blistavium
Jan 23 2008, 09:05 PM
Sada su mi u glavi trenutno dve scene koje su za mene najdirljivije...
Ima ih verovatno još, ali ovo je dosta za početak...
Prvo, scena iz filma "Društvo mrtvih pesnika", upravo sam ga odgledao po ko zna koji put, a najemotivnija scena je na kraju kada G.Keating(Robin Wilijams), profesor književnosti, odlazi iz škole, a njegovi učenici se popnu na klupe i izgovaraju čuvenu rečenicu "O kapetane, moj kapetane" aludirajući na njegova ranija predavanja...
Druga je naravno iz filma "Blistavi um" kada u kafeteriji u školi dolazi izaslanik iz Švedske da obavesti Džona Neša (Rasel Krou) da će verovatno biti nominovan za Nobelovu nagradu, a u tom trenutku priđe jedan od učitelja iz škole i ostavi hemijsku na stolu za kojim su oni sedeli...
Zatim još, jedan i još jedan... A tim postupkom se ukazuje čast osobi kojoj se ostavljaju hemijske...
To mi je bilo mnogo emotivnije i zanimljivije i od same dodele Nobelove nagrade...
Koje su scene na vas ostavile najjači utisak, da ste još duže vreme razmišljali o njima...
Nije važno iz kog su žanra i da li je scena ljubavna ili neka slična ovima...
jace
Jan 23 2008, 09:17 PM
Meni je najdirljivija secena iz filma Sibirski berberin kada on odlazi u Sibir a drugovi ga ispracaju....
Uvek placem uz tu scenu...I druga scena iz istoimenog filma,kada ona odlazi iz Sibira nakon sto mu je bila u kucici a on trci kroz sumu da je vidi poslednji put

Evo sad mi se opet place

Jedna od najtuznijih scena mi je takodjer iz filam Bitka na Neretvi kada pogibaju na groblju ono dvoje sto se vole, sad se ne mogu setiti imena...
Ako se setim jos nekih scena dopisacu,mada ja retko placem uz filmove...
moon_lady
Jan 23 2008, 09:20 PM
Iz filma Vavilon kada je ona ranjena i on sedi pored nje,scena jednog njihovog razgovora koji je toliko banalan,a istovremeno predstavlja sustinu ljubavi..mnogo dirljiva scena
millijana
Jan 24 2008, 02:09 PM
Poslednji Mohikanac,scena ispod vodopada...sad bih se rasplakala.
Spasitelj,kad ubijaju Natasu Ninkovic,a ona peva uspavanku.
Zivot je lep,poslednjih 15 minuta...
Ja sam Sem,nekoliko scena,izmedju ostalih i kraj.
Tabbycat
Jan 24 2008, 02:49 PM
Citat (blistavium @ Jan 23 2008, 03:05 PM)

... iz filma "Blistavi um" kada u kafeteriji u školi dolazi izaslanik iz Švedske da obavesti Džona Neša (Rasel Krou) da će verovatno biti nominovan za Nobelovu nagradu, a u tom trenutku priđe jedan od učitelja iz škole i ostavi hemijsku na stolu za kojim su oni sedeli...
Zatim još, jedan i još jedan...
Ova me scena obavezno rasplace.

Predivan film.
Scena iz
Troje kad Hektorov otac dolazi Ahilu u sator da ga moli za tijelo svog mrtvog sina da bi mogao sahraniti sa pocastima i po tradiciji.
mara_p
Jan 25 2008, 02:18 PM
besana
Feb 1 2008, 05:26 PM
U Spasitelju,kada nju ubijaju a ona pjeva da spasi bebu......E to je scena da te srce opali
NFS_MW_girl
Feb 2 2008, 06:24 AM
film the lake house - scena kada se na njih dvoje na kraju konacno srecu.
Klikni na atachment
marnie
Feb 8 2008, 11:56 AM
Mostovi Okruga Medison
Scena u autu, kada se hvata za rukohvat automobila ali ne izlazi na raskrsnici
popkalinda
Feb 8 2008, 07:49 PM
Ovo za Blistavi um sto je rekao blistavium

Predobra scena..
I jos jedna... U filmu MAN ON FIRE sa Denzelom Vasingtonom... Kada mu vrate devojcicu a ona mu trci u zagrljaj.. Kada ona odlazi mami a on dobrovoljno ulazi u kola... I umire... Plakala sam kao kisa.....
noone
Feb 8 2008, 10:38 PM
Citat (jace @ Jan 23 2008, 09:17 PM)

