|
  |
Pokazatelji nesrećnog braka |
|
|
| zvucnjak |
Nov 19 2005, 03:59 AM
|
Veteran

Status: Član
Reg: 29-November 04
Lok: Bratislava, Slovacka
Član broj: 91 263

|
6)Cinjenica da ste u braku
|
|
|
|
|
|
| CiCa31 |
Nov 20 2005, 07:29 PM
|
Veteran

Reg: 13-November 05
Član broj: 165 451

|
Netrpeljivost....... Nerazumevanje...... Nesloga....... Ukoliko to postoji,brak ne moze da opstane......
|
|
|
|
|
|
| rasdej |
Nov 22 2005, 11:57 PM
|
Veteran

Reg: 12-August 04
Član broj: 70 519

|
| QUOTE (DTJ @ 17. Nov 2005. 17:34) | Znaš šta.... sve ovo što si nabrojala su pokazatelji nesrećnog braka! Čim se izgubi ona tanana nit bliskosti i nežnosti izmedju muškarca i žene - počinje pad te veze. Obično se to desi prvo u intimnim odnosima (naglašavam da je obično tako) ili se tu najpre vidi da nešto nije u redu. p.s. Nisam glasala jer ne bih izabrala samo jednu opciju |
Mogao bih ovo i ja potpisati.
Ima tu jos pokazatelja, kao sto su nedostatak razumevanja, losa organizacija kucnih poslova i finansija... I sve to pomalo pokazuje da nesto ne stima.
|
|
|
|
|
|
| Sassa |
Nov 23 2005, 08:15 AM
|
Početnik

Reg: 19-September 03
Član broj: 19 564

|
| QUOTE (Artume @ 17. Nov 2005. 23:45) | | Ja sam tipovala na netrpeljivost, jer ostali simptomi mogu da izostanu, a do neverstva može da dođe iz nekih objektivnih razloga (fizička razdvojenost) koji mogu da budu prolazno stanje. A mislim da kad netrpeljivost stupi na scenu, tu je kraj. |
Netrpeljivost se javlja u svakom braku. Jer nemoguce je da se ne javi u nekom periodu, nebitno dali na pocetku ili posle 20 god braka. U braku svi moraju da prodju kroz to, samo je pitanje kako izaci iz svega toga. Jer kad je netrpeljivost u pitanju tu sve sadrzi (prestanak ljubavi, potreba za drugim, zapostavljenost, nedostatak komunikacije, finansija, godine itd). Jer pitanje je tu veliko: STA JE UZROK A STA SU POSLEDICE? Sledece pitanje koje je vrlo bitno: Kako resiti netrpeljivost? Jer najlakse je resiti razvodom, ali onda bi 95% ljudi bilo razvedeno. Mislim da samo pametni muz i zena (ali samo oboje ne pojedinacno) mogu da rese netrpeljivost bez razvoda. Moguca resenja su sledeca: 1. Odvojeni zivot na neki period (ako se ima finansiskih uslova) 2. Odvojeni u stanu (kontakt na min) 3. Rad u nekom drugom gradu ili zemlji 4. Rad muskarca u nocnoj smeni a zene u dnevnoj 5. Ajde setite se jos nekih resenja?
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
Nov 24 2005, 08:56 AM
|
Олд тајмер

