Grupa: Banovan
Registrovan/a: 6-March 06
Od: Grad gradskih seljaka i seljančurica
Korisnik br: 208 870
Što ih više bude promenila, to će biti EMOTIVNO GRUBLJA, HLADNIJA, PUSTIJA, MANJE SPOSOBNA DA SE TRAJNO VEŽE i POSVETI (što je neophodno za stabilnost braka), biće manje spremna na kompromise/žrtvovanja (jer će uvek biti sklona da pomisli, primera radi: "pa, eto, pre ovoga ih je bilo dosta - možda postoji neki novi sa kojim ne bih morala da pravim kompromise" - i razvešće se, ili će raskinuti)...
Drugim rečima, I ZA MUŠKARCE, I ZA ŽENE NEIZBEŽNO VAŽI - što više partnera promene, to su u većoj meri RABLJENA (POLOVNA) ROBA.
KVANTITET u seksu, u smislu BROJA promenjenih partnera, NEIZBЕŽNO ljude EMOTIVNO RUINIRA - čini ih HLADNIJIM, GRUBLJIM, MANJE SPOSOBNIM DA SE TRAJNO VEŽU i POSVETE... Čini da oni počnu misliti da je svaki njihov partner(ka) "zamenljiv", i da niko nije "Bogom dan", niko nije "toliko poseban, da bih se ja žrtvovao-la)".
Naravno, u ovom modernom svetu potpuno sulude hipokrizije, upravo ta polovna roba su NAJSKLONIJI da misle da su "prvoklasna roba", i da "zaslužuju samo najbolje".
Da se vratim na žene: svaka koja ih često menja, i koja ne vidi ništa loše u tome, NEKA SE ZAPITA ZAŠTO JE IMALA HIMEN, koji SAMO JEDNOM PUCA.
Nauka nije pronašla NIKAKVU ANATOMSKU FUNKCIJU za himen.
Da nema možda nekakvu MORALNU funkciju ? Da mladu devojku, kada stupa u prvi seks. odnos, samim tim bolom i krvavljenjem, UPOZORI da to što radi JESTE NEŠTO OZBILJNO ? Nešto što se ne treba uzimati "zdravo za gotovo", i nešto što NIJE ZABAVA ? Možda i da je čitavim tim bolno-krvavim iskustvom MALO odvrati od seksa, u smislu da seks ne shvata kao način zabave ? (jer i nije način zabave, nego je KOMPONENTA NAGONA ZA PRODUŽENJEM VRSTE)
Ovu poruku je izmenio ATTRACTIVE_BG_187cm: Dec 7 2007, 10:32 AM
Citat
Može da ima koliko god hoće samo da se na njoj to ne primeti ni moralno-mentalno ni fizički.
A kako to postići ? To je REALNO nemoguće. Naravno - uz mehanizme odbrane zvane NEGACIJA, DISTORZIJA i FANTAZIRANJE - sve postaje moguće. Ali - to su samo mehanizmi odbrane, iracionalnost - a ne realnost.
Ovu poruku je izmenio ATTRACTIVE_BG_187cm: Dec 7 2007, 10:34 AM
Grupa: Član
Registrovan/a: 10-February 06
Od: <<U CAMCU.. ZA DVOJE..>>
Korisnik br: 200 323
Citat (TROPRSTI @ Dec 7 2007, 09:25 AM) [snapback]1622625[/snapback]
Može da ima koliko god hoće samo da se na njoj to ne primeti ni moralno-mentalno ni fizički. I da se o tome ne priča na ćošku iz pivo.
Šta reći na ovo. Sem od srca potpisati i složiti se. I dalje živimo na Balkanu pa su takve neke "mere" skrivanja i dalje neophodne na ovim prostorima za jednu ženu ,da ne bi bila tiketirana od lažnih puritanaca
Citat (ATTRACTIVE_BG_187cm @ Dec 7 2007, 09:17 AM) [snapback]1622620[/snapback]
Što ih više bude promenila, to će biti EMOTIVNO GRUBLJA, HLADNIJA, PUSTIJA, MANJE SPOSOBNA DA SE TRAJNO VEŽE i POSVETI (što je neophodno za stabilnost braka), biće manje spremna na kompromise/žrtvovanja (jer će uvek biti sklona da pomisli, primera radi: "pa, eto, pre ovoga ih je bilo dosta - možda postoji neki novi sa kojim ne bih morala da pravim kompromise" - i razvešće se, ili će raskinuti)...
Drugim rečima, I ZA MUŠKARCE, I ZA ŽENE NEIZBEŽNO VAŽI - što više partnera promene, to su u većoj meri RABLJENA (POLOVNA) ROBA.