Meni je najdirljivija secena iz filma Sibirski berberin kada on odlazi u Sibir a drugovi ga ispracaju....
Uvek placem uz tu scenu...I druga scena iz istoimenog filma,kada ona odlazi iz Sibira nakon sto mu je bila u kucici a on trci kroz sumu da je vidi poslednji put

Jedan od retkih filmova koji sam gledala vise puta.
I u Pijanisti ima vise scena, kao na primer, kad zamislja da svira klavir...
blistavium
Feb 9 2008, 01:36 AM
Citat (noone @ Feb 8 2008, 10:38 PM)

Jedan od retkih filmova koji sam gledala vise puta.
I u Pijanisti ima vise scena, kao na primer, kad zamislja da svira klavir...
Meni je najjače kad na kraju izlazi u uniformi Nemaca, pa oslobodioci počinju da pucaju na njega...
U*rao sam se, rek'o neće valjda sad da ga ubiju posle svega...
Takođe kada u Bekstvu iz Šošenka Tim Robins kreće u bekstvo pa prolazi kroz kanalizaciju...
Gadno...
evilgirl
Feb 17 2008, 01:06 PM
Opet u Nataši...kad na kraju filma ona prima metak,klizi niz vrata i na kraju umire Nikoli Đuričkom na rukama...
SeKsImAn
Feb 17 2008, 01:08 PM
u savrsenoj oluji,kraj filma...kad svi izginu pa im na sahrani drze govor.
nadalina68
Mar 1 2008, 10:58 PM
iz sampiona-kada mali govori ocu da nece vise biti dosadan,pa cak nece vise da trazi ni da jede (bash dirljiva scena...)
bablz
Mar 2 2008, 03:04 AM
hm...film slatki novembar sa kianu rivsom i sharliz teron,kada na kraju filma on trchi za njom i na kraju je sustigne, a ona onako bolesna, zavezhe mu traku oko ochiju i ode,nakon toga on skida i gleda parka,koji je preeeelep, i trazhi je,a ona otishla [uskoro umire,a tada se poslednji put vide,kako skontah]
takodje,iz mog favorita

, lajanje na zvezde, kada danica kazhe mihajlu "kako tanjug javlja,ja te volim " a on

se smeje onako , srecno, i odgovara joj " jao,ti si moj ludi kamen spoticanja" i onda izlaze i laju na zvezde.
micanovic je u tom filmu neprevazidjen,a s njim i filozof
i takodje mi je jako tuzhan scena, iz filma "ptice koje ne polete" kada deda odlazi u shumu i chuje se pucanj ,i tako umire. uh,mnogo tuzhno,josh plus istinito...
millijana
Apr 10 2008, 10:23 PM
Otac na sluzbenom putu,kad sanitet odvozi Masenjku.
Nancy_Drew
Apr 14 2008, 12:55 AM
Trenutno mi pade na pamet poslednja scena u filmu Arizona Dream kada Lili Tajlor hoda po kisi,udar groma u ono drvo i fantasticna muzika....
esterina
Apr 14 2008, 01:30 AM
Nije najdirljivija bas ali je ostavila veliki utisak na mene.
Film: Hitlerovi sljedbenici
Scena: Klinac daje gestapovsku uniformu starcu, prisiljava ga da marsira ......... starac se zanosi..........
DZAMAISL
Apr 14 2008, 01:40 AM
Uf...
ona scena u "Francuskom poljupcu" kada mu Meg Ryan daje celu ustedjevinu da bi kupio vinograd jer je zaljubljena u njega a on ni ne zna da su to njene pare...
my angel of luckkako volim taj film!!!
Shin
Apr 14 2008, 01:47 AM
Последњи минути Галипоља...
Курир јури кроз ровове на фронту да би што пре рекао команданту да напад мора да се откаже... Али већ је касно...
У даљини чује пиштаљку која означава почетак јуриша...
Његови другови се дижу из шанчева, и почињу да трче ка непријатељу...
Филм се зауставља оног момента када убијају његовог најбољег пријатеља, а затим слика полако бледи...
Та сцена је снимљена једноставно генијално, најежим се кад год се сетим последњих кадрова...
DZAMAISL
Apr 14 2008, 01:49 PM
Lord of the rings...part III...
Scena u kojoj Pipin peva tuznu pesmu okruga Shire omatorelom i propalom kralju zemlje koja upravo prozivljava najgore dane...
song home is behind
the world ahead
and there are many parts to trade
trough shadow
till the edge of night
untill the stars are all alight
mist and shadow
cloud en shade
all shall fade
all shall fadeda se najezis...
AngelinaJolly
Apr 14 2008, 02:26 PM
Sambala
Apr 14 2008, 06:10 PM
http://youtube.com/watch?v=LFAgS-1-cyEScene iz Wendersovog filma
Nebo nad Berlinom
ruza_vetrova
Apr 14 2008, 09:16 PM
Više scena iz filma Pijanist od kojih mi je najdirljivija zadnja, kada konačno sedi za klavirom...
Kada sam to gledala prvi put užasno me sve skupa pogodilo...
zebb
Apr 14 2008, 09:26 PM
Nancy_Drew
Apr 14 2008, 11:41 PM
Scena iz filma Bilo jednom u Americi,kad Bagzi puca i ubija onog malenog,a on kaze Nudlsu:"Okliznuo sam se"
zorica88
Apr 15 2008, 07:14 PM
esterina
Apr 25 2008, 11:52 PM
Shadowboxer - film sa pomalo bolesnom pricom
Izvodi striptiz zeni 20 godina starijoj, koja umire, koja ga je podizala kao sina pa mu bila ljubavnica ......