Reg: 29-December 03
Član broj: 25 260

|
| QUOTE (Sassa @ 23. Nov 2005. 08:15) | Kako resiti netrpeljivost? Moguca resenja su sledeca: 1. Odvojeni zivot na neki period (ako se ima finansiskih uslova) 2. Odvojeni u stanu (kontakt na min) 3. Rad u nekom drugom gradu ili zemlji 4. Rad muskarca u nocnoj smeni a zene u dnevnoj 5. Ajde setite se jos nekih resenja? |
Bojim se da sve varijante razdvajanja mogu biti samo zavaravanje.
Jeste da nisam baš imao takvog iskustva, ili ga ne pamtim, ali bih i nakon 26 godina braka rešenja tražio na sasvim suprotan način.
OBAVEZNO, bih sa partnerkom, eventualno i sa decom ako su u mlađem uzrastu, provodio vreme u šetnjama duž obale reke ili sličnim opuštajućim mestima. Odlazeći na mesta gde nam je bilo prijatno u periodu zabavljanja i najveće ljubavi pobudio sećanja na trenutke sreće. Odlasci u pozorište na komedije. Činio sve ono što nam može izmamiti oboma osmeh i razdraganost. Kad god vam pertnerka uputi neku pokudu poljubite je i čvrsto zagrlite kako bi osetila da neće u vama naći partnera za svađu i netrpeljivost, a kasnije na posredan način joj stavite do znanja da nije bila u pravu i kakvo je vaše viđenje kritikovane situacije. U sexu vratiti sve ono što ste počeli da izostavljate. Učiniti sve što je u vašoj moći da se oseća poželjnom i voljenom. .......................
Po nekom meni bliskom rezonu, razdvojenost će dovesti do toga da će svako sebi naći rešenje i ulepšati život. A kad to obavi nezavisno od partnera onda će tek uvideti da mu partner nije ni potreban za poboljšanje raspoloženja.
TROPRSTI je izmenio/la post. Vreme izmene: Nov 24 2005, 08:58 AM
|
|
|
|
|
|
| davidova |
Nov 24 2005, 10:40 AM
|
Veteran

Status: Banovan
Reg: 14-October 05
Član broj: 156 733

|
Sassa
| QUOTE | | Netrpeljivost se javlja u svakom braku. Jer nemoguce je da se ne javi u nekom periodu, nebitno dali na pocetku ili posle 20 god braka. U braku svi moraju da prodju kroz to, samo je pitanje kako izaci iz svega toga. Jer kad je netrpeljivost u pitanju tu sve sadrzi (prestanak ljubavi, potreba za drugim, zapostavljenost, nedostatak komunikacije, finansija, godine itd). Jer pitanje je tu veliko: STA JE UZROK A STA SU POSLEDICE? |
TROPRSTI
| QUOTE | | OBAVEZNO, bih sa partnerkom, eventualno i sa decom ako su u mlađem uzrastu, provodio vreme u šetnjama duž obale reke ili sličnim opuštajućim mestima. Odlazeći na mesta gde nam je bilo prijatno u periodu zabavljanja i najveće ljubavi pobudio sećanja na trenutke sreće. Odlasci u pozorište na komedije. Činio sve ono što nam može izmamiti oboma osmeh i razdraganost. |
Da, sve ovo moze ali samo i iskljucivo ukoliko partner to prihvati.
Netrpeljivost nije osecaj kratkog daha. Rec netrpeljivost je izvedena iz negacije i reci "trpeti". Trpeti je rec negativne konotacije. Tada smeta i dodir, i prica, i setnja, cak i podsecanje na neke davne lepe trenutke. TROPRSTI
| QUOTE | | Po nekom meni bliskom rezonu, razdvojenost će dovesti do toga da će svako sebi naći rešenje i ulepšati život. A kad to obavi nezavisno od partnera onda će tek uvideti da mu partner nije ni potreban za poboljšanje raspoloženja. |
Sa ovim se apsolutno slazem i time bih mogla potkrepiti moj stav da svako nastojanje za otklanjanjem netrpeljivosti ne moze da bude produktivano kada je ljubav u pitanju. Ukoliko bi obe strane uspele uskladiti svoje odnose, u tom slucaju spasava se brak kao institucija ili zajednicki zivot, ali nikako i ljubav.
|
|
|
|
|
|
| Artume |
Nov 24 2005, 11:00 AM
|
daydreamer

