Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Stednja-U kojoj valuti cuvate vas novac?
Forum BeogradCafe > Društvo > Posao i karijera
becka2000
Kada štedite ili investirate u nešto,u kojoj novčanoj valuti pretvarate naš dinar i zašto?
Da li imate poverenja u naš novac Dinar možda?
Držite li novac kod kuće ili poverenje poklanjate jednoj od mnogobrojnih banaka na ovim prostorima_?
Ili pak to radite u više banaka.
Imate li i poverenje u njih?
_RINGE_
Pa pokazalo se da je najbolje prosao onaj koji je stedeo u dinarima u zadnjih par godina!

Dinare nazalos' nemam! svajcarce dobijam ali slabo stedim, sve prodje kroz prste!
mortadela
Ono malo sto mogu da ustedim je u eurima i uglavnom se drzim samo jedne banke
andjelikadepeures
nemam neke velike pare u shteku jer stalno sve spiskam....
ali i ono shto ushtedim je u evrima, na deviznom rachunu ( pa kad hotju neshto vetje da kupim, prvo razmislim na putu do banke, a nekad me mrzi i da idem u banku da podignem pare....)

sve shto je u dinarima, spucam chaskom.... mada retko koristim kartice, radije podignem kesh pa onda platjam keshom.
Soul_stealer
U britanskim funtama. Jedna od najstabilnijih valuta, dovloljno velika i skupa.
velda
Da drzim u banci i to samo jednoj,po meni se ona i u svetu pokazala kao najsigurnija ,sto se tice banaka nemam bas nesto poverenja sobzirom da kod nas nista nije sigurno i jednostavno.Cuvam u evrima mada da sam stavila u dinare sada bi trljala ruke ali sam jako skepticna prema nasem dinaru tako da mi je to to.
djolee84
у еврима...и почињем полако да шизим како му пада вредност
jace
U KM a zaluta i neki evro do prvog sajma ili kakve proslave i onda bankrot laugh.gif

Nisam neki stedisa za crne dane,suzim kais samo s namerom da ubrzo kupim nesto sto mi treba ili zelim smile.gif
becka2000
Dok nisam kupila stan uglavnom sam štedela i ostavljala pare u dve banke i to u evrima jer je evro bio tada baš rentabilan. sm009.gif
Sada se baš i ne mogu pohvaliti jer je skoro sve otišlo sa računa i samo sam ostala na jednoj mojoj, već odavno tradicionalnoj banci ali sa jako malim kontom whistling.gif
Evro trenutno pada na svetskom tržištu pa tako i kod nas ali pouzdano znam da je to samo privremenog karaktera bar kod nas,dok se ne raščiste računi dugovanja sa C.Gorom sm007.gif pa uskoro se može očekivati opet rast evra na normalni nivo.
Sve u svemu ništa mi to više ne pomaže jer sam ispraznila skoro sve rezerve. :huh:jedva da i dinare hee skupim.
astralpro
Citat (becka2000 @ Nov 2 2007, 08:32 AM) *

Evro trenutno pada na svetskom tržištu pa tako i kod nas ali pouzdano znam da je to samo privremenog karaktera bar kod nas,dok se ne raščiste računi dugovanja sa C.Gorom sm007.gif pa uskoro se može očekivati opet rast evra na normalni nivo.

Pa...evro pada vec vise od pola godine. Sa 83 je pao na 76 sto nije malo a posto radim u evrima ovaj kurs mi nikako ne odgovara/
Mislis da ce se vratiti na 80 pre nove godine?

Izgleda da se u zadnje vreme vise isplati cuvati pare u banci u dinarima nego u evrima ili nedaj boze US$
_RINGE_
Ne verujem da ce pre praznika da se vrati kurs na staro! jer je tada veliki priliv evra u zemlju zbog poseta gastosa, tako je pred svaki "feri"
TANJA-MIA
Citat (djolee84 @ Nov 1 2007, 11:37 PM) *

