|
  |
Licna kolekcija filmova, Da li je imate? |
|
|
| Jeca_81 |
Aug 9 2006, 05:06 PM
|
maca i wucko

Status: Član
Reg: 14-December 04
Lok: Beograd, Srbija
Član broj: 93 735

|
Kada udjem u sobu svog brata prvo sto ugledam je jedna velika gomila DVDjeva. Nesto mu se dopalo da sakuplja filmove i pravi svoju kolekciju. Posto nam se ukusi razlikuju malo je filmova koji bi mene odmah zainteresovali, ali moram priznati da ima dosta kvalitetnih i poznatih naslova. Dosta je horora jer on bas takve voli (ljubav prema ovom zanru je preneo i na mene  ). Da li vi imate kolekciju filmova? Koliko filmova ste sakupili? Koji zanr preovladava? Koji bi bili najistaknutiji naslovi te kolekcije?
|
|
|
|
|
|
| astra_98 |
Aug 9 2006, 06:29 PM
|
Theatrina

Reg: 12-September 03
Lok: Beograd
Član broj: 18 570

|
Da imam veeeliku kolekciju sto Divxa sto DVD...ne znam tacno broj ali znam da ih imam jako puno i da vec odavno kuburim sa prostorom gde bih ih smestila. Ranije su mi bili po nekim kutijama, a onda sam pocela da se osecam kao cigani cergari tako da sam ih sad prebacila na neke police u ormar...na kraju cu verovatno morati da imam posebnu sobu za filmove  . Sto se zanra tice nema cega nema  ....zaista, imam svakakve filmove pa cak i neke sacuvaj boze ocajne filmove koje ne znam iz kog razloga uopste posedujem  .
|
|
|
|
|
|
| Avramova |
Aug 12 2006, 02:20 AM
|
dAVidova

Reg: 15-May 06
Član broj: 240 971

|
Citat (Jeca_81 @ Aug 9 2006, 06:06 PM)  Dosta je horora jer on bas takve voli (ljubav prema ovom zanru je preneo i na mene  ). Ne volim horor, ali volela bih da mi preporučiš nekoliko naslova, možda i zavolim. 
|
|
|
|
|
|
| Jeca_81 |
Aug 13 2006, 01:33 PM
|
maca i wucko

|
@ Avramova Jes' da to nije tema, preporucicu ti par naslova, pa ti odluci. Mada, ja sam horor filmove pocela da gledam kad sam bila u osnovnoj skoli. Tada su se snimali neki drugi filmovi, danas bi mozda delovali zastarelo. Elem, recimo ovako: 1. "Grudge" - moj favorit (postoje dve verzije, japanska i americka; ja sam gledala americku, cula sam za japansku da je jos bolja), 2. od starijih naslova (prvi horori koje sam gledala) izdvojila bih: Pet sematary, Hellraiser I,II, Princ tame (ne verujem da se jos moze naci negde, ja pokusala ali nisam uspela), 3. Film zbog cijeg posedovanja sam vrlo ponosna Nosferatu iz 1922. nemi horor, 4. The Fog (mozda danas malo prevazidjeni ali svakako dobar horor), 5. za kraj legendarni "Rosemary's baby". Eto. Imas ovde fin spisak horora. Zelim ti ugodno gledanje. P.S. Savetujem da ih ne gledas sama. 
|
|
|
|
|
|
| Gremliny |
Aug 23 2006, 10:45 AM
|
Početnik

Reg: 11-November 04
Član broj: 36 527

|
I ja imam kolekciju od nesto vise od 1000 naslova (Dvd-eova) i isto imam problema s prostorom.Prije sam radio cover-e za njih i td ... dok nisam skontao da ih nemam vise gdje stavljati.Tako da ih sad stavljam u torbe za cd/dvd-eove, i imam prostora kolko hocu. 5 torba po nekih 200 dvd-eova i sve sredjeno  Poto je starije filmove tesko naci, vecina to smatra najvaznijim u svojoj kolekciji, pa tako i ja (Prohujalo s vihorom, Let iznad kukavijeg gnijezda, Ben Hur, Casablanca, ...) 5. za kraj legendarni "Rosemary's baby". Iskreno mene je taj film pravo razocarao.Puno sam vise od njega ocekivao, posto se svrstava u horor klasike, a meni je neki prosjek. Puno mi je bolji Psycho od Alfred Hitchcock.Obadva su horori 60-ih god. A evo nekih filmova iz moje kolekcije koje pravo volim i koje smatram stvarno odlicnim filmovima: BraveHeart, Brotherhood Of The Wolf, Casablnaca, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Forrest Gump, Gone With The Wind, Lock, Stock And Two Smoking Barrels, Memento, O Brother Where Are Thou, Oldboy, One Flew Over The Cuckoosnest, Sin City, The Butterfky Effect, The Godfather 1,2. ,The Good, The Bad And The Ugly, The Green Mile, The Shawshank Redemption, The Silence of The Lambs, The Sixth Sense. I po meni su to mozda 20 najboljih filmova svih vremena. :)Iako bi mozda moglo upasti jos par filmova ... 
|
|
|
|
|
|
| Wonderlust |
Sep 15 2006, 10:13 AM
|
*Sempiternally wast*