Reg: 3-November 05
Član broj: 162 609

|
| QUOTE (Sassa) | Jer najlakse je resiti razvodom, ali onda bi 95% ljudi bilo razvedeno. Mislim da samo pametni muz i zena (ali samo oboje ne pojedinacno) mogu da rese netrpeljivost bez razvoda. Moguca resenja su sledeca: 1. Odvojeni zivot na neki period (ako se ima finansiskih uslova) 2. Odvojeni u stanu (kontakt na min) 3. Rad u nekom drugom gradu ili zemlji 4. Rad muskarca u nocnoj smeni a zene u dnevnoj
|
Ne mogu da se složim sa ovim jer mislim da na taj način možemo samo da ubrzamo raspad neke veze. Jer takvo ponašanje kad se desi sticajem okolnosti može da uništi i savršen brak. Daleko od očiju, daleko od srca.
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
Nov 24 2005, 11:13 AM
|
Олд тајмер

|
| QUOTE (Artume @ 24. Nov 2005. 11:00) | Ne mogu da se složim sa ovim jer mislim da na taj način možemo samo da ubrzamo raspad neke veze. Jer takvo ponašanje kad se desi sticajem okolnosti može da uništi i savršen brak. Daleko od očiju, daleko od srca. |
Sassa je pred razvodom. Svojim postom nam je izneo jednu od grešaka u svom viđenju postupanja u braku.
|
|
|
|
|
|
| Sassa |
Nov 25 2005, 09:45 AM
|
Početnik

|
| QUOTE (TROPRSTI @ 24. Nov 2005. 11:13) | Sassa je pred razvodom. Svojim postom nam je izneo jednu od grešaka u svom viđenju postupanja u braku. |
Ovo je sustina. Da tacno, meni je samo ostao papir od braka (ne znam jos koliko, jer sam joj rekao da ja ne zelim razvod). Trenutno zivimo razdvojeno (2 meseca), podelili smo obaveze oko dece (sin 6,5 god i cerka 3,5god), razgovaramo samo sluzbeno, znaci RAZVOD. E sad sta ja sad radim u zivotu, to je VELIKO pitanje. Zelim (to su moje zelje, ali ne i njene): - da oboje dobro RAZMISLIMO u vezi razvoda (jer je to teska odluka slozicete se), - da mi definisemo problem (jer mi u braku nismo imali komunikaciju, sve je islo pod tepih misleci da ce samo da se resi) - ne brak po svaku cenu (kao sto je bio do sad) - ne razvod po svaku cenu (veliki poraz u zivotu) - probati bracno savetovaliste, psihologa itd. (nismo bre 17 vek) - ako ne mozemo sve to da resimo, pa sam cu otici da podnesem razvod (a ne sad kao sto me ona tera), nisam ni ja pao sa marsa. Ne znam, nisam pametan. Cini mi se da ja imam dva izbora: 1. Da uradim sad kako ona kaze (da se razvedemo sporazumno u sudu) 2. Da je ostavim sad na miru, i da budem svestan da nju moram ponovo od nule i da muvam i da je zenim i sve ostalo (ne znam dal ja mogu to, i dal imam snage za sve to) Ja trece resenje ne vidim, sta mislite?
|
|
|
|
|
|
| Sassa |
Nov 25 2005, 12:26 PM
|
Početnik

|
| QUOTE (TROPRSTI @ 25. Nov 2005. 11:36) | Papir u šake i nezavisno, bez prepisivanja, taksativno nabrojte šta vam smeta kod partnera, ima li rešenja i šta predlažete. Obavezno opisati i svoje emocije koje gajite, ako ih ima, prema partneru.
Napraviti izvesno viđenje razvoja situacije ako bi se razveli i navesti prednosti i mane te varijante. Takođe napraviti viđenje za varijantu ostajanja u braku.
Onda zajednički sesti i proanalizirati.
Može se desiti i da nemate nekih animoziteta jedno prema drugom nego vas treba samo promućkati kako bi postigli željeni viskozitet. U svemu tome poseban akcenat baciti na budućnost dece, jer ona su deo vas i nikako njihova sudbina ne treba da se gleda kao sudbina nezavisnih učesnika događanja.
Za razvod uvek ima vremena. Deca su mala i oboje ste im potrebni! |
Uhhhhh, prijatelju ja jos nisam stigao do tog stadijuma. U ovom trenutku cim ja pocnem da pricam sa njom o bilo cemo, ona samo ko papagaj RAZVOD RAZVOD PAPIR PAPIR, strasno. Jedina tema koja sa njