|
  |
NEUZVRACENA LJUBAV, ili odbrambeni mehanizam, mozda strah? |
|
|
| zvezdica2910 |
Oct 16 2005, 11:36 PM
|
Početnik

Status: Član
Reg: 18-July 05
Član broj: 133 411

|
Dragi moji forumasi,zanima me vase misljenje... Imam prijateljicu kojoj ne znam kako da pomognem...posavetujte me... Naime, prica ide ovako:
Pre oko mesec dana drugarica je zapocela vezu sa jednim deckom koga je upoznala na netu, preko icq-a. Najpre su se dopisivali nekih 2 i po, 3 meseca, a onda su resili da se upoznaju i licno. Svi njihovi razgovori su bili takvi da se nikada nije moglo naslutiti da ce biti zajedno. Imali su krajnje bezazlene i saljive razgovore, moze se reci da su se zgotivili...
Kada su se upoznali licno, pocele su da se javljaju varnice medju njima...Pokazivao je otvoreno dopadanje. To je i pokazivao i govorio joj.. Videli su se opet kroz par dana... Sve je nagovestavalo da ce biti zajedno...isli su u bioskop, setali...i nista se nije desilo tada. Za ne poverovati oboje su uzivali samo sto su se drzali za ruke i mazuljili na klupici... Desavalo se nesto skroz naivno i bezazleno sto je obecavalo...
Ona se polako ali sigurno jako zaljubila u decka... On je nastavljao sa njegovim izlivima neznosti ali sve nekako upakovano i prefinjeno...nista nije otvoreno rekao. Ona vise nije mogla da izdrzi...rekla mu je koliko se zaljubila. Na to je dao odgovor da je ,,primetio i da zato zeli opet da je vidi,, na sta ona vec tada stavlja prepreku i govori mu da ona to ne zeli ukoliko nije obostrano. Porice joj to govori joj ,,DA JE VOLI,,. U tom momentu joj to izgleda malo pretereno ali pusta ga... Videli su se opet...nije bio slobodan u postupcima...nije joj prisao...iskoristila se zenskim cakama i priblizila se ona njemu...poljubio je! Krajnje nespretno...primetila je....
Poceli su sa vidjenjima, svaki dan je bio lepsi od prethodnog...svaki poziv, svaka sms poruka...sve je licilo da je to pocetak jedne jako lepe veze koja obecava. Veza je napredovala i dosao je na red sex, gde ona odlucuje da je to taj momenat, da ga voli i zasto odbijati ga...
Znala je po njegovoj prici da on navodno nije imao nikada ozbiljnu vezu, da sve sto je imao su samo bile, kako se to u zargonu kaze, kombinacije... Prilikom samog odnosa shvata da on i nema bas neka iskustva, ali prihvata to sa opravdanjem... Sve joj je izgledalo toliko ,,trapavo,, naspram price koju joj je ispricao. A nahvalio se...poprilicno!
Vidjaju se opet i u momentu kada ona njemu saopstavakoliko ga voli, preseca je recenicom, da to mozda i nije tako dobro, jer on njoj,,ne moze da uzvrati na adekvatan nacin,,. Govori joj da je voli jako, ali kao sestru, drugaricu, da ne zeli da je izgubi, da bi zbog nje uradio apsolutno sve, ali... Razgovor se oduzio, zavrsio suzama i njegovim i njenim, ostavio je, ali tokom samog razgovora, u tom ,,oprastanju,, je prekinuo govoreci joj kako je on slep, kako ne vidi stvari koje mu stoje ispred nosa, kako je ona njegova, kako se zbunio, da nece da je stavi i da je,,najstvarnije puno voli,,...
Nesigurna je u njegove reci, ne veruje mu...razmislja da ona prekine sve jer ne moze da zivi u strahu da ce to opet mozda uraditi. To mu i govori! Uverava je da nece, da je voli i de se zbunio jer nikada nije imao ozbiljnu vezu...i ne samo to...nikada nije imao vezu...nikakvu! Da je nevinost sa svojih 24 upravo izgubio sa njom, samo pre par dana. Da se uplasio jer nikada nije imao nikakvu obavezu ni prema kome.
Nastavljaju, opet je sve jako divno, sve lepse od lepseg, a onda, posle nepune nedelje, opet...Govori joj da je ona divna i psihicki i fizicki, ali da mu smeta sto je ima puno u njegovom zivotu, ili ti, gusi ga...Ragovor zavrsavaju njenim obecanjem da ce neke stvari da promeni, ali ne vredi, prica se produbljuje tako sto joj ,,priznaje,, da je ne voli kao ona njega(a nije se tako ponasao), i da misli da je bolje da prekinu... Pruzio joj je da se nada, sanja, govorio joj da je voli, pokazivao joj to i bez obzira sto ga je milion puta pre toga pitala da li je siguran da zeli da ostne sa njom bas iz razloga da se ne bi to desilo, govorio je potvrno, a sada je ostavlja... Na njeno pitanje zasto onda njegove suze, zasto njegovo priznanje da je ona njemu prva, zasto ti silni izlivi ljubavi...dao je odgovor da mu je bilo toliko tesko sto je prvi put povredio i da je zeleo da to popravi...da on nije za nju.
Njegove izjave su isle iz krajnosti u krajnost. Pricao joj je da je ona tako ko skrojena za njega, da ga savrseno razume, da ako ikada bude imao zenu, a imace je da bi se ona tu savrseno uklapala, da bi zeleo sa njom brak danas-sutra...a na to joj sada daje odgovor da oni jesu jedno za drugo, ali da su se nasli u pogresno vreme...da on sada nije za ozbiljnu vezu.
Ona je bila spramna da da sve i zrtvuje sve, cak i da jednom u vezi kada to bude bilo potrebno mu da slobodu da proba nesto drugo, da se izivi neko vreme, pa ako se budu i dalje voleli, da nastave...mozda cak udju i u brak. Ta ideja se njemu jako dopala i nije mogao da veruje u njenu fleksibilnost i spremnost da se bori, to koliko ona njega razume i ,,cita mu misli,,... Dzabe to sve...ostavio je...ocajna je... Ja se premislajam izmedju dve stvari:
-ili se sve stvarno tako desavalo, da je ona njega vise volela na sta on njoj nije mogao da uzvrati istom merom pa ga je grizla savest i zbog toga i svog neiskustva glumio(i to jako dobro)
-ili se uplasio samog sebe koliko se on sam zaljubio i to koliko je voli, a pomalo je verovatno ikompleksiran s obzirom da je nevinost izgubio u 24, pa i neiskustvo, kao i i strah od tog neceg novog sto ga je snaslo...
Recite mi sta mislite o svemu? Recite mi kako da je utesim?
Avramova je izmenio/la post. Vreme izmene: May 18 2008, 08:40 PM
|
|
|
|
|
|
| Plaiboiz_Finest |
Oct 17 2005, 12:50 AM
|
Veteran

