Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Dobrodošli Gost ( Login | Registracija )

64 Strana V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Milorad Dodik, Kakvo je vaše mišljenje o premijeru Republike Srpske?
soma1
post May 4 2007, 01:05 PM
Post #1

Profi
Group Icon

Status: Član
Reg: 12-January 07
Lok: Република Српска
Član broj: 319 284

Ево једног финог коментара:

Ово је једна кратка прича о Додиковој Влади која је на власти већ преко годину дана:

Главни ликови ове приче су: СВЕ, СВАКО, НЕКО, БИЛО КО и НИКО. СВЕ је све договорио, и то је резултовало појавом нових важних послова које је требало обавити за добробит грађана! И СВАКО је добио задатак да то уради . СВАКО је био сигуран да ће НЕКО то урадити. БИЛО КО је то могао да уради , али НИКО није ништа ново урадио. НЕКО је био љут због тога, зато што је то био посао за СВАКОГА. СВЕ и СВАКО су мислили да БИЛО КО може то да уради, али НИКО није схватио да СВАКО то не може да уради. Завршило се тако што су СВЕ и СВАКО нападали НЕКОГА када НИКО није урадио оно што је БИЛО КО могао да уради. СВАКО се учланио преко НЕКОга у странку коју води СВЕ мислећи да ће добити државни посао. А све вријеме је СВЕ био на насловним страницама свих новина и у првим минутама свих дневника тако да је СВАКО мислио да је СВЕ урадио али НИКО није сватио да се појавио нови лик у овој причи који се зове НИШТА.

Сва је срећа што је у Републици Српској направљен систем (наравно прије Додиковог другог и трећег мандата а послије његовог првог мандата) па се развијамо на здравим основама много брже од Федерације БиХ.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
federer
post May 4 2007, 01:56 PM
Post #2

Veteran
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 19-September 05
Lok: Nedodjija bb
Član broj: 149 597

milorad dodik je zaista sjajan politicar, trenutno najjaca politicka figura na balkanu.
dodik je uspeo da otkloni svaki pokusaj eventualnog ukidanja rs, sacuvao je policiju rs, krenuo u zestok obracun sa kriminalom koji je doziveo pravi procvat za vreme vladavine sds-a, uspeo je da privuce jake drzavne firme da investiraju u rs, krenuo u obnovu privrede, infrastrukture, tako da se sada s pravom moze reci da je rs mnogo bolji deo bih.
o uspesnosti njegove politike najbolje govori podatak da je njegova popularnost posle izbora jos vise porasla. bravo za dodika.
+Quote Post
slacka_bl
post May 4 2007, 02:06 PM
Post #3

Početnik
Group Icon

Reg: 26-January 07
Član broj: 324 607

jao soma1, ja stvarno stičem utisak o tome da je tebi SVE; SVAKO; NEKO; NIKO i BILO KO, jako mrzak.
još nisi na ovom forumu dao pozitivan komentar na temu Milorad Dodik.

moje pitanje je zašto?
ko je to molim te poslije prvog a prije drugog i trećeg mandata gospodina Dodika uradio tako velike stvari, odnosno razvio sistem po kojem se mi razvijamo brže od federacije???

koliko znam prije mandata premijera dodika RS je bila mnogo nerazvijenija od FBiH.

sada se bar nešto radi za razliku od perioda poslije prvog a prije drugog i trećeg mandata gore spomenutog čovjeka.

ma u federaciji mogu, i već sanjaju da imaju čovjeka poput Dodika,
a sad što ispred, odnosno iza njegovog imene ne stoji SDS ili PDP, to samo ti možeš da žališ smile.gif

meni je ovako super.

bar čujem i vidim da se nešo radi ...

pozdravčić od mene smile.gif))
+Quote Post
soma1
post May 4 2007, 02:33 PM
Post #4

Profi
Group Icon

Неупућеност у политичка збивања у Републици Српској може вас навести да мислите баш као што је написао колега Федерер, али чињенице говоре другачије:

Citat (federer @ May 4 2007, 01:56 PM) *

milorad dodik je zaista sjajan politicar, trenutno najjaca politicka figura na balkanu.