KVANTITET u seksu, u smislu BROJA promenjenih partnera, NEIZBЕŽNO ljude EMOTIVNO RUINIRA - čini ih HLADNIJIM, GRUBLJIM, MANJE SPOSOBNIM DA SE TRAJNO VEŽU i POSVETE... Čini da oni počnu misliti da je svaki njihov partner(ka) "zamenljiv", i da niko nije "Bogom dan", niko nije "toliko poseban, da bih se ja žrtvovao-la)".
Naravno, u ovom modernom svetu potpuno sulude hipokrizije, upravo ta polovna roba su NAJSKLONIJI da misle da su "prvoklasna roba", i da "zaslužuju samo najbolje".
Da se vratim na žene: svaka koja ih često menja, i koja ne vidi ništa loše u tome, NEKA SE ZAPITA ZAŠTO JE IMALA HIMEN, koji SAMO JEDNOM PUCA.
Nauka nije pronašla NIKAKVU ANATOMSKU FUNKCIJU za himen.
Da nema možda nekakvu MORALNU funkciju ? Da mladu devojku, kada stupa u prvi seks. odnos, samim tim bolom i krvavljenjem, UPOZORI da to što radi JESTE NEŠTO OZBILJNO ? Nešto što se ne treba uzimati "zdravo za gotovo", i nešto što NIJE ZABAVA ? Možda i da je čitavim tim bolno-krvavim iskustvom MALO odvrati od seksa, u smislu da seks ne shvata kao način zabave ? (jer i nije način zabave, nego je KOMPONENTA NAGONA ZA PRODUŽENJEM VRSTE)
E, dakle, ne mogu da verujem da jos postoje ljudi kao sto si ti...pobogu...kakvo mentalno i emotivno trosenje...kakva uloga himena?!
Osoba koja iza sebe ima bogatstvo veza i zabavljanja mnogo bolje moze da oceni svog potencijanog partnera, da sazna sta joj je to u vezi vazno da ta osoba ima ili nema, i najvise da sazna o sebi - kojoj bi to ona osobi odgovarala, da vidi svoje mane i vrline...na osnovu iskustva doci ce do mnogo boljeg izbora, a ne do kasnijeg nerazumevanja u braku i raskida posto dodju "sitna deca"...u prilog tome ide i broj razvedenih brakova kod nas... Mi prvenstveno nemamo kulturu zabavljanja...vecina devojaka (a sve vise i muskaraca, zavisno od godina u kojima su, sto me zaista plasi) posmatraju svaku vezu u koju udju prvenstveno kao sansu za brak...i zbog toga prelaze preko nekih stvari preko kojih inace ne bi...da bi im kroz neko vreme to postalo nepodnosljivo (najcesce su vec u braku)...
A to da neko moze da se "istrosi" ili sta vec, to sada vec prvi put cujem...sto decko ne posetis nekog psihijatra/psihologa da ti objasni o tome malo, ako se vec hvatas za nauku (oko tog himena)...Svaki psihoterapeut ce ti reci da se zabavljanje i veza izmedju dva coveka uci, i da kvalitetnije brakove imaju osobe koje su promenile vise partnera.
Ja licno ne bih voleo da moja devojka/potencijalna zena nije imala nikoga pre mene...kako ce da zna onda da sam ja taj pravi, da joj odgovaram, ako nema sa cime da me uporedi...ako nema da me sa kim uporedi, dok ona ukapira da nisam za nju, vec je kasno...a dotle zivi u ruzicastom....c.c.c.c
Ovu poruku je izmenio Swann1: Dec 7 2007, 03:55 PM
Citat (Ivanche_S @ Dec 7 2007, 03:55 PM) [snapback]1622728[/snapback]
E, dakle, ne mogu da verujem da jos postoje ljudi kao sto si ti...pobogu...kakvo mentalno i emotivno trosenje...kakva uloga himena?! Pritom imas nick kao neki perverznjak sa sms dating oglasa na TV-u...propast...
To sto si ti isfrustriran u vezi sex-a i zabavljanja (ili tako odgojen, tesko je razluciti) ne znaci da sad svi treba da odu u samostan i ulaze u dogovorene brakove...c.c.c.c.
Osoba koja iza sebe ima bogatstvo veza i zabavljanja mnogo bolje moze da oceni svog potencijanog partnera, da sazna sta joj je to u vezi vazno da ta osoba ima ili nema, i najvise da sazna o sebi - kojoj bi to ona osobi odgovarala, da vidi svoje mane i vrline...na osnovu iskustva doci ce do mnogo boljeg izbora, a ne do kasnijeg nerazumevanja u braku i raskida posto dodju "sitna deca"...u prilog tome ide i broj razvedenih brakova kod nas... Mi prvenstveno nemamo kulturu zabavljanja...vecina devojaka (a sve vise i muskaraca, zavisno od godina u kojima su, sto me zaista plasi) posmatraju svaku vezu u koju udju prvenstveno kao sansu za brak...i zbog toga prelaze preko nekih stvari preko kojih inace ne bi...da bi im kroz neko vreme to postalo nepodnosljivo (najcesce su vec u braku)...