Reg: 26-December 04
Član broj: 96 128

|
ne mogu da verujem da sam upravo procitala sve to sto si napisala, stvarno je predugacko, trebala bi napisati neku kracu verziju drugarici je potrebno mnogo razumevanja, strpljenja i da sto manje bude sama, jer kad je sama, tuguje.. gledaj da izlazi negde, da se druzite, ne znam, radite neke stvari koje ona voli itd.. ne daj joj da previse sanja jer to nije dobro za nju.. moja jako dobra drugarica je upravo prekinula sa deckom posle 16 meseci i jako je tuzna, kaze mi kako ga sanja svaku noc, kako stalno misli na njega, pita se kako to ga njega nije bar malo briga za nju.. i na kraju rasplace i mene jer ja znam najbolje kako to izgleda.. i meni treba malo saveta na to kako da je utesim, pocela je da pusi i to previse jer je to 'smiruje'.. onda slusam kako malo sanja i odluta u nekom njenom malom svetu i uvek gledam kako da je dovedem nazad u realnost i da joj kazem da on nju ne zeli.. jeli to zlobno sa moje strane? ne zelim da je povredim jos vise ali ne zelim ni da ubedjuje sama sebe u nesto sto nije istina.. a sta je taj decko uradio, ne trebamo sad da pogadjamo da bi smo ga opravdali.. mislim da je problem to sto mu je dala previse 'slobode'.. mozda je shvatio da moze da hoda po njoj i da ce posle toga i dalje biti pored njega, a to neke ljude preplasi, i ako druga osoba pristaje na to samo iz najboljih namera.. mislim da bi za nju najbolje bilo da ga je ona ostavila kad je primetila da on ne zna sta zeli.. ili da su uzeli pauzu da on shvati sta zeli.. znas li kad su 'prekinuli'?mozda se on i dalje predomisli.. na 1 stranu ga razumem ako zaista nije imao iskustva do tad verujem da ga je malo preplasila 'prva i poslednja' da zeli da eksperimentise da vidi sta mu se svidja a sta ne da bi na kraju znao ako je to 'ono pravo' ili ne.. mislim da je i ona ovo shvatila ali vec se previse zaljubila.. c c c poslala sam post prerano htela sam jos da dodam da i njemu i njoj je potrebno vremena jer vreme zaista leci sve.. Plaiboiz_Finest je izmenio/la post. Vreme izmene: Oct 17 2005, 12:51 AM
|
|
|
|
|
|
| dandzara |
Oct 18 2005, 02:21 PM
|
Tacka!!!