у еврима...и почињем полако да шизим како му пада вредност

dao sam 4500 hiljade na stednju sa orocenom stednjom na 12 meseci u deltu. Sticajem okolnosti morao sam da ih podignem dobio sam 4490 i u dinarima 700din. Tako da od kamate nema nista samo lazu i plus isplatili su mi manje nego sto sam im dao.NEVERUJEM U STEDNJU
kratkokosi
imam krune i eure...marke i dolari vise nisu ko sto su nekad bili
mond
euri...a svi su mi vec u akcijama... sm007.gif
SjajZaRingle
Stednja i ja smo dva razlicita pojma biggrin.gif
ellen
u evrichima sm046.gif
kuroman
Nije bitna valuta bitno je da ih ima sm046.gif Salim se posto zivim u svajcarskoj stedim u chf tj u svajcarskim frankama
djolee84
Citat (TANJA-MIA @ Nov 12 2007, 01:23 PM) *

dao sam 4500 hiljade na stednju sa orocenom stednjom na 12 meseci u deltu. Sticajem okolnosti morao sam da ih podignem dobio sam 4490 i u dinarima 700din. Tako da od kamate nema nista samo lazu i plus isplatili su mi manje nego sto sam im dao.NEVERUJEM U STEDNJU

ма ја моје држим у сламарици whistling.gif каква бре камата sm007.gif

Citat
Ne verujem da ce pre praznika da se vrati kurs na staro! jer je tada veliki priliv evra u zemlju zbog poseta gastosa, tako je pred svaki "feri"

отприлике тај рад, када држава престане да купује евре вратиће му курс wink.gif
kindermans
kvazi politika, kvazi valuta,.. najbolje u neutralnoj tamo sto je neki u balkan expresu rekao letimo za kazablanku a gde je to u svici!!!!!!!!!!
Valkira_1488
Ne cuvam novac... Nije za cuvanje nego za trosenje i ulaganje...
Nendzijantus
Kada bih mogla (kao sto ne mogu) da cuvam novac, cuvala bih ga u stranoj valuti posto je ova nasa hm.... sm013.gif
mladen05
U zlatne poluge ,sada jeste malo pala cena ali ona moze samo da poraste.Ima toliko poslova da je steta novac drzati kuci, ali ako ne znas sta ces moj predlog je zlato.
GospodarZvuka
У
Image

Лепи, па шарени sm007.gif
artstudio
Euro
mortadela
podsjeti me sta to bjese stednja.........i bar na tren imati para
Kurosaki_Ichigo
Stednja? Hahahahahaha. Vise potrosim nego sto zaradim.
Kako? Ni meni nije jasno.
MayNicky
U dinarima, u banci biggrin.gif
nale84
U dinarima. Razmišljam da ih pretvorim u evre. cooll.gif
evilgirl
Nesto ej u dinarima....ali veci deo u evrima.
Slavjanin
Sve u rublje..
Rublja je najpodcenjenija valuta..
Realna vrednost rublje je oko 15 rublji za dolar..
GospodarZvuka
Citat (nale84 @ Jul 2 2008, 04:53 PM) *

U dinarima. Razmišljam da ih pretvorim u evre. cooll.gif

Не размишљај, него претварај, сад је прави час. sm016.gif

Европска унија 1 евро EUR 78,7800 79,0171 79,2542
filipthebest
U dinarima. smile.gif
RichBOSS
Ne znam koliko j eto pametno, ali ja cuvam u eurima! sm007.gif
ellen
Iskljucivo u eurima.
VRSTE
eno ih sto je na tekucem racunu u dinarima bmrzi me do banke da odem da ih prebacim na devizni
Jane_Do
U evrima takodje, koliko je pametno vreme ce da pokaze. biggrin.gif
zelenooka981
Ja jednostavno neeeee mogu da zadrzim pare ako ih ne promenim u evre. Sve spiskam.. tak'i sam laughing.gif
Znaci, odmah lepo evrice .. i nema da mislim. Jer sam suvise lenja da ideeem pa meeeeenjam .. pre cu kupovinu nepotrebnih gluposti zaboraviti bar trenutno laughing.gif
VRSTE
nije sve u evrima ima nesto i u zlatnim polugama

otisao sam do banke i zamenio
Ovo je "lo-fi" verzija glavnog sadržaja. Da pogledate punu verziju sa više informacija i slika molimo Vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.