Да би обиљан човјек могао да изјави овакво нешто мора да има аргументе... а не изливе симпатије према неком политичару или политичкој партији...

dodik je uspeo da otkloni svaki pokusaj eventualnog ukidanja rs,

За све надлежности које су пребачене на ниво БиХ у протеклом периоду је гласао Милорад Додик као народни посланик и Скупштини Републике Српске и његових 18 посланика СНСДа... Ајд наброј једну за коју није гласао он лично?

Чак што више, "захваљујући" кампањи његове партије "ВОЈСКО ВОЉНО" Републике Српска није успјела да задржи ентитетску надлежност над бар једним пуком војске који би дјеловао на нашој територији... То су ти чињенице...

sacuvao je policiju rs,

Па он је лично заједно са Драганом Чавићем одњео тадашњем високом представнику Педију Ешдауну предлог о Реформи полиције у његову резиденцију у Сарајево коју је послије Народна Скупштина усвојила и он је гласао као народни посланик за тај предлог... И сада међународна заједница тражи да се тај предлог приведе крају тј. да се испоштују приједлози Дирекције за рефпрму полиције која је и настала по лично његовом приједлогу.

krenuo u zestok obracun sa kriminalom koji je doziveo pravi procvat za vreme vladavine sds-a,

Који су то резултати!?? Полиција је ухапсила мање људи и него за годину дана владе Пере Букеиловића (за који ја сматрам да је била спавачка влада)... Сјетимо се само акција типа Ескалибур, Фалсификат...

uspeo je da privuce jake drzavne firme da investiraju u rs, krenuo u obnovu privrede, infrastrukture, tako da se sada s pravom moze reci da je rs mnogo bolji deo bih.
o uspesnosti njegove politike najbolje govori podatak da je njegova popularnost posle izbora jos vise porasla. bravo za dodika.

Припреме за приватизацију телекома је прије 5 година почела да ради Влада Младена Иванића... А он дошао и само продао... Јел тешко продати телеком???

Прије Миле је дошао и Хемофарам, Мидал индустрија, почео да ради Бирач и много више инвеститора него у његовом времену... Тј. они које он најављује већ годину дана још нису ни дошли! Ако јесу реци који су то???

Што се тиче пореске политике и економске политике помоћу које Република Српска постаје бољи дио БиХ Влада Милорада Додика није ни зарез промјенила на законским актима који регулишу ту област!! Ако јесте, реци које је законе и одредбе донијела Влада Миле Додика па да привлачи стране и Федералне инвеститоре у РС?... Најнижа стопа пореза на профит, најниже стопе пореза и доприноса на зараде (у Европи), Закони о диретним страним улагањима, пословање преко трезора, јавне набавке и тендери, Увођење Бањалучке берзе.... и још десетине законских аката су донешени за вријеме Владе Младена Иванића и данас имају резултате... Наброј један Милин?

А што се тиче популарности која "расте" то ти је тотална контрола медија и вјештачка популарност јер ће сигурно пасти кад нема конкретних резултата већ само шупља прича.

Citat (slacka_bl @ May 4 2007, 02:06 PM) *

jao soma1, ja stvarno stičem utisak o tome da je tebi SVE; SVAKO; NEKO; NIKO i BILO KO, jako mrzak.
još nisi na ovom forumu dao pozitivan komentar na temu Milorad Dodik.

moje pitanje je zašto?

Зато што не волим кад ме као грађанина неко лаже, а конкретни резултати говоре то да Миле лаже... Иако га не волим као човјека од дана када је послао телохранитеље да истуку дјецу у дворани Борик на утакмици Борац - Игокеа (гдје сам лично био) призначу сваку позитивну ствар коју је он урадио... Има и позитивних ствари али много више има негативних...

moje pitanje je zašto?
ko je to molim te poslije prvog a prije drugog i trećeg mandata gospodina Dodika uradio tako velike stvari, odnosno razvio sistem po kojem se mi razvijamo brže od federacije???

koliko znam prije mandata premijera dodika RS je bila mnogo nerazvijenija od FBiH.

sada se bar nešto radi za razliku od perioda poslije prvog a prije drugog i trećeg mandata gore spomenutog čovjeka.

