Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Dobrodošli Gost ( Login | Registracija )

2 Strana V  1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Najveće filmske face, ... ne i najbolje....
Auggie_Wren
post Jun 2 2007, 01:29 PM
Post #1

Veteran
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 18-February 07
Član broj: 333 601

Postoji glumci koje za koje ne smatramo da su najbolji glumci ali da su uvek bili face u vecini filmova koji su snimali a i naravno su morali imati dobru podršku u sopstvenom talentu. Moja ovoga puta top 6 lista izgleda ovako:

6. Jedan od glumaca koji su uveli duh novog talasa krajem 50'ih i početkom 60'ih glumeći kod režisera poput Godarda, kada je stekao ikonu mačo francuskog junaka koji traje sve do danas bez obtira na njegove godine. Čovek koji je 80-ima glumio često nemilosrde, junake koji ne poštuju granice ali ipak uvek dobre momke poput u filmu Le MArginal. Oličenje francuskog muškarca Jean-Paul Belmondo
Image

5. Holivudu je trebao očigledno "naslednik" poznatog glumca iz sredine prošloga veka koji će imati "čudniji " izgled i jedinstvenu specifičnost Pitera Lorija. Ipak za razliku od pomenutog glumca, glumac koji je igrao uloge različitih žanrova. Čovek koji je stekao slavu malim ulogama ali jedan od navećih prijatelja Jarmusha, Tarantina koji vole da ga stvaljaju u njihove filmove, čovek koji zaokuplja svojim izgledom kako i glumom, jedinstveni Steve Buscemi.
Image

4. Još jedan frncuz ali ovoga puta glumac koji je bio okrenut prilično zapadu i Holivudu. Može i glumio je takođe u svim žanrovima, u akcionim filmovima je dominirala možda i njegova visina, sigurno jedan od najviših glumaca oko 190 cm, i davala utisak opasnog face kao u Leon, u komedijama njegovi izrazi lica ali sposobnost da glumi sasvim različite karaktere kao recimo sicilijanca u Grand bleu. Jedini francuz sa nekrakterističnim nosom sm008.gif Jean Reno.
Image

3. Sada je poznat kao jedna od najčuvenijih brada u Holivudu. Čovek koji kada se uzdizao pre svega glumio u ratnim filmovima MASH, The Dirtz Dozen, a zatim u nekim horor filmovima. Ludost mu itekako pristaje i teško ga je zamisliti drugačijeg. Najzabavniji glumac u svim ratnim filmovima, jedna od istinskih legendi i faca Holivuda i glumac koji grantuje dobru zabavu Donald Sutherland.
Image

2. Očima se gledate, ruka vam je pored pojasa, nervoza i napetost i onda pogledate te oči preko puta vas. Bolje vam je da odustanete jer to jedan od najpreciznijih revolveraša u istoriji vesterna. Ne biste želeli ni da ste kriminalac na ulicama San Franciska. Čovek kome i posao režisera ide uspešno kao i pucanje Clint Eastwood.
Image

1. Ipak za mene prvo mesto je zagarantovano za jednog akcionog glumca čija je hladnoća bila njegovo srednje ime. Čovek koji se takođe prvo opredelio za glumu u vesternima, deo poznate sedmorice velinčastvenih, pa i u ratnim filmovima dok zadnji deo njegove karijere je bio orijentisan na akcione i krimi filmove. Čovek koji nije imao svog kaskadera, čovek koji je kao metak jurcao mustangom po San Francisku, čovek za kog se kaže cool like Steve McQueen.
Image

Nadam se da će neko imati šta da kaže i u vezi svojih favorita.....

Auggie_Wren je izmenio/la post. Vreme izmene: Jun 4 2007, 06:12 PM
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ender_V
post Jun 3 2007, 01:11 AM
Post #2

Veteran
Group Icon

Status: Član
Reg: 17-February 07
Lok: Avalon
Član broj: 333 383

Image

...Christopher Walken...Ali, definitivno.U najgorim filmovima u kojima je glumio, on je bio genijalan.

Image

...Peter Fonda...Sto se mene tice, slab glumac, ali je pojava.

Image

...Marlon Brando...Sta vise reci...

Image

...Alan Rickman...Smoreni mali Marvin, psihoticni ludak i serif od Notingema...Lik je genije...

Image

...Jeremy Irons...Sta reci o coveku koji tako dobro glumi Kafku...

Nisam ih numerisao, redosled je nebitan...

