Eto na primer zdravstvo. Bas se malo pre iznervirah sto mojoj trudnoj kumi pedijatar, povodom sina koji ima temperaturu, a na njeno pitanje sta da radi ako postoji sumnja od virusa A H1N1, rekla da je mnogo skupa varijanta da istrazuje da li imaju virus i da ne zna u sustini sta da joj kaze. Ciljani pregled UZ koji se tice Daunovog sindrma zakazali su joj 10 dana posle 12 nedelje trudnoce kada bi u stveri trebalo da ode na ovakav pregled. Svojevremeno za moju malu macu, kojoj je krvna slika opala, rekli su da ima upalu grla, nisu pomenuli mogucnost tzv. svinjskog gripa.
dalje... pomenula sam uciteljicu moga sina, koja izmedju ostalog govori deci sta da ne pricaju roditeljima kod kuce, a onda me pozovu na odgovornost i jos napune glavu kako ne poznajem svoje dete ili vec ne znam sta...
ondak... racun u maxiju bio mi je za 1000din veci nego pre tri dana...
najvaznije necu dobiti povecanje plate sto je obrazlozeno trenutacnom krizom i da treba da se stedi a ovi '' nesto devizno(?) nesto'' umesto 52 000 imace 144 000mesecnu zaradu...
Eto na primer zdravstvo. Bas se malo pre iznervirah sto mojoj trudnoj kumi pedijatar, povodom sina koji ima temperaturu, a na njeno pitanje sta da radi ako postoji sumnja od virusa A H1N1, rekla da je mnogo skupa varijanta da istrazuje da li imaju virus i da ne zna u sustini sta da joj kaze. Ciljani pregled UZ koji se tice Daunovog sindrma zakazali su joj 10 dana posle 12 nedelje trudnoce kada bi u stveri trebalo da ode na ovakav pregled. Svojevremeno za moju malu macu, kojoj je krvna slika opala, rekli su da ima upalu grla, nisu pomenuli mogucnost tzv. svinjskog gripa.
Bela mafija... Kakva Hipokratova zakletva, kao da su se zakleli na hipokriziju; momentalni otkaz za pet, šest takvih dripaca, da vidiš- kako bi se ostali setili šta im je posao... U ostalom, svi znamo šta radi njihov ministar, pa nikom- ništa... Zazmazilo se to mnogo; besni što ne žive kao u američkim serijama, pa im kriv narod... Čast sve ređim izuzecima.
pomenula sam uciteljicu moga sina, koja izmedju ostalog govori deci sta da ne pricaju roditeljima kod kuce, a onda me pozovu na odgovornost i jos napune glavu kako ne poznajem svoje dete ili vec ne znam sta...
Slično, kao sa zdravstvom; erozija profesionalnog morala. Neko ih je sve ubedio da oni treba da žive bolje od naroda čiju decu uče slova- ovo ti je rezultat.
racun u maxiju bio mi je za 1000din veci nego pre tri dana...
Ma, to si ti nešto pogrešila- Jelašić, Dinkić, Đelić i Cvetković tvrde da je inflacia pod kontrolom. Do duše, nisu rekli- čijom...
necu dobiti povecanje plate sto je obrazlozeno trenutacnom krizom i da treba da se stedi a ovi '' nesto devizno(?) nesto'' umesto 52 000 imace 144 000mesecnu zaradu...
Mi smo uvek bili najgori od sve dece, zanima me zasto. A ceka se oni cuvaju?
Da ih ne prozremo. To im je jedini strah; jer, tada su gotovi- moraju da počnu da rade svoj posao, a ne znaju kako. Strašno je to, živeti u strahu. Nama treba samo malo hrabrosti, malo dobre volje na delanje; malo naivnosti, umesto ove lažne mudrosti, koja je postala kult. Moramo se vratiti u nazad, 100 godina, kad su srbi bili Srbi- da obnovimo sebe kao ljude, koji vole sebe kakvi jesu, zbog svesti da je tako ispravno. U ovo danas ne verujemo; vidimo da ne valja. Moramo da rušimo, pa ponovo; temelj je loš, ne može da izdrži teret krova...