jedna od scena koje se pamte.........
DZAMAISL
May 12 2008, 10:11 PM
Definitivno "Covek koji je hteo da bude kralj" film iz 1975 sa Michael Cain i Sean Connery u glavnim ulogama...Kada odvode matorog Denija na most na kome ce umreti...U filmu se pojavljuje i slavni britanski pisac Rudyard Kipling jer je film i snimljen na osnovu njegove price koju je cuo u Indiji o dva prevaranta koji su stigli u daleko kraljevstvo i postali bogovi...
man who...Klikni na atachmentKlikni na atachment
megido
May 13 2008, 05:45 AM
Ima ih podosta. Trenutno mi pada na pamet kraj filma The Way We Were sa Strejsendovom i Redfordom.
The way we were
Richard_Sorge
May 13 2008, 11:01 AM
zorica88
May 15 2008, 09:20 PM
Znam da je trulo, ali mene je za citav zivot jedino "Titanik" rasplakao.Svaki put.
I to scena, naravno, u okeanu, kada se Kate budi, a Leo vec zaledjen....
Inace, mene nerviraju filmovi sa emocijama.Ja sam izopacena.
zebb
May 15 2008, 09:41 PM
DZAMAISL
Jun 24 2008, 10:34 AM
Definitivno"The Mission" veliki pobednik Kanskog festivala,sa neverovatno jakom muzikom i strasno dobrom kamerom.Prica o velikom ratniku koji pronalazi raj na zemlji,ali prekasno da bi uzivao u njemu...

MUZIKA IZ FILMA.. I scena u kojoj Robert De Niro bespomocan gleda Jeremy Ironsa okruzenog malenim pripadnicima plemena koji stradaju od vatre kraljevih vojnika..THE MISSION
CCRS
Jun 29 2008, 03:56 PM
Film "Patriota" kada se vraca u rat a najmladja cerka ga moli da ostane...
bre_marko
Jun 29 2008, 04:18 PM
Citat (zebb @ May 15 2008, 09:41 PM)