Ender_V je izmenio/la post. Vreme izmene: Jun 3 2007, 01:14 AM
+Quote Post
okana_r
post Jun 4 2007, 05:49 PM
Post #3

Veteran
Group Icon

Reg: 22-October 05
Član broj: 159 294

Svi su oni imali svoj minut slave i na najbolji nacin pokazali svoje glumacko umijece, samo sto vrijeme cini svoje, sve manje se o njima pise, govori u medijima, malo su zapostavljeni, ali ne i zaboravljeni. No, razumljivo je, dolaze nove, mladje generacije talentovanih glumaca.

Image

Marlon Brando – Karakterno kompleksna licnost, kom nije bilo tesko da docara bilo koji lik, snazno i uvjerljivo. Uz to, jedan od najljepsih glumaca svoga doba, koji je plijenio samom svojom pojavom. Svojevremeno je odbio da primi Oskara, za ulogu u filmu “Kum”, izrazavajuci tako protest prema americkoj administraciji i njihovom nehumanom odnosu prema Indijancima, koji se nalaze u getoiziranom polozaju, na svojoj teritoriji. Taj cin me je zadivio i ostavio poseban utisak o njemu, prije svega, kao covjeku.

Image

Dzejms Din (James Dean) – Igrao je uloge koje su, na neki nacin, odgovarale njegovom karakteru, nisu se mnogo razlikovale od njegove stvarne licnosti, tako da se nije izdvajao nekim posebnim glumackim kvalitetom, ali na zalost, nije imao ni vremena da se pokaze u pravom svjetlu, prerana smrt je prekinula njegovu tek zapocetu karijeru. Medjutim, i samo tri snimljena filma bila su dovoljna da se zauvijek pamti mladi buntovnik (bez razloga), zavodnik zamisljenog pogleda, hladne spoljasnjosti, ispod koje se krila jedna emotivna i ranjiva licnost.

Image

Stiv MekKvin (Steve McQueen) – Jos jedan izuzetan glumac. Uglavnom je tumacio likove romanticnih avanturista, skitnica, koji se nisu plasili izazova, ne zaziruci pred opasnoscu, kao i hladnokrvne, neustrasive junake, poput onog u filmu „Veliki bijeg“. I on je bio jedan od „sedmorice velicanstvenih“ legendarnog filma, u kojem je bila okupljena sjajna glumacka ekipa. Jedna od njegovih partnerki na filmu i njegova zivotna saputnica bila je Ali MekGrou.

Image

Patrik Svejzi (Patrick Swayze) – I on zasluzuje svoje mjesto, ako ne medju najboljima, onda barem medju boljima. Izdvojila bih filmove “Prljavi ples” i “Duh”, a maestralno je odglumio u seriji “Sjever i jug” , koja spada u red najboljih, govori o gradjanskom ratu u Americi i pocetku borbe za crnacka prava i oslobadjanje od ropstva, preplicu se razne spletke, strasti, mrznja, bol, smrt i ljubav kao najuzvisenije i najmocnije sredstvo, jace od svih zala i nepravdi.

ImageImage

Stiven Sigal (Steven Seagal) – Njegov fah su akcioni filmovi, s obzirom da je bio majstor u borilackoj vjestini aikido on je to majstorstvo vjesto iskoristio na filmskom platnu, kao borac za pravdu.

Dzeremija Ajronsa nisam ovdje svrstala, jer njegove filmove obozavam i njegov glumacki talenat je na najvisem nivou, za svaku pohvalu.

A Zan Pol Belmondo? Sta reci? U svojoj karijeri snimio je blizu 100 filmova, sto samo po sebi govori da se radi o velikom i predanom glumcu. Iako nije bio od onih koji su plijenili ljepotom, ali jeste specificnim sarmom.

okana_r je izmenio/la post. Vreme izmene: Jun 4 2007, 06:22 PM
+Quote Post
tashapfr
post Jun 4 2007, 07:37 PM
Post #4

Profi
Group Icon

Reg: 9-October 05
Lok: Rijeka
Član broj: 155 548

Zapravo ovo mi je cak bilo i tesko ovako iz glave... Neki su kvalitatniji, neki... a ne, ali definitivno su face. Na ovaj ili onaj nacin.

Sean Connery
Ovaj je od onih kvalitetnijih. Jedan, jedini i neponovljivi Bond mi je u ovoj kategoriji glumaca upravo iz razloga sto su mi Bond-filmovi diskutabilni, a osobito ovi prvi dijelovi. Ali covjek ima sarma za cijelu Skotsku.