Споменула си систем: Миле да је знао направити систем - направио би га у првом мандату... Одговор на твоје питање је Младен Иванић (иако је оако ружан sm007.gif ) али је увео буквално систем: почели су се плаћати порези, запечатио је све тајкуне који нису плаћали порез, направио је економске реформе које данас дају те резултате...Морамо бити озбиљни људи и причати на основу чињеница... Ако мислиш другачије одговори на питање: Који је то законски акт промејнила Влада Миле Додика а тиче се економске политике?

ma u federaciji mogu, i već sanjaju da imaju čovjeka poput Dodika,
a sad što ispred, odnosno iza njegovog imene ne stoji SDS ili PDP, to samo ti možeš da žališ smile.gif

Шта ви вољели они у Федерацији? - мене не интересују ни они ни њихове жеље!

Ја не цијеним политичке партије: него људе и њихове конкретне резултате а не њихова обећања!

meni je ovako super.

Мени није, јер не могу поднијети да неко лаже!

pozdravčić od mene smile.gif))

Поздрав и теби. П.С. Људи не треба да се мрзе уколико имају друга политичка гледишта.

+Quote Post
federer
post May 4 2007, 02:52 PM
Post #5

Veteran
Group Icon

Reg: 19-September 05
Lok: Nedodjija bb
Član broj: 149 597

@soma1

izgubljeno je ukupno 56 nadleznosti, a sve zaslugom i nesposobnoscu sds-a koji je imao apsolutnu vlast, tako da dodik tu nije mogao nista da ucini.

sto se tice policije, vlada RS, sa dodikom na celu, ima jasan stav vezan za reformu policije, a to je da policija može ići u reformu ako ostane na prostoru Srpske, mora da se zove policija RS i da ima svoje strukture komandovanja.
videli smo kako je prethodna vlast reformisla carinu, a slican princip je bio spremljen i za policiju. dakle, ukidanje.

u vezi sa kriminalom, opste je poznata stvar da je prethodna vlast ogrezla u kriminalnim aktivnostima, tako da ce trebati malo vremena da se te strukture potpuno razbiju. zbog toga se dodiku i preti smrcu.

privatizacije su u rs, pre dolaska dodika na vlast, vrsene po bratskom principu uz mnogobrojne kriminalne aktivnosti. sada vise toga nema.
privatizacija telekoma i rafinerije u modrici je izvrsena u skladu sa zakonom, sto verovatno ne bi bio slucaj da je na vlasti ostao sds.
nije tesko prodati telekom, ali je sds-u ocigledno bilo tesko da to uradi na zakonit nacin.

nije stvar u zakonima i ko ih donosi, vec u njihovom postovanju i primeni. dodik je poceo da postuje i primenjuje zakone i to je odmah dalo rezultate, sto se nikako ne moze reci za prethodnu nomenklaturu.

i naravno da je zbog svega navedenog dodik ubedljivo najpopularniji politicar u rs.

federer je izmenio/la post. Vreme izmene: May 4 2007, 02:54 PM
+Quote Post
sekula_au
post May 4 2007, 03:09 PM
Post #6

volim volim zene a one manje vole mene
Group Icon

Reg: 2-April 05
Lok: australia/SLOB0DNA SRPSKA
Član broj: 116 877

soma pa sto bi se mi srbi mrzili ako imamo drugacije misljenje ipak imamo isto misljenje nadam se da SRPSKA bude nezavisna i slobdna a sto je dodik uradio sds nije uradio za 10 godina i ja dodiku skidam kapu ima svu moju podrsku
+Quote Post
pedja_portugalac
post May 4 2007, 03:31 PM
Post #7

Veteran
Group Icon

Reg: 18-March 06
Član broj: 216 884

Boga mi moram priznati da ga i ja gotivim. sm036.gif sm007.gif
+Quote Post
soma1
post May 4 2007, 03:55 PM
Post #8

Profi
Group Icon

Citat (federer @ May 4 2007, 02:52 PM) *

izgubljeno je ukupno 56 nadleznosti, a sve zaslugom i nesposobnoscu sds-a koji je imao apsolutnu vlast, tako da dodik tu nije mogao nista da ucini.

Могао је да не гласа за те преносе надлежности. А гласао је за све и самим тим је он и његов СНСД у истом кошу као и СДС што се тиче преноса надлежности. Гласао је за све и зато ниси могао наћи за коју није гласао.

sto se tice policije, vlada RS, sa dodikom na celu, ima jasan stav vezan za reformu policije, a to je da policija može ići u reformu ako ostane na prostoru Srpske, mora da se zove policija RS i da ima svoje strukture komandovanja.
videli smo kako je prethodna vlast reformisla carinu, a slican princip je bio spremljen i za policiju. dakle, ukidanje.

Све предходне владе су имале јасан став у вези полиције РС. Микеревићева Влада је поднијела оставку збод притиска на Републику Српску. Додик је реако да ће поднијети оставку у првом мандату уколико Брчко не остане унутар РС па није! Додик чак предлаже пренос још надлежности полиције РС на СИПУ а то Микеревић и Букеиловић нису дали. Другар то су ти чињенице а не политичка убјеђења.

Царина је према дејтонском споразуму припала на нивоу БиХ - прочитај анекс 4 и Устав БиХ... Али индиректни порези нису и њих су пренијели на ниво БиХ али ДОДИК ЈЕ ГЛАСАО ЗА ТО и самим тим је исто крив као и предходна власт! Па људи ваљда је то јасно!

u vezi sa kriminalom, opste je poznata stvar da je prethodna vlast ogrezla u kriminalnim aktivnostima, tako da ce trebati malo vremena da se te strukture potpuno razbiju. zbog toga se dodiku i preti smrcu.

Ко му пријети смрћу? Зашто?

Одговор: Због борбе против криминала! је политички одговор који је као и те пријетње направила његова пропагандна машинерија...

Због којих конкретних ствари би му неко пријетио смрћу? Реци ти нама овдје на форуму. Али човјек има идеалну кампању и то пали код народа... Код мене пале само аргументи и чињенице!

privatizacije su u rs, pre dolaska dodika na vlast, vrsene po bratskom principu uz mnogobrojne kriminalne aktivnosti. sada vise toga nema.
privatizacija telekoma i rafinerije u modrici je izvrsena u skladu sa zakonom, sto verovatno ne bi bio slucaj da je na vlasti ostao sds.
nije tesko prodati telekom, ali je sds-u ocigledno bilo tesko da to uradi na zakonit nacin.

Ево ти само један примјер: Подрпедсједник (Слободан Ж.) СНСДа је купио творницу обуће Босна у Бањалуци преко фирме Манифико ТРАДЕ (која је само дисконт у буџаку) за два милиона марака (које ће преклопити преко имагинарног дуга), и то прије само два мјесеца а ти кажеш да тога више нема, а одбијени су Словенци који би ту покренули производњу и одбијен је Еуромедик који би ту направио клинику а дотични господин ће ту правити зград...

Што је Уговор о приватизацији НАФТНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ тајан??? Што? Није само продана рафинерија Брод, него и Модрича и Све Петролове пумпе и Сва имовина Петрола - и то у пакету....

Ајд да ти ја одговорим зашто је тајан - Зато што је Влада Рс у минусу кад се све сабере и одузме... Мораш имати чињенице а не инсинуације...

Мораш видјети да је код истог тог Дошанића и Прњавору који је највише рекетирао на приватизацијама у вријеме предизборне кампање висио балон СНСДа на пумпи... Сада је осуђен на само 6 мјесеци и тиме је опрао 100ине милиона нелегално зарађеног новца... Ал сад је он Милин човјек...

То су ти аргументи другар.

nije stvar u zakonima i ko ih donosi, vec u njihovom postovanju i primeni. dodik je poceo da postuje i primenjuje zakone i to je odmah dalo rezultate, sto se nikako ne moze reci za prethodnu nomenklaturu.

i naravno da je zbog svega navedenog dodik ubedljivo najpopularniji politicar u rs.