Reg: 16-April 06
Lok: ...rider of the shooting star,in the land that's away and far...
Član broj: 231 588

|
Trenutno imam oko 600 naslova. Westerna,horora,avantura,komedija,drama nesto malo akcionih... Meni omiljeni:Kraljica Margo,Bilo jednom u Americi,Dorucak kod Tifanija,Amarkord,Pakt sa vukovima,Intrevju sa vampirom,Atila,Spartak,Sin city,Kum 1.2.3.,Prsten Nibelunga,Opasne veze,Basic,Patriota,Sifra sabljarka,Face off,LOTR1.2.3.,Legenda o jeseni,Zaljubljeni Sekspir,Smrtonosno oruzije1.2.3.4.,Kleopatra.........
|
|
|
|
|
|
| Jeca_81 |
Sep 23 2006, 11:42 AM
|
maca i wucko

|
@MATAROVAC Wow, to nije kolekcija, to je KOLEKCIJA! A jesu li to DVDjevi ili DVx? Gde ti je stalo sve to? Imas li posebnu sobu samo za filmove?  Koji filmovi su ti najdrazi u toj kolekciji? U svakom slucaju, svaka cast.  Citat (Gremliny) 5. za kraj legendarni "Rosemary's baby". Iskreno mene je taj film pravo razocarao.Puno sam vise od njega ocekivao, posto se svrstava u horor klasike, a meni je neki prosjek. Puno mi je bolji Psycho od Alfred Hitchcock.Obadva su horori 60-ih god.
Stidim se, ali moram da priznam da Psycho jos nisam gledala, iako ga imam.  Ali, svakako cu ga odgledati uskoro i onda ga uporediti sa Rosemary's baby inapisati ovde svoje misljenje. 
|
|
|
|
|
|
| micica1981 |
Oct 1 2006, 01:38 AM
|
Početnik

Reg: 16-August 05
Član broj: 140 427

|
Iako moja kolekcija broji "samo" 244 naslova (domaci, strani, serije, crtani) jako sam ponosna na nju i s vremena na vreme (iako uvek stizu novi filmovi) volim da odgledam neki od starijh filmova. Inace, svi filmovi su "popisani" kao u videoteci i za sada se snalazim sa prostorom, mada, mama vec preti da ce da ih izbaci iz kuce..... Nikako da joj dokazem da su PARE date za to.... Moram da izdvojim Grad andjela, Prljavi ples 1, Kljuc tajni i ostrvo kao i ne prevazidjenog Zokija u Tito i ja i Tesnu kozu! Iako horore ne volim (sve koje dobijem prosledjujem drugarici koja je "luda" za njima) izdvajam Vranu!
|
|
|
|
|
|
| CTAHAP |
Oct 1 2006, 04:20 PM
|
VENCEREMOS!

Reg: 22-January 06
Lok: Ул. Богдана Жерајића бр. 10
Član broj: 192 664

|
Citat (Gremliny @ Aug 23 2006, 11:45 AM)  5. za kraj legendarni "Rosemary's baby". Iskreno mene je taj film pravo razocarao.Puno sam vise od njega ocekivao, posto se svrstava u horor klasike, a meni je neki prosjek. Puno mi je bolji Psycho od Alfred Hitchcock.Obadva su horori 60-ih god.
Имам огромну колекцију, стварно не знам колико филмова, јер никада нисам бројао. Имам DVD и DiVX скидан са DVD-а, а не кубурим са простором. Неко рече да је старије филмове тешко набављати. Не бих се сложио, до скоро је у Београду на улици могло да се купи скоро све од класике, а може и данас, само мало теже.  На интернету се такође може наћи све, тако да ја са тим немам проблема. Апсолутно се не слажем да је Психо бољи од Розмарине бебе!  Розмарина беба rulez!  Психо јесте класичнији хорор, који те можда док га гледаш више уплаши (условно говорећи  ), ал после филма не остаје никакав спец. утисак. Розмари се завлачи под кожу, нема спец. хорор сцена, нема препадања, ал је филм језа која остаје... И нико овде није споменуо Shining .  То је најјачи хорор! Ко није гледао, нек трчи обавезно да нађе тај филм.  Филм је направљен пре свих ових смешних тинејџерских хорора и сл. глупости, које каљају часно име хорор филмова.  Не треба да наглашавам да је Кјубрик снимао овај филм, а тај баја је знао занат. 
|
|
|
|
|
|
| Jeca_81 |
Oct 2 2006, 02:24 AM
|
maca i wucko

|
Citat И нико овде није споменуо Shining . reallyexcited.gif То је најјачи хорор! Ко није гледао, нек трчи обавезно да нађе тај филм. reallyexcited.gif Филм је направљен пре свих ових смешних тинејџерских хорора и сл. глупости, које каљају часно име хорор филмова. sick.gif Не треба да наглашавам да је Кјубрик снимао овај филм, а тај баја је знао занат.winking.gif Da. cuveni Dzek Niklson koji savrseno docarava ludilo lika koji tumaci. Imam film i gledala sam ga nekoliko puta do sada. Danasnji horori ne mogu da se porede sa hororima iz recimo '70ih, '80ih godina. Iako je tehnologija bila na mnogo nizem nivou, price su nekako bile bolje. Isijavanje je legendarni film kao i pomenuta dva.
|
|
|
|
|
|
| vukotaman |
Oct 19 2006, 10:11 PM
|
Početnik

Reg: 19-October 06
Član broj: 290 273

|
Imam oko 1200 filmova...trenutno najistaknutiji naslovi...tesko je reci recimo po reziserima,filmovi Tarkovskog,Kjubrika,Kar Wai-ja,Pekinpah-a,Kurosawa-e,...wenders,herzog,Eisenstein,almodovar,blake edwards,david lynch,François Truffaut,Hou Hsiao-hsien,Ingmar Bergman,Krzysztof Kieslowski.... sto se zanrova tice,verovatno preovladavaju drame;mada meni zanr nije bitan, pre svega gledam ko je reziser 
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|