Eunice Kathleen Waymon( 1933 - 2003) je pravo ime Nine Simone. Pseudonim potice od "Nina" (kako ju je zvao prijatelj) - na spanskom mala, Simone- prema francuskoj glumici Simone Signoret. Bila je americka pevacica, pijanistkinja i aktivista u borbi za ljudska i gradjanska prava.
Danas njenu muziku svrstavamo u jazz, ali njeni radovi uz klasicnu osnovu pokrivaju eklektican raspon muzickih stilova, kao sto su soul, americka narodna muzika, ritam i blues, gospel i pop.
Njpoznatije pesme su "My Baby Just Cares for Me", "I Put a Spell on You", "I Loves You Porgy", "Feeling Good", "Sinner Man", "To Be Young, Gifted and Black", "Strange Fruit", "Ain't Got No-I Got Life" i "I Want a Little Sugar in My Bowl".
Moja omiljena je wild is the wind
Mnoge njene pesme mozemo cuti u obradi poznatih muzicara.
Posebno bih istakla njen doprinos u borbi za ljudska i gradjanska prava u vreme kada je delovao i Martin Luter King ( 1929- 1968) ,takodje borac za ravnopravnost afroamerikanaca, dobitnik Nobelove nagrade za mir. Ove godine je 40-godisnjica od njegove smrti.
Za sve ljubitelje Nine Simone preporucujem dokumentarac o Nini Simone u reziji Frank Lords-a (Nina Simone, Edney Whiteside, John Waymon)iz 1992. godine.
kao i snimak koncerta- Live At Montreux iz 1976. godine.
Mene licno fascinira citava njena pojava, zanimljivo je da je na koncertima imala poseban nacin komunikacije sa publikom sa kojom bi se uplitala u dijaloge,a poznata je i po monolozima i tisinama koje je umela da neguje u svrhu muzickog elementa.
Grupa: Super moderator
Registrovan/a: 3-April 05
Korisnik br: 117 165
Pesma ''I want a little sugar in my bowl'' me je sasvim priblizila ovoj umetnici i naterala da sakupim celu diskografiju, a i upoznam se sa njenim radom. Doduse, davno to bese, ali i danas uzivam u njenim pesmama i tako cudno opijajucem glasu. Umetnica izuzetno bogate biografije, jako dobrih pesama i pre svega izuzetno fine pojave na sceni. ''I love you porgy'' mi je tako simpaticna pema jer pokazuje na fin nacin Ninin razvoj i uticaj Bilija Holideja. Ukoliko budem imao vremena, nakacicu koji album, tako da se ce se moci upoznati sa Ninom i oni koji to do sada nisu ucinili, mada ne verujem da ih ima.
Odlican izvodjac. Pesme koje mene odusevljavaju su: Nobody's Fault But Mine(klavir u toj pesmi je pun pogodak, obavezno poslusajte), Here Comes The Sun, Feeling Good, My Baby Just Cares For me.....
Pesma ''I want a little sugar in my bowl'' me je sasvim priblizila ovoj umetnici i naterala da sakupim celu diskografiju, a i upoznam se sa njenim radom. Doduse, davno to bese, ali i danas uzivam u njenim pesmama i tako cudno opijajucem glasu. Umetnica izuzetno bogate biografije, jako dobrih pesama i pre svega izuzetno fine pojave na sceni. ''I love you porgy'' mi je tako simpaticna pema jer pokazuje na fin nacin Ninin razvoj i uticaj Bilija Holideja. Ukoliko budem imao vremena, nakacicu koji album, tako da se ce se moci upoznati sa Ninom i oni koji to do sada nisu ucinili, mada ne verujem da ih ima.
Upravo slusam pesmu ''I put spell on you''.
Celu diskografiju! Ako budes imao vremena?!
Ja sam nakacio pesmu Suzanne koju je napisao Cohen. Lepa obrada...