Шта је то почео да примјењује??? Сви ти закони су се почели примјењивати чим су донешени, запечаћен је Рогуљић, Еквадор, почели се пријављивати радници, почеле редовне плае буџетским потрошачима....Ајд молим те наведи конкретно? Зашто их он није ни донијео ни примјењивао у првих око 3 године свог мандата?

Другар, ниси ми одговорио ни на једно питање из мог предходног поста!!! А ја сам теби одговорио на сва... Мислим да би требали разговарати са аргументима - још једном понављам.

Могао је да не гласа за те преносе надлежности. А гласао је за све и самим тим је он и његов СНСД у истом кошу као и СДС што се тиче преноса надлежности. Гласао је за све и зато ниси могао наћи за коју није гласао.

Све предходне владе су имале јасан став у вези полиције РС. Микеревићева Влада је поднијела оставку збод притиска на Републику Српску. Додик је реако да ће поднијети оставку у првом мандату уколико Брчко не остане унутар РС па није! Додик чак предлаже пренос још надлежности полиције РС на СИПУ а то Микеревић и Букеиловић нису дали. Другар то су ти чињенице а не политичка убјеђења.

Царина је према дејтонском споразуму припала на нивоу БиХ - прочитај анекс 4 и Устав БиХ... Али индиректни порези нису и њих су пренијели на ниво БиХ али ДОДИК ЈЕ ГЛАСАО ЗА ТО и самим тим је исто крив као и предходна власт! Па људи ваљда је то јасно!

Ко му пријети смрћу? Зашто?

Одговор: Због борбе против криминала! је политички одговор који је као и те пријетње направила његова пропагандна машинерија...

Због којих конкретних ствари би му неко пријетио смрћу? Реци ти нама овдје на форуму. Али човјек има идеалну кампању и то пали код народа... Код мене пале само аргументи и чињенице!

Ево ти само један примјер: Подрпедсједник (Слободан Ж.) СНСДа је купио творницу обуће Босна у Бањалуци преко фирме Манифико ТРАДЕ (која је само дисконт у буџаку) за два милиона марака (које ће преклопити преко имагинарног дуга) а одбијени су Словенци који би ту покренули производњу и одбијен је Еуромедик који би ту направио клинику а дотични господин ће ту правити зград...

Што је Уговор о приватизацији НАФТНОГ СЕКТОРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ тајан??? Што? Није само продана рафинерија Брод, него и Модрича и Све Петролове пумпе и Сва имовина Петрола - и то у пакету....

Ајд да ти ја одговорим зашто је тајан - Зато што је Влада Рс у минусу кад се све сабере и одузме... Мораш имати чињенице а не инсинуације...

Мораш видјети да је код истог тог Дошанића и Прњавору који је највише рекетирао на приватизацијама у вријеме предизборне кампање висио балон СНСДа на пумпи... Сада је осуђен на само 6 мјесеци и тиме је опрао 100ине милиона нелегално зарађеног новца... Ал сад је он Милин човјек...

То су ти аргументи другар.

Шта је то почео да примјењује??? Сви ти закони су се почели примјењивати чим су донешени, запечаћен је Рогуљић, Еквадор, почели се пријављивати радници, почеле редовне плае буџетским потрошачима....Ајд молим те наведи конкретно? Зашто их он није ни донијео ни примјењивао у првих око 3 године свог мандата?

Другар, ниси ми одговорио ни на једно питање из мог предходног поста!!! А ја сам теби одговорио на сва... Мислим да би требали разговарати са аргументима - још једном понављам.

Citat (sekula_au @ May 4 2007, 03:09 PM) *

soma pa sto bi se mi srbi mrzili ako imamo drugacije misljenje ipak imamo isto misljenje nadam se da SRPSKA bude nezavisna i slobdna a sto je dodik uradio sds nije uradio za 10 godina i ja dodiku skidam kapu ima svu moju podrsku

Другар: Ајд да поједносставимо - прочитај моје постове и реци гдје ја то нисам у праву што се аргумената тиче???

Реци шта је то конкретно Додик урадио?

soma1 je izmenio/la post. Vreme izmene: May 4 2007, 03:57 PM
+Quote Post
federer
post May 4 2007, 04:54 PM
Post #9

Veteran
Group Icon