisnik br: 75 928

Mene su pokusali vrbovati, ali sam se ipak odbranila sa "neka hvala"
U ostalom, mislim da mozes mnogo naci o njima na internetu, pokusaj.

+Quote Post
Istina
post Feb 6 2006, 12:37 AM
Post #11

Grupa Ikona

rolleyes.gif JEHOVINI SVEDOCI! Evo moje istinite price. Prvi put sam cula za njih ovde u Australiji. Kasnije sam citala u srpskim novinama sve najgore o njima. Cula sam i od moje familije takve price da sam se prestravila...kao: ubijaju roditelje, deca i roditelji 'spavaju' zajedno. Ubijaju clanove...naredjuju im da se sami ubiju, otimaju imovinu ljudima...ma sve najgore. Posto sam naucila da ne verujem dok ne vidim istinu svojim ocima, otisla sam na njihov sastanak. I nista sto je negativno i lose receno o njima nije bilo tacno. Imala sam priliku da se druzim i da idem na sastanke i u sluzbu sa njima vise od godinu dana. Moji utisci su najlepsi i najbolji. Moralne vrednosti, odbijanje da se ide u vojsku i u rat, istina, postenje, ljubaznost, iskrenost...to su moji utisci. I sve sam to videla svojim ocima.

Upoznala sam i u Srbiji ljude iz te organizacije. Za mene su olicenje hriscanstva i pravih ljudskih vrednosti.

Ima nekih stavova po pitanju Svetog Pisma za koje smatram da nisu razumeli i da su pogresno interpretirali i to je razlog sto nisam ostala sa njima.

+Quote Post
The_PC
post Feb 6 2006, 01:59 AM
Post #12

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 7-January 04
Od: Podgorica
Korisnik br: 18 026

Super ti je ta prica samo sto nije istinita,jer se dobro zna sta su oni radili i na sta su ljude nagovarali...Moj drug se pre cetiri godine bacio sa zgrade,jer je mislio da je previse,valjda zgrijesio i da treba da da svoj zivot u korist visih ciljeva...:-?

Ma i to su otpadnici od vjere...:-)

Oni su pre svega gresnici i nagovaraju ljude na svakakve price...ako bas hoces da znas na kakva djela ja ti ne mogu mnogo reci,jer sam svjedok samo dva,a jedan je ovaj...Drugi je pak,moj brat od strica(daljeg) koji je dezertirao iz Bosne i odlezao dobrih nekoliko godina...Ostavio je na cjedilu svoje drugove i vecina je poginulo zbog njegove neodgovornosti...

+Quote Post
jazaul
post Feb 6 2006, 02:32 AM
Post #13

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 27-September 05
Korisnik br: 152 059

jako tuzan ^slucaj

+Quote Post
Istina
post Feb 6 2006, 11:53 AM
Post #14

Grupa Ikona

QUOTE (The_PC @ 6. Feb 2006. 00:59)
Drugi je pak,moj brat od strica(daljeg) koji je dezertirao iz Bosne i odlezao dobrih nekoliko godina...Ostavio je na cjedilu svoje drugove i vecina je poginulo zbog njegove neodgovornosti...

dry.gif Posle duzeg bavljenja na Forumu Religija dosla sam do zakljucka da je preko potrebno sto manje kritikovati, osudjivati i biti iskljuciv povodom tudjih stavova po pitanju drugacih verovanja od nasih sopstvenih. Bog je samo sudija i on ima pravo na to a ne ja niti bilo ko drugi.

Na korektan, kulturan i miroljubiv nacin mozemo izneti svoja neslaganja i obrazloziti zasto tako mislimo. Vec sam mnogo puta rekla, nema idealne crkve, nema idalne religijske zajednice, nema idealnog coveka. Svi smo mi gresnici. Hriscani veruju da je Isus Hrist Bozji sin. Cine sve sto mogu da sto manje grese da bi u svojim delima oponasali Isusa.

Kod Svedoka mi se ne svidja sto su razumeli da spasenje zavisi koliko casova ce provesti u sluzbi sirenja Dobre vesti Isusa Hrista. Njihove staresine forsiraju clanove da provode maksimalno vreme u sirenju te Dobre vesti . Ljudi svaki dan idu, i moraju da daju izvestaj koliko su casova mesecno proveli, koliko su magazina, tj. brosura, knjiga podelili drugim ljudima. Posto moraju da polazu racune o svom radu to stvara veliku tenziju kod pojedinaca. Da napomenem da nam nesto ovako uopste nije 'naredjeno' da cinimo. Staresine Jeh. svedoka su veoma ostri i 'glume' Boga pred svojim 'ovcama' koje moraju bez pogovora da ih slusaju.

Druga stvar je sto ne veruju da postoji pakao, tj. ognjeno jezero, gde ce nepravednici biti baceni zajedno sa sotonom i demonima kada bude sudjenje. Lepo je objasnjeno u mnogim stavcima da pakao postoji a ne 'zajednicka grobnica covecanstva'.

Takodje, ne svidja mi se sto misle da ce samo oni dobiti spasenje od Boga i niko drugi. Sto ostale, koji nisu u njihovoj organizaciji zovu 'svetski', tj., ne smatraju ih sebi ravnih niti zele da se druze sa ljudima koji nisu svedoci. Duboko su ubedjeni da su samo oni pravi Bozji ljudi i da samo njih Bog priznaje.

