Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Dobrodošli Gost ( Login | Registracija )

142 Strana V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Legalizacija marihuane?
Da li ste za legalizaciju marihuane?
Da li ste za legalizaciju marihuane?
Da [ 329 ] ** [50.15%]
Ne [ 327 ] ** [49.85%]
Ukupno glasova: 656
Gosti ne mogu da glasaju 
guru_master_82
post Aug 21 2004, 11:59 PM
Post #1

Početnik
Group Icon

Status: Član
Reg: 20-August 04
Član broj: 72 194

zanimaju me misljenja oko legalizacije marihuane?

-------------

duplikat - moj propust što nisam ranije reagovao (to svakako ne bi bio slučaj da se starija tema ne zove : da li ste...

--------------

[Izmenjeno dana 11/10/2004 od strane jek]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
zvizna
post Aug 22 2004, 12:22 AM
Post #2

Početnik
Group Icon

Reg: 17-June 04
Član broj: 46 302

Ja sam apsolutno ZA legalizaciju marihuane ...........................................................................................................!
+Quote Post
murijas
post Aug 22 2004, 12:32 AM
Post #3

Početnik
Group Icon

Reg: 20-March 04
Član broj: 35 521

normalno protiv
+Quote Post
makilk
post Aug 22 2004, 06:04 PM
Post #4

Početnik
Group Icon

Reg: 25-July 04
Član broj: 67 427

Ne!!!
+Quote Post
Slatka_mala_plava
post Aug 22 2004, 11:09 AM
Post #5

Početnik
Group Icon

Reg: 3-April 03
Član broj: 8 101

Naravno da sam protiv, jer to bi bio samo početak legalicije nekih tezih narkotika a to svakako da ne treba da se dozvoli. Jer ako sad kazemo marihuana je ok i ona se legalizuje za 5 godina ce se neko napraviti pametan i traziti legalizaciju herorina. I gd ece nam onda biti kraj.
+Quote Post
sokocalo
post Aug 22 2004, 06:10 PM
Post #6

Veteran
Group Icon

Reg: 14-December 03
Član broj: 29 779

Nikako!!!
+Quote Post
slobodna
post Aug 23 2004, 09:40 AM
Post #7

Veteran
Group Icon

Reg: 23-July 04
Lok: Beograd
Član broj: 64 154

Ja sam apsolutno ZA!
Mislim da poredjenje marihuane i heroina odgovara poredjenju babe i zabe!
Ipak je nikotin stetniji od THC-a
+Quote Post
zvizna
post Aug 23 2004, 11:22 PM
Post #8

Početnik
Group Icon

Pa ja sam i za legalizaciju heroina ...................ko uzima i misli da uzima bilo koju vrstu droge on ce je uzimati ...........bila ona legalizovana ili ne ......a ko ne misli ........njemu je sasvim svejedno............. znaci stvar je karaktera pojedinca a legalizacijom samo se moze smanjiti ........koristenje droge .......jer ............kad je nesto zabranjeno to je jos pozeljnije zar ne ????????
+Quote Post
cica__t
post Aug 24 2004, 11:53 AM
Post #9

Profi
Group Icon

Reg: 14-May 04
Član broj: 46 312

Protiv sam koriscenja bilo kakvih narkotickih sredstava..
A nesto ne padam na pricu da ce biti manje interesantna za koriscenje ako bude jos lakse dostupna!!!
+Quote Post
Slatka_mala_plava
post Aug 24 2004, 02:31 PM
Post #10

Početnik
Group Icon

Ja se ne razumem u poredjenje baba i zaba, ali smatram da imam pravo da u istoj recenici (NE poredim) vec upotrebim zajedno marihuanu i heroin jer su i jedno i drugo narkotici.

Slazem se da je duvan (nikotin) iako legalno prihvacen jedan od najvecih otrova koje covek svesno unosi u svoj organizam. Medjutim koliko toliko je ucinjeno kako bi se smanjio broj konzumenata duvana. No, u ovoj temi nije rec o duvanu vec o marihuani.

Iako vidim da ima onih koji smatraju da ce se legalizacijom smanjiti broj konzumenata sumnjam u to. Ne pije vodu bas to da sve sto je zabranjeno da je i pozeljnije. Ako se polazi od takvog stava zasto onda duvan koji nije zabranjen ne konzurima samo mali broj ljudi, vec sasvim suprotno?
+Quote Post
beegood
post Aug 24 2004, 02:47 PM
Post #11

Veteran
Group Icon

Reg: 24-December 03
Član broj: 30 867

sigurno za. dzoint sigurno nije teza droga od cigareta koje su legalizovane. i sigurno shteti manje zdravlju, jer se pushi u manjim kolichinama.( uzimam prosek za primer ) ako je marihuana droga , onda je to bez daljnjeg i duvan .

ps: lichno ne pushim dzoint .
+Quote Post
murijas
post Aug 24 2004, 05:19 PM
Post #12

Početnik
Group Icon

Reg: 20-March 04
Član broj: 35 521

Hocete li biti ljubazni,pa da mi objasnite jednu stvar.Kako deluje THC na jednog pusaca,a kako deluje nikotin.Posto vidim da se svi vi koji ste ZA dobro razumete i poznajete Marihuanu,kanabis ili nazovimo je kako god hocete.
+Quote Post
jadro055
post Aug 24 2004, 08:35 PM
Post #13

Početnik
Group Icon

Reg: 1-June 04
Član broj: 56 958

pa davam kazem poneki djoint tu i tamo DA
+Quote Post
bad_boy_87
post Aug 24 2004, 10:46 PM
Post #14

Početnik
Group Icon

Reg: 24-August 04
Član broj: 72 573

NE!!!!!! To nikako. Tako sami sebe guramo u propast. Najgore je sto mladi nisu svesni koliko je marihuana opasna. Ne kazem da su cigara zdrave, daleko od toga, ali ako su takvu glupost napravili pa njih legalizovali ne moraju i marihuanu. Treba zabraniti sve vrste psihoaktivnih supstanci.
+Quote Post
zvizna
Post #15

Početnik
Group Icon

Ako je neko za legalizaciju marihuane .......ne mora znaciti da je taj i strastveni konzument .......niti potencijalni narkoman ........a kad bi razmisljala sta sve u zivotu steti ............ne bi ni zivjeli ............
+Quote Post
Slatka_mala_plava
Post #16

Početnik
Group Icon

MARIHUANA je najcesce koriscena droga u svetu i kod nas. Glavni sastojak u marihuani (pored jos 400 drugih sastojaka) je jedinjenje THC (delta-9-tetrahydrocannabinol). Membrane odredjenih nervnih celija sadrze proteinske receptore koji vezuju THC koji se apsorbuje u masnom tkivu u razlicitim organima. Kad se smesti, THC otpusta seriju celijskih reakcija koje menjaju stanje svesti. Efekti marihuane zavise od jacine i potencije THC-a koji sadrzi. Jacina droge se meri s obzirom na prosecnu kolicinu THC-a. Marihuana prosecno sadrzi oko 3% THC-a.

Zdravstvene teskoce:

Marihuana je stetna i rizicna po zdravlje.

Veoma je tesko precizno ispitivati dejstvo marihuane, s obzirom na cinjenicu da ne postoji sistem u nasem organizmu na koji ona ne deluje. Pored toga, ova droga u sebi kombinuje dejstvo razlicitih kategorija opijata, kao sto su alkohol, sredstva za smirenje ili halucinogene droge. Marihuana moze biti stetna na mnogo nacina, kako u trenutku uzimanja, tako i tokom duzeg vremena konzumiranja.

Upotreba marihuane prouzrokuje:

Probleme sa pamcenjem i ucenjem; zaboravljanje; gubitak koordinacije; dezorijentisanost; iskrivljenu percepciju; ubrzani rad srca; anksioznost i napade panike; napade paranoje, straha i smeha; napetost; zakrvavljene oci; povecan apetit;

Posledice koriscenja marihuane:

Ostecenje mozga i centralnog nervnog sistema, poremecaji u reproduktivnim organima i radu srca, povecanje krvnog pritiska, rak.

