Grupa: Član
Registrovan/a: 5-November 05
Od: Beograd
Korisnik br: 163 131
Za svaki mesec (naravno, gleda se onaj u kome ste rodjeni) postoje chetiri vrste plemenitih minerala - tradicionalni, tibetanski, ayurvedski i moderni. Tim redom cu ih i ispisivati.
JANUAR - Granat - Smaragd - Granat - Granat FEBRUAR - Ametist - Krvavik - Ametist - Ametist MART - Krvavik - Zhad - Krvavik - Akvamarin APRIL - Dijamant - Opal - Dijamant - Dijamant MAJ - Smaragd - Safir - ahat - Smaragd JUNI - Aleksandrit - Mesechev kamen - Biser - Biser, Mesechev kamen JULI - Rubin - Rubin - Rubin - Rubin AVGUST - Sardoniks - Dijamant - Safir - Peridot SEPTEMBAR - Safir - Ahat - Mesechev kamen - Safir OKTOBAR - Turmalin - Jaspis - Opal - Opal, Turmalin NOVEMBAR - Citrin - Biser - Topaz - Citrin, Topaz DECEMBAR - Cirkon, Tirkiz, Lapis lazuli - crni Oniks - Rubin - Topaz, Tirkiz
NAPOMENA: Cirkon nije imitacija dragog kamena vec prirodan mineral. Imitacija se zove SHTRAS.
Ovo su tabele po Kuncu. Iskreno, ja ne verujem u bilo kakve podele, narochito kada su ovako grube. Svoje kamenje biram po osecaju i potrebi, a ne po horoskopu, mada se potrefilo u nekim trenucima (kada se lomim izmedju dva kamena) da izaberem onaj koji "pripada" mom znaku/mesecu/planeti, a da to nisam ni znala.
Izvini shto ti odmah ne odgovorih......Previshe tema,a ja imam samo 2 ruke ......Uvek mi nedostaje 3-ca.......... Crne boje.......Pishe na njemu da je turmalin.......U stvari,ko zna shta je?
Najverovatnije je u pitanju shorl - crni turmalin. On, kao, nije dovoljno "poseban" da bi se ugradjivao u nakit, ali se bushi za priveske i koristi se u kristaloterapiji. Josh ako je zarobljen u kvarcu...
Hej, i meni je omiljen tanzanit, a ovde mi turaju kojekakve dijamante. Ove liste ne govore koji treba da ti bude omiljen, vec koji bi trebalo da najbolje deluje na tebe. Da li posedujesh neki smaragd ili rubin? Da li si osetila njihovu energiju. Ako jesi i ako ti prija ta energija, blago tebi. Onda nemoj da se obaziresh na liste i tabele. Uvek se savetuje da sami odaberemo "nash" kamen (ili kamenje). Tachnije, on(i) ce odabrati nas.