Ne mislim da je ispravna teorija koju propagiraju da Isus i Bog nisu jedno. Lepo je receno u Novom Zavetu, sam Isus Hrist je rekao:' Ja i otac smo jedno. Bozji Sveti duh, tj. trojstvo je Biblijski ispravno.

Ne veruju da hriscani posle smrti odlaze u raj, tj. Heaven kod svog spasitelja Isusa i kod Boga. Isus je to objasnio u Jovanu 14: 'U kuci mog oca mnogo je stanova. Idem da vam pripravim mesto da i vi budete gde i ja.' Ima jos mnogo stavaka koji potvrdjuju da je ova teorija potpuno tacna.

Postoji jos mnogo Biblijskih stavova koje Svedoci, na zalost, nisu razumeli. Misle i rade potpuno pogresno.

Citat, koji sam izdvojila odnosi se na njihov poznati doktrin da ne idu u rat i ne ubijaju druge ljude. Za mene je to Biblijski. Ja licno se slazem. Mislim da je to i pravo pojedinca da odluci da li ce da ubije ili da bude ubijen. Ja sam za ovo drugo. Ko nije, neka radi sta zeli.

Ovu poruku je izmenio Istina: Feb 6 2006, 11:55 AM

+Quote Post
Stvorenje
post Feb 6 2006, 05:05 PM
Post #15

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 4-February 06
Korisnik br: 197 690

Ja do sada nikada nisam bio u kontaktu ni sa jednim članom neke sekte. Do sada mi u ruke nije došla ni jedna knjiga o tome. I pomalo žalim. Znam sigurno da odluke o sebi donosim sam i da imam neke svoje stavove koji niko ne može promeniti, posebno ne neka sekta. Ali bih voleo da čujem i njihova mišljenja

+Quote Post
groffi
post Feb 6 2006, 05:23 PM
Post #16

Grofica zivota
Grupa Ikona

Istina, kazes da su miroljubivi i ne zagovaraju ubistvo, ali koliko sam od njih cula, ne dozvoljavaju ni bebama da prime transfuziju krvi, te su tako ko zna koliko tek rodjene dece osudili na smrt i nisu im dali upravo ono sto ti zagovaras, a to je pravo na izbor.

+Quote Post
MaranAta
post Feb 6 2006, 06:27 PM
Post #17

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 18-November 03
Korisnik br: 26 299

Ево примера како секташи бране секташе... wink.gif

Иначе, јеховисти су познати као једна од тоталитатрних и деструктивних верских секти, којих се треба чувати и пазити. Психомутације које изазивају код свог чланства су тешке и погубне како за њих саме, тако и по њихову околину.

Читајте о томе...

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&rls...cult+recovering

+Quote Post
Istina
post Feb 7 2006, 12:38 AM
Post #18

Grupa Ikona

QUOTE (groffi @ 6. Feb 2006. 16:23)
Istina, kazes da su miroljubivi i ne zagovaraju ubistvo, ali koliko sam od njih cula, ne dozvoljavaju ni bebama da prime transfuziju krvi, te su tako ko zna koliko tek rodjene dece osudili na smrt i nisu im dali upravo ono sto ti zagovaras, a to je pravo na izbor.

cool.gif Zaboravila sam da kazem to u vezi transfuzije. U Bibliji, Starom Zavetu, postoje stavci u kojima Bog govori da je krv dusa svakom telu. Da se ne jede krv ni od zivotinje nego da se prospe u zemlju. I u Novom Zavetu postoji stavak koji kaze: 'Da se cuvate od priloga idolskog i od *krv i od udavljenoga i od kurvarstva, i sto necete da se cini vama ne cinite drugima; od cega ako se cuvate, dobro cete ciniti.' Dela apostolska 15:29.

Jehovini svedoci su razumeli da se krv ne uzima ni u kakvom obliku i od tuda odbijanje da se primi transfuzija.

+Quote Post
groffi
post Feb 7 2006, 12:47 AM
Post #19

Grofica zivota
Grupa Ikona

Kao prvo, koliko znam u doba pisanja Biblije nije se znalo za pojam transfuzije krvi, a kao drugo, zar je to opravdanje da se uzimaju nevini zivoti, i ponavljam oduzme u startu pravo na izbor, koje i oni toliko propagiraju.
Biblilja je jedna divna knjiga, ali mi ide na zivce sto je svako tumaci kako njemu padne na pamet i daje sebi za pravo da kaze da je samo on u pravu. Uh mozda sad ovde iskri i bes, ali sve mogu tolerisati, sem oduzimanja zivota tek rodjene dece i uskracivanje osnovnih ljudskih prava. Jesam Pravoslavna Hriscanka, mogu za sebe i da kazem da verujem u Boga, ali pokloniti se fanatizmu, mislim da je i sam Isus protiv toga...

+Quote Post
Istina
post Feb 7 2006, 07:57 AM
Post #20

Grupa Ikona

QUOTE (groffi @ 6. Feb 2006. 23:47)
Jesam Pravoslavna Hriscanka, mogu za sebe i da kazem da verujem u Boga, ali pokloniti se fanatizmu, mislim da je i sam Isus protiv toga...

cry.gif Potpuno se slazem sa tobom.

+Quote Post

90 Stranice V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

RSS Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 3rd September 2010 - 03:26 AM

Copyright © 1999, 2010