Uticaj na mozak:

THC ostecuje nervne celije u delu mozgu gde se pamti. Naucnici su otkrili da THC menja nacin na koji informacije dolaze do mozga i preradjuju se u hipokampusu. Hipokampus je deo limbickog sistema mozga koji je od presudnog znacaja za ucenje, pamcenje i integraciju iskustava sa emocijama i motivacijom. Neuroni u sistemu preradjivanja informacija u hipokampusu i aktivnost nervnih vlakana u ovom podrucju ometeni su prisustvom THC-a. U laboratorijskim ispitivanjima, otkriveno je da velike količine THC-a koje su davane mladim pacovima izazivaju gubitak mozdanih stanica slican onome koji nastaje usled starenja. U 11-om ili 12-om mesecu zivota (oko polovine njihovog zivotnog veka) mozak pacova je izgledao kao kod veoma starih zivotinja. Nije poznato da li kod ljudi dolazi do takvih efekata, jos uvek se dolazi do novih saznanja o nacinima na koje marihuana ostecuje mozak.

Dugotrajna upotreba marihuane stvara promene u mozgu slicne onima koje stvara dugotrajno konzumiranje vecine drugih droga.

Uticaj na pluca:

Onaj ko redovno pusi marihuanu ima respiratorne probleme slicne onima koje imaju pusaci duvana: svakodnevno kasljanje i iskasljavnje slajma, simptome hronicnog bronhitisa i ceste prehlade. Pusenjem "trave" se povecava rizik od pojave bronhitisa i upale pluca, a pet dzointa nedeljno, u tom smislu, predstavljaju ekvivalent dnevno popusenoj pakli cigareta. Osim prisustva THC-a, kolicina katrana koji udahnu pusaci marihuane i nivo karbon monoksida koji se apsorbuje su tri do pet puta veci nego kod pusaca duvana. Ovo moze biti zbog toga sto korisnici marihuane dublje udisu dim i duze ga zadrzavaju u plucima kao i zbog toga sto se dim marihuane ne filtrira.

Dugotrajno pusenje marihuane izaziva ostecenje ili unistenje plucnog tkiva sto dovodi do abnormalne funkcije pluca kao i do emfizema i raka pluca i disajnih puteva.

Ovo je samo deo teksta, ostatak procitajte ovde:

[url]http://www.mirijevo.co.yu/narkomanija/Vrste_narkotika/Marihuana/body_marihuana.html [/url]

[Izmenjeno dana 27/8/2004 od strane sokocalo]
+Quote Post
Ana-Zemun
post Aug 25 2004, 01:12 AM
Post #17

Veteran
Group Icon

Reg: 24-August 04
Član broj: 71 537

DA!Takodje mislim da je zabranjeno voce najsladje.
+Quote Post
zilika
post Aug 25 2004, 07:44 AM
Post #18

Profi
Group Icon

Reg: 5-August 04
Član broj: 69 633

protiv
+Quote Post
Cimi
post Aug 25 2004, 10:46 AM
Post #19

Početnik
Group Icon

Reg: 25-April 03
Član broj: 8 615

Ja sam za legalizaciju,jer ko zeli da proba-probace kad tad,a ko ne-nece.Uostalom to nije ekstremno jaka droga,pa i nikotin je legalizovan!
+Quote Post
sokocalo
post Aug 25 2004, 12:40 PM
Post #20

Veteran
Group Icon

Reg: 14-December 03
Član broj: 29 779

Upotreba nicotina ne menja svest za razliku od droge svake vrste pa ne mislim da se moze porediti u ovom kontekstu.Pocne se s marihuanom i najcesce se na zaustavlja na njoj.Legalizacijom takvog neceg se prihvata da je normalno ono sto nije!
+Quote Post

142 Strana V  1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:

- Lo-Fi verzija Vreme: 14th May 2008 - 02:40 PM

Copyright © 1999, 2008