ovo je stvarno antologijska scena
moj izboramerička patetika.. ali ta ruka na ekranu..
Nikol_
Jun 29 2008, 04:24 PM
Iz filam "legend of 1900" kad krece da apusti brod, prvi put za trideset godina i vraca se i kaze - " ali ja tamo nemam nista, nikom ne trebam" UF!!!
tricda
Jul 2 2008, 08:06 PM
Iz "Cudesne sudbine Amelije Pulen" vise scena, ceo film je pun emocija;
iz "U stvari ljubav" kad zena otkrije da muz nije njoj kupio ogrlicu, ali iskulira zbog dece
Iz "Opasnih veza" kad Misel Fajfer umire
Iz "Dr.Zivago" sa Kirom Najtli, kad Zivago na kraju umire gledajuci nju i dete kroz prozor, nju uhapse, a decak ostane sam na ulici i kaze da majku vise nikad nije video... DA TI SRCE PUKNE...
SETICU SE JOS NEKOG...
Bestezinski
Jul 6 2008, 06:52 PM
Kosa,
viljuskaboc
Jul 29 2008, 03:08 PM
Amadeus - mnogo dirljivih scena, ali kraj uz neponovljivi Requiem...,
Let iznad kukavičjeg gnezda - brilijantan do kraja,
Pijanist - susret sa klavirom i SS oficirom, kakav kontrast prostora, vremena i duha,
Sjaj - mnogo snažnih scena,
Lovac na jelene - npr. zadnji "susret" sa jelenom...,
Kum III, kraj uz Mascanijev Intermezzo,
Dr.Živago, Sibirski berberin, Balada o vojniku, Devojka od milion $, ...
DJOKER
Jul 29 2008, 07:25 PM
film: bijeg iz shoshenka
scena : kada tim robins izlazi iz one kanalizacije i dere svu odjeću na kiši. imaš osjećaj da je skunuo sa sebe staroge sebe opterećenog mukama i patnom i ponovo se rodio
zebb
Aug 5 2008, 11:55 PM
oprez
dirljivo i potresno
klik
millijana
Aug 15 2008, 01:27 PM
U Engleskom pacijentu, kad joj dodaje bocice sa morfijumom, pa se seca kako izneo mrtvu Ketrin iz aviona...
dAnD1
Aug 15 2008, 05:00 PM
Nekoliko scena iz filma La Vita E Bella(Zivot je Lep);
Scena na kraju filma Saving Pvt. Ryan;
Isto tako neke scene iz filma Forest Gump;
Kraj filma The Glory,kada krecu u poslednji juris,fantasticna gluma Matthew Broderick-a...;
Neke scene iz filma We Were Soldiers,sa odlicnom muzickom pratnjom...
Boys Don't Cry

dosta scena,mada nije toliko dirljiv koliko je poucan

;
Good Morning Vietnam-Scena kada Robin Williams pusta What a Wonderful World...
Hair-Decko koji je poslan u Vietnam greskom,i pesma u toj zadnjoj sceni...
Man on The Moon-Mozda zvuci neverovatno da film sa Jim Carey-em bude tuzan,ali covek koji je ziveo i umro neshvacen je veoma dirljivo...
Uh...toga mogu sad da se setim

Ima jos dosta
bojana_trsava
Aug 23 2008, 02:58 PM
Citat (jace @ Jan 23 2008, 09:17 PM)

Meni je najdirljivija scena iz filma Sibirski berberin kada on odlazi u Sibir a drugovi ga ispracaju....
uvek placem kao kisa uz tu scenu
Kara-NBG
Aug 23 2008, 03:56 PM
Hiperaktivna
Aug 23 2008, 08:16 PM
Dosta scena iz Drustva mrtvih pesnika, posebno ona poslednja...
Devojka od milion dolara isto..
wendetta
Aug 24 2008, 10:50 PM
Film: Original Sin, kada Antonio pronadje Angelinu konacno (jer ga je pokrala i pobegla) i u trenutku kada bi da je ubije, ne moze, oprasta joj sve i kaze :''Ti si lopov, prevarant, kurva i sve najgore ali ja te i dalje volim'' Free love!!
banane
Aug 29 2008, 01:43 PM
Neke filmove gledam samo jednom i nikada vise, napr:
- "Sofijin izbor", zbog scene kada stoji ispred nemackog vojnika i treba da odluci koje ce dete
povesti sa sobom i pri tom da se ne otkrije da je Jevrejka
- "Zivot je lep", zbog scene da je u nekim radnjama zabranjen ulaz kengurima
- "Vukovar jedna prica"... autobusi krenuli na suprotne strane...
Fascinirana sam ljubavlju izmedju Elizabete I i njenog Roberta, narocito kada ga posalje da
zavede njenu sestru ili kada mu kaze da je nijedan muskarac nece posedovati jer je ona
kraljica, mislim da se film zove ''Elizabeta I".
"Tigar i sneg", scena kada sedi pored nje u stolici za kod berberina...
Kakav nevidjeni bol... i, sto bi rekla moja drugarica, redovno "voda u ocima"...
Ovo je "lo-fi" verzija glavnog sadržaja. Da pogledate punu verziju sa više informacija i slika molimo Vas
kliknite ovde.