01. Be My Husband 02. Nobody Knows You When You're Down and Out 03. End of the Line 04. Trouble in Mind 05. Tell me More and More and Then Some 06. Chilly Winds Don't Blow 07. Ain't No Use 08. Strange Fruit 09. Sinnerman 10. Mood Indigo 11. The Other Woman 12. Love Me or Leave Me 13. Don't Explain 14. Little Girl Blue 15. Chauffeur 16. For Myself 17. The Ballad of Hollis Brown 18. This Year's Kisses 19. Images 20. Nearer Blessed Lord
01. Feeling Good 2:54 01. My Baby Just Cares For Me 3:03 03. Don't Let Me Be Misunderstood 2:45 04. Ne Me Quitte Pas (If You Go Away) 3:36 05. Take Me To The Water 2:52 06. I Put A Spell On You 2:35 07. Don't Explain 4:21 08. Mississippi Goddam 4:46 09. Don't Smoke In Bed 5:23 10. I Loves You Porgy 2:29 11. Work Song 3:07 12. Love Me Or Leave Me 4:06 13. Strange Fruit 3:31 14. Nobody Knows You When You're Down and Out 2:40 15. I'm Going Back Home 2:50 16. The Other Woman 3:03 17. Sinnerman 10:20 18. Mood Indigo 2:27 19. I'm Gonna Leave You 2:18 20. See-Line Woman 2:35
1 A Single Woman 2 Lonesome Cities 3 If I Should Lose You 4 The Folks Who Live On The Hill 5 Love’s Been Good To Me 6 Papa, Can You Hear Me 7 Il N’Y A Pas D’Amour Heureux 8 Just Say I Love Him 9 The More I See You 10 Marry Me
1. Black Swan 2. Theme from “Samson and Delilah” 3. If You Knew 4. Theme from “Sayonara” (Instrumental) 5. Twelfth of Never 6. Will I Find My Love Today 7. Other Woman/Cotton Eyed Joe
01. My Baby Just Cares For me 02. Don't Smoke in Bed 03. Mood Indigo 04. He Needs me 05. Love me or Leave me 06. I Love You Porgy 07. Good Bait 08. Central Park Blues 09. You'll Never Walk Alone 10. Plain Gold Ring 11. Little Girl Blue 12. My Baby Just Cares For me (Special Ext. Version)
Nina Simone - Here Comes the Sun
01 - here comes the sun 02 - just like a woman 03 - o o h child 04 - mr bojangles 05 - new world coming 06 - angel of the morning 07 - how long must i wonder 08 - my way
01. A Monster (Bonus Track) 02. Don't Let Me Be Misunderstood 03. Don't Take All Night 04. How Can I ? 05. I Am Blessed 06. Night Song 07. Nobody 08. Of This I'm Sure 09. Our Love (Will See Us Through) 10. See-Line Woman 11. Something Wonderful 12. The Last Rose Of Summer 13. The Laziest Gal In Town
Citat
ttp://rapidshare.com/files/23443874/bbb.rar
Pass - klotser
01. I Put A Spell On You 02. Tomorrow Is My Turn 03. Ne Me Quitte Pas 04. Marriage Is For Old Folks 05. July Tree 06. Gimme Some 07. Feeling Good 08. One September Day 09. Blues On Purpose 10. Beatiful Land 11. You've Got To Learn 12. Take Care Of Business
1 My Baby Just Cares For Me 2 Feeling Good 3 He Aint Coming Home No More 4 Brown Eyed Handsome Man 5 If I Should Lose You 6 Black Is The Color Of My True Love’s Hair 7 The Gal From Joe’s 8 Don’t Explain 9 Keeper of The Flame 10 Mood Indigo 11 Tell Me More & More & Then Some 12 Strange Fruit 13 Chilly Winds Don’t Blow 14 I’m Going Back Home 15 I Put A Spell On You 16 Sinnerman
disc one
Cosi Ti Amo (To Love Somebody) To Be Young Gifted and Black (studio version) Ain't Got No - I Got Life (studio version) Turn! Turn! Turn! (live Munich 1969) Suzanne (live Philharmonic Hall NYC 1969) Peace of Mind (studio version) Do I Move You (version ii) Come Ye (live at Westbury Music Fair) Take My Hand Precious Lord (remix) (live at Westbury Music Fair) Why? The King of Love is Dead (live at Westbury Music Fair)