Nama treba samo malo hrabrosti, malo dobre volje na delanje; malo naivnosti, umesto ove lažne mudrosti, koja je postala kult. Moramo se vratiti u nazad, 100 godina, kad su srbi bili Srbi- da obnovimo sebe kao ljude, koji vole sebe kakvi jesu, zbog svesti da je tako ispravno.
Amin! Nego ne razumem ovo ''malo naivnosti''. Mislis '' cistote''?
Na to mislim. Mnogi su postali mnogo "namazani", na sve gledaju sa prezirom, na prostodušnost kao na glupost; već je izreka- dobar i lud su braća... Hajde da pogodimo- iz čije je "kujne" izašla ova misao; otkad je se držimo, tonemo i kao narod, i kao država. A niko ne preduzima ništa... Moramo da se očistimo od mnogih gluposti, koje smo potpuno nekritički prihvatili nekad, i sebe doveli do toga da sad, kad bi smo da se toga rešimo- to je mnogo teže. Evo, upravo sad gledam na TV emisiju o nekom dobročinstvu- neki klinac je u teškoj materijalnoj situaciji, pa se televizija upetljala i nagovorila nekog lokalnog biznismena da mu da stipendiju; lepo, nema šta. A kad se ugase kamere, svako na svoju stranu- ko zna, šta se posle desilo ako se išta i desilo i za vreme snimanja... Sistem nam je takav da je samoživost poželjna. Jer, ne daj, Bože, da neko sazna da nekom nešto dajemo džabe, da smo nekom oprostili dug, da nekom pomažemo bez interesa- proglasiće nas za budalu. Ovako, dođe- eeej!- televizija, da zabeleži kuriozitet; razneži se po neko mekše srce, većini se umiri savest (eto, neko se ipak stara o nevoljnima) i tako se ogrebemo o tuđu dobrotu, ne bi li se i mi bolje osećali, iako nikakvu zaslugu nemamo... ------------------ Ja ću i dalje da budem lud i budala; imam dovoljno za sebe, i neke svoje "tezge", kojima umirujem savest. Svako po svojoj pameti, meni moje dosta.
QUOTE(banane @ Feb 13 2010, 05:12 PM)
Na to mislim. Mnogi su postali mnogo "namazani", na sve gledaju sa prezirom, na prostodušnost kao na glupost; već je izreka- dobar i lud su braća... Hajde da pogodimo- iz čije je "kujne" izašla ova misao; otkad je se držimo, tonemo i kao narod, i kao država. A niko ne preduzima ništa... Moramo da se očistimo od mnogih gluposti, koje smo potpuno nekritički prihvatili nekad, i sebe doveli do toga da sad, kad bi smo da se toga rešimo- to je mnogo teže. Evo, upravo sad gledam na TV emisiju o nekom dobročinstvu- neki klinac je u teškoj materijalnoj situaciji, pa se televizija upetljala i nagovorila nekog lokalnog biznismena da mu da stipendiju; lepo, nema šta. A kad se ugase kamere, svako na svoju stranu- ko zna, šta se posle desilo ako se išta i desilo i za vreme snimanja... Sistem nam je takav da je samoživost poželjna. Jer, ne daj, Bože, da neko sazna da nekom nešto dajemo džabe, da smo nekom oprostili dug, da nekom pomažemo bez interesa- proglasiće nas za budalu. Ovako, dođe- eeej!- televizija, da zabeleži kuriozitet; razneži se po neko mekše srce, većini se umiri savest (eto, neko se ipak stara o nevoljnima) i tako se ogrebemo o tuđu dobrotu, ne bi li se i mi bolje osećali, iako nikakvu zaslugu nemamo... ------------------ Ja ću i dalje da budem lud i budala; imam dovoljno za sebe, i neke svoje "tezge", kojima umirujem savest. Svako po svojoj pameti, meni moje dosta.
Ovako, dođe- eeej!- televizija, da zabeleži kuriozitet; razneži se po neko mekše srce, većini se umiri savest (eto, neko se ipak stara o nevoljnima) i tako se ogrebemo o tuđu dobrotu, ne bi li se i mi bolje osećali, iako nikakvu zaslugu nemamo...
Hm... Onomad kad moja mala maca imase neki skolski problem, pa se tu poprilicno podigla prasina, do te mere da mi jedna mama rekla kako bi ona sve dala u novine - eto maltretiraju nam decu, tamo - 'vamo... Ja je pitah sta misli o tome da ja o njenom detetu ispricam novinarima. Cutala je, kao zalivena.
Sistem nam je takav da je samoživost poželjna
E, to ti kazem. Ne skrecu oni paznju na one kojima su pomogli, ili da nekome treba pomoc, nego na sebe same.Zatvorise nam vrtic, kad dodjose novinari svi su imali po nesto da kazu. Ja sam svojeveremo ponudila pomoc strucnih osoba koja je naravno odbijena, a to je bilo cetiri godine pre zatvaranja vrtica. Problem je trajao ukupno sest godina, vrtic je zatvoren po hitnom postupku kao nebezbedan objekat, direktor smenjen, bilo renoviranje, opet slikanje, a onda je ponovo poceo da prokisnjava. Gde je tu interes dece o kome se vazdan drobi? Tako da mi sada zivimo van sistema - ispisali smo se iz vrtica posle godinu dana placanja i nijednog dana boravka.
Jer, ne daj, Bože, da neko sazna da nekom nešto dajemo džabe, da smo nekom oprostili dug, da nekom pomažemo bez interesa- proglasiće nas za budalu.
Mnogi su postali mnogo "namazani", na sve gledaju sa prezirom, na prostodušnost kao na glupost; već je izreka- dobar i lud su braća...
Ovo je dobro zakuvano posto mnoge stvari jesu zamena teza i nenormalna percepcija. ...a to sto su dobar i lud braca, ''zadovoljstvo je samo moje'', pa neka postavi tezu ko kako hoce.
Grupa: Član
Registrovan/a: 25-June 06
Od: Svugde po malo a nigde za stalno
Korisnik br: 256 114
Biti u sistemu.... ali na način na koji možeš da ga menjaš.. Ako ne ide... MENJAŠ sistem.... Jer da bi ga IAKAKO promenio... Na žalost, moraš da udješ.... Tako je to..
Ja je pitah sta misli o tome da ja o njenom detetu ispricam novinarima. Cutala je, kao zalivena.
Indikativno...
E, to ti kazem. Ne skrecu oni paznju na one kojima su pomogli, ili da nekome treba pomoc, nego na sebe same.
To je suština; substitut društvene obaveze, u stvari- lična promocija...
Ovo je dobro zakuvano posto mnoge stvari jesu zamena teza i nenormalna percepcija.
Devijacija savremenog pseudo- morala; u stvari, moral za određenu priliku.
QUOTE(marlera @ Feb 13 2010, 11:22 PM)
Biti u sistemu.... ali na način na koji možeš da ga menjaš.. Ako ne ide... MENJAŠ sistem.... Jer da bi ga IAKAKO promenio... Na žalost, moraš da udješ.... Tako je to..
Nije ovaj sistem stvoren tako da se može menjati; iluzorno je nadati se da se išta može promeniti iznutra. On se ruši spolja, kao i svaka kuća za rušenje... Nisu njemu detalji loši, već osnova.
Nema svako snagu i um za to; o takvima, koji to ne umeju i ne mogu MORA da se brine država. Ako to ne radi, šta će nam? Preskup je to sistem, ako ne funkcioniše; zaštitna uloga države je potpuno zakazala.