A to da neko moze da se "istrosi" ili sta vec, to sada vec prvi put cujem...sto decko ne posetis nekog psihijatra/psihologa da ti objasni o tome malo, ako se vec hvatas za nauku (oko tog himena)...Svaki psihoterapeut ce ti reci da se zabavljanje i veza izmedju dva coveka uci, i da kvalitetnije brakove imaju osobe koje su promenile vise partnera.
Ja licno ne bih voleo da moja devojka/potencijalna zena nije imala nikoga pre mene...kako ce da zna onda da sam ja taj pravi, da joj odgovaram, ako nema sa cime da me uporedi...ako nema da me sa kim uporedi, dok ona ukapira da nisam za nju, vec je kasno...a dotle zivi u ruzicastom....c.c.c.c
Jedan od najtrezvenijih odgovora na ovu temu.Nisam pristalica razmene patrtnera kao cipela ali neka prosla iskustva donose vise sobom u pozitivnom smislu.
1. LJUDI OGRUBLJUJU, postaju sve manje OSETLJIVI, ŠTO VIŠE POSLA SA DRUGIM LJUDIMA IMAJU ?
2. ISKUSTVO MENJA LJUDE - ne ostaju isti, što više iskustva imaju ?
3. Primera radi: Da li se šalterska službenica, recimo, 3000-tog dana radnog staža, isto vređa na gunđanje/dobacivanje stranaka, kao što se vređala PRVOG DANA NJENOG RADNOG STAŽA ? Da li je postala MANJE, ili više OSETLJIVA ?
4. Da li znaš neku prostitutku, ili neku fuxu koja je promenila silne likove, a da je završila u TRAJNOM i STABILNOM BRAKU ? Da li su takve više uopšte u stanju da se vežu za JEDNOG muškarca ? Kakvo mišljenje imaju o muškarcima, nakon što su izmenjale masu njih ? Nisu li upravo takve one koje pričaju "ma, svi su oni isti", u smislu - loši ?
Citat (becka2000 @ Dec 7 2007, 09:29 AM) [snapback]1622630[/snapback]
pa su takve neke "mere" skrivanja i dalje neophodne na ovim prostorima za jednu ženu
He, hee, ti ces svome muzu kao jedna moja komsinica (do skora) Kristina zvana SoLfEdjO poznatija kao "Udaraljka". Kad sam joj bio u gostima na Petlovom Brdu gde od skora zivi, duki (njen verenik) ce mi u poverenju: "...volim sto je tako cedna, pogledaj je kao devojcica je..." i nesto kasnije (odvala): "... imala je dvojicu pre mene, tako da joj ja dodjem kao treca sreca ..." Jooo... Kristina-SoLfEdjO, prodala se samo tako!
Zena je ljudsko bice i njen izbor je njen izbor,,... isto vazi i za muskarca,.. a sada ako je neko ogranicen nekim tkz. visokim moralom, nekim verskim ogranicenjima,....nekim projekcijama ///// neotpakovana roba najbolja roba////// koriscena roba ,... istrosena,....////// to kao da neko vodi krstaske ratove,.... kakve veze ima uticaj neke vere tj zatupljivanja ogranicavanja,...Sva sreca da zivimo u gradjanskoj drzavi,.....??
Ovu poruku je izmenio Cayca: Dec 10 2007, 10:33 AM
Samo iskreno. Ne treba lagati, i treba lepo obrazloziti zasto si imala 5...10... 15 ... ili 50, jednog, ili ako nisi imala nijednog - zasto. Na lazima, i to jos na pocetku veze, nista dobro i iskreno NECE biti izgradjeno. To je moje misljenje. PS. Najgore je po meni kada devojka od svojih 25, 30, nije nikad bila ni u jednoj vezi, ili jos gore ne zna sta je zaljubljenost. To je jos najgore. Uzas!
Ovu poruku je izmenio Legeonar: Dec 7 2007, 10:57 PM
A sta ako je svaki put bila zaljubljena i na primer bila ostavljena .... poveci spisak na savesti i etiketa nemoralne zene ....
A sta ako je veza pocela lepo i na kraju se ispostavilo da nisu jedno za drugo (i to se cesto desava zar ne ? )
Zena kao i muskarac sme i treba da ima onoliko partnera/ki koliko je potrebno dok se ne nadje onaj pravi -prava (mada i za to ne postoje nikakve garancije )
Jadne generacije od pre 40.ak godina koje su doslovce ulazile u brak po preporuci i celi svoj zivot kotrljale nezadovoljne i nesrecne
Citat
kako molim????????????
Citat
1. LJUDI OGRUBLJUJU, postaju sve manje OSETLJIVI, ŠTO VIŠE POSLA SA DRUGIM LJUDIMA IMAJU ?
zene zabite se u cetri zida i ne izlazite niposto na ulicu , imacete posla sa drugim ljudima