Status: Moderator
Reg: 27-December 03
Član broj: 15 744

|
Eh, klasicna zamka za njega. Cekao je toliko dugo, plasio se, bojao i napokon je resio da se suoci sa tim, nasao je devojku sa kojom moze da otera strah od poljupca, seksualnog kontakta, dodira.
Ali, hej, on ima 24 godine, jednu romansu u zivotu, poljubac sa jednom zenom, samo sa jednom je spavao. A slusao je tolike lovacke price svojih drugara, te ovo su radili, te ono, te ribe su ovakve, te onakve. On bi to sad tako hteo da proba. I kapira da je ona super, znaci ona njemu, ali nista na spram toga koliko ce mu znaciti to kad osvoji drugu, trecu, cetvrtu. Tako mu je sad potrebno malo reckica.
Ne zeli on nju da povredi, ali trenutno ne zna kako da se izbori sa tom svojom ogromnom zeljom za novim iskustvima. I zao mu je kad ona place, kad je vidi kako tuguje, ali ... njega, ipak, zovu nova iskustva.
A da je voli? Moguce, ali ne bih se puno kladila na to. On sada voli sebe u novoj ulozi zestokog macana i ludog ljubavnika.
Ima jedna narodna "Ko sa decom spava, upisan se budi". Nek' joj bude za nauk.
|
|
|
|
|
|
| AngelinaJolly |
Mar 6 2006, 12:27 PM
|
Zovu me Nemir, a zovem se ....

Reg: 28-October 05
Lok: nuladevetdevet
Član broj: 160 909

|
Opravdavam samo njegovo prvo iskustvo i prvo nikada "Nemora" biti i poslednje ... ima toga ne samo kod mladjih vec i kod zrelijih osoba koje ne znaju kako da u nekim situacijama postupe ... Postoje neuzvracene ljubavi na pretek ... naravno nema svako iskustvo u tome ... Neke bole mnogo ... Neke malo .... A neke ako si dovoljno iskusan mogu da se prebole i isceznu brzo .... sve zavisi od intenziteta i vremena koje su osobe provele jedno sa drugom .... Za gornji slucaj nemam nikakav predlog .... kad jedna strana vise voli od druge gusi i to je tako i zelimo da se oslobodimo .... Samo gde je obostrano -vredi se boriti jer znas ...zasto .
|
|
|
|
|
|
| zvezdica2910 |
May 21 2007, 08:06 AM
|
Početnik

Reg: 18-July 05
Član broj: 133 411

|
Posle godinu dana, on ju je opet potrazio, ni jednog jedinog dana nije prestao da je voli i da misli na nju kao i ona na njega.. postojali su kontakti u nekim prvim mesecima posle raskida, ali velikim delom se nisu ni culi ni videli... septembra 2006 su nastavili njihovu ljubavnu pricu.. Istina je da su im se duse prepoznale, jer ne poznajem par koji se bolje slaze nego sto su njih dvoje.. kao jedna dusa... zajedno su srecno vec 8 meseci i ne bi dali jedno drugo ni za sta na svetu... srecna sam zbog njih dvoje... prica je ova, srecom imala srecan zavrsetak...
|
|
|
|
|
|
| Plavushica90 |
Jul 4 2008, 01:26 AM
|
Početnik

Reg: 3-July 08
Član broj: 465 858

|
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|