Image

Dean Martin i Jerry Lewis
Pricajte o njima sto hocete, ali oni su bili face. Doduse, jedan malo vise od drugog, ali drugi osvaja svojom poluretardiranoscu. Filmovi su im iskljucivo za razbibrigu. I djecu.

Image

Warren Beatty
Za njega svi misle da je snimio puno vise filmova nego sto u stvari je. A vise njih su i iskljucivo televizijski. Ali ona romanticna strana mi nikako ne da da zaboravim uloge Buda Stampera i opakog Clydea. Tip ima 20 godine mladju zenu od sebe. Dakle- respect.

Image

Gregory Peck
Dobio je on i Oscara, ali nesto mi ipak govori da bi mogao upasti medju ekipu ovdje. U njega sam se zaljubila gledajuci Roman Holiday. A ispao tako ruzan starac...

Image

John Cleese
On nije nikakav razbijac, curice ne obljubljuju njegovu sliku, ali on je meni tolika faca da je neopisivo. Sama njegova pojava izaziva smijeh, Monthy Phyton forever!!

Image

Sad jos moram spomenuti jednoga, definitivno ne zasluzuje prisutnost medju ovim legendama, ali Dolph Lundgren je ultimativna sirovina. I to zene vole.

tashapfr je izmenio/la post. Vreme izmene: Jun 4 2007, 07:49 PM
+Quote Post
nicker
post Jul 2 2007, 05:16 PM
Post #5

Profi
Group Icon

Reg: 13-January 07
Član broj: 319 511

Meni su najveće face: Ewan McGregor, Tom Hanks i Robert Downey Jr.
+Quote Post
bELI___zMaJ
post Jul 2 2007, 06:04 PM
Post #6

Profi
Group Icon

Reg: 5-July 06
Član broj: 259 205

Tom Cruise (Maverick), Sylvester Stallone (Rocky)...
+Quote Post
Wonderlust
post Jul 3 2007, 08:57 AM
Post #7

*Sempiternally wast*
Group Icon

Reg: 16-April 06
Lok: ...rider of the shooting star,in the land that's away and far...
Član broj: 231 588

Mel Gibson
Image
John Travolta
Image
Harvey Kaitel
Image
Gary Oldman
Image

I dva coveka koji su po meni najvece filmske face

Al Pacino i Robert De Niro

Image
+Quote Post
Auggie_Wren
post Jul 3 2007, 10:19 AM
Post #8

Veteran
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 18-February 07
Član broj: 333 601

Moram da napomenem da sam ovde mislio ne na najkvalitetnije glumce, vec na ljude koji mozda nisu bas sam vrh u glumi ali koji jednostavno svojom harizmom daju neki kvalitet da budu face....
+Quote Post
ANGELANA-QUEEN
post Jul 3 2007, 10:39 AM
Post #9

PREVARICES SE
Group Icon

Reg: 20-January 07
Lok: Kraljevina Divljih Jagoda
Član broj: 322 132

Zasto ovde na listi nema zena? Pa evo, da zapocnem listu....cuvena i neponovljiva, a mnogo kopirana, cak i dan-danas.....Marylin Monroe s72.gif

Prikačeni fajl
Prikačena slika Prikačena slika Prikačena slika
+Quote Post
Wonderlust
post Jul 3 2007, 11:09 AM
Post #10

*Sempiternally wast*
Group Icon

Reg: 16-April 06
Lok: ...rider of the shooting star,in the land that's away and far...
Član broj: 231 588

Citat (Auggie_Wren @ Jul 3 2007, 11:19 AM) *

Moram da napomenem da sam ovde mislio ne na najkvalitetnije glumce, vec na ljude koji mozda nisu bas sam vrh u glumi ali koji jednostavno svojom harizmom daju neki kvalitet da budu face....

U tom slucaju
Viggo Mortensen

Image

sm007.gif

Wonderlust je izmenio/la post. Vreme izmene: Jul 3 2007, 11:12 AM
+Quote Post
Alex_The_Great
post Jul 3 2007, 01:25 PM
Post #11

Početnik
Group Icon

Reg: 16-April 07
Član broj: 355 071

Том Хенкс у Форест Гампу ми је нај од нај

Image

Image
+Quote Post
majasbiserji
post Jul 4 2007, 10:20 PM
Post #12

Alma transparente
Group Icon

Reg: 13-August 06
Lok: Capital
Član broj: 269 377

Alain Delon
-popularni francuski zavodnik i omiljeni glumac nasih mama. sm012.gif
"Roko i njegova braca" je njegov prvi znacajniji film.