disc two
Save Me Why Must Your Love Well Be So Dry Whatever I Am You Made Me What Have They Done To My Song Ma? (previously unreleased) Suzanne (alternate version) Music For Lovers In Love In Vain I'll Look Around The Man with The Horn The Glory of Love My Father / Dialog Jelly Roll Tell It Like It Is 22nd Century Thandewye (Spiritual) (previously unreleased)
Silver City Bound When I Was A Young Girl Erets Zavat Chalav Lass of the Low Country The Young Knight The Twelfth of Never Vanehitu You Can Sing A Rainbow / Mighty Lak A Rose Hush Little Baby
I Loves You Porgy Blackbird Falling In Love Again (Can't Help It) Baubles Bangles and Beads Spring Is Here That's All The Work Song (aka Chain Gang) The Man With A Horn Porgy I is Your Woman (Bess You is My Woman) Gimme A Pigfoot and A Bottle of Beer
I Sing Just To Know That I'm Alive Fodder in Her Wings Vous Etes Seuls mais Je Desire Etre Avec Vous Il y a Un Baume a Gilhead Liberian Calypso Alone Again Naturally I Was Just A Stupid Dog To Them Color is a Beautiful Thing Le Peuple en Suisse Heaven Belongs To You Thandewye Stop They Took My Hand
Kada sam prvi put uzeo flat-net ,prvo sto sam skinuo je 150mb zipovana kompilacija od Nine
Meni se nekako najviše dopada I put a spell on you. Obozavam kad cujem one mala klavirska pocrtavanja onako nenapadno i tiho u pozadini, a ravnopravno bitnim sa svim ostalim u pesmi, pa i Nininim glasom...
Nina mi je nekako i kao lik simpatična.Deluje kao da je bila dama. A glas joj nije neke prelepe i lascivne boje,ali bez obzira na to,svejedno je fenomenalna.
1 A Single Woman 2 Lonesome Cities 3 If I Should Lose You 4 The Folks Who Live On The Hill 5 Love’s Been Good To Me 6 Papa, Can You Hear Me 7 Il N’Y A Pas D’Amour Heureux 8 Just Say I Love Him 9 The More I See You 10 Marry Me
01- Rags And Old Iron 02- No Good Man 03- Gin House Blues 04- I'll Look Around 05- I Love To Love 06- Work Song 07- Where Can I Go Without You 08- Just Say I Love Him 09- Memphis In June 10- Forbidden Fruit
Ovu poruku je izmenio Butterfly_: Apr 10 2008, 01:31 PM
Ja Ninu obozavm vec godinama, sigurno jedno 7, 8 godina. Umiruje me njen glas, njene pesme mogu da slusam u svakom raspolozenju, vraca me u neka lepa vremena. U filmu "The point of no return" sam cula i svoju omiljenu pesmu od Nine, u kojoj se pronalazim na vise nivoa, zove se Here comes the sun .. toliko je optimisticna i pozitivna, da je to strasno. Pored nje, volim jos i My baby just cares for me, Wild is the wind, Sinnerman, ..
U zadnje vreme slusam najvise pesmu Sinnerman... kakva stvar?! Kako volim da se "zasitim" Nine pa je posle duze vremena slusam... i divim joj se kao dete koje prvi put posmatra svet...
Citat (Sambala @ Aug 6 2008, 03:37 AM) [snapback]2179113[/snapback]
U zadnje vreme slusam najvise pesmu Sinnerman... kakva stvar?! Kako volim da se "zasitim" Nine pa je posle duze vremena slusam... i divim joj se kao dete koje prvi put posmatra svet...
Znas sta , tu pesmu sam vise puta stavljala kao hit dana svoj, mala , '' ja sam ti ''. Nina je velika, samo pustis da ti objasni neke stvari muzikom, opusta ali isto tako i pokrece ta velika Nina Simone