ImageImage

Keanu Reeves - popularnost mu je narasla do neba zahvaljujući "Matrixu".

Image

Image

Antonio Banderas - spanjolski glumac najpoznatiji po filmovima Desperado, Frida i The Mask of Zorro. Muž Melanie Griffith.

Image
+Quote Post
djolee84
post Jul 4 2007, 10:39 PM
Post #13

nale84
Group Icon

Reg: 3-July 06
Član broj: 258 714

Image Image ImageImage
Image

+Quote Post
nale84
post Jul 4 2007, 11:03 PM
Post #14

~Đoletova maza~
Group Icon

Reg: 11-November 04
Lok: dokle god je sirok Dunav, dokle god je ravan Srem, za mene je mirna Backa, ja odavde ne idem :)
Član broj: 70 173

Dzoni Dep ...
+Quote Post
Lylyth
post Jul 7 2007, 04:35 PM
Post #15

Profi
Group Icon

Reg: 21-June 07
Lok: samoca
Član broj: 377 785

Jack Nicholson

Po meni savrshen glumac ... Ima ludu lichnost,zrachi specifichnom energijom ... Nisu mu svi filmovi dobro proshli,ali jednostavno,birao je raznovrsne uloge ...
Od "As Good as It Gets" gde glumi pisca sa pisihickim poremecajem,preko "The Shining" ,
"Batman" - zachinio je film svojom sjanom interpretacijom ... Ne svidjaju mi se filmovi kao shto su "Mars Attacks! " i "Wolf" ... Previshe mi je glupa radnja u tim filmovima, ali moze se reci da Jack izvlachi prosek ovim filmovima ...
Shta vishe reci o choveku koji je osvojio 3 Oskara !!!

Prikačena slika

Gary Oldman

Uh,ludak biggrin.gif ... Takodje chovek koji je birao specifichne uloge ...
"Peti element" jedino mogu opet da odgledam zbog njega ... Savrshen zlikovac u
"Profesionalcu" ...

Prikačena slika

Tom Hanks

Nisam pristalica romantichnih komedija,tako da nisam neshto odushevljena ni onim u kojima je Tom igrao ...
Uloga homoseksulaca u filmu "Filadelfija" - savrshena .. Zatim Forest G. ...
"Green mile" - po meni,nije se neshto pokazao u tom filmu,ali film je sam po sebi "jak" ...

Prikačena slika

Jean Reno

Moj omiljeni glumac ... Toliko energije,sharma,chudnovatosti u jednoj osobi ... Odgledala sam skoro sve njegove filmove,i moram reci da sam odushevljena ... Ipak,najveci utisak na mene je ostavio "Profesionalac" i "Roseanna's Grave" ... Dobro mu "leze" i komedije i tezi filmovi ...

Prikačena slika
+Quote Post
majasbiserji
post Jul 9 2007, 10:00 AM
Post #16

Alma transparente
Group Icon

Reg: 13-August 06
Lok: Capital
Član broj: 269 377

Jedna od velikih i interesantnih faca je Jane Fonda

Image

ImageImageImage

majasbiserji je izmenio/la post. Vreme izmene: Jul 9 2007, 10:04 AM
+Quote Post
nicker
post Jul 12 2007, 02:48 PM
Post #17

Profi
Group Icon

Reg: 13-January 07
Član broj: 319 511

Od glumaca najveći lik mi je Ewan McGregor, a od glumica Cameron Diaz. Jednostavno
rečeno, njih dvoje imaju "ono nešto" što se meni svidja.

Prikačena slika

Prikačena slika

Prikačena slika
+Quote Post
njarnjas
post Jul 13 2007, 06:18 PM
Post #18

Početnik
Group Icon

Reg: 31-March 07
Član broj: 349 908

Meni je strašna faca Džon Malkovič. Na stranu što je fenomenalan glumac - mnogo je zanimljiv kao pojava - ružan, ali neverovatno privlačan, npr. u Ripliju, Opasnim vezama...
+Quote Post
Noelia
post Oct 26 2007, 12:11 PM
Post #19

Veteran
Group Icon

Reg: 28-August 07
Član broj: 396 409

Najvece i najljepse glumice
+Quote Post
zebb
post Jan 12 2008, 10:56 PM
Post #20

Veteran
Group Icon

Reg: 6-October 06
Član broj: 286 230

Eli Wallach

Image

James Woods

Image

Mickey Rourke

Image

Ima ih jos! icon_cool.gif
+Quote Post

2 Strana V  1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:

- Lo-Fi verzija Vreme: 11th October 2008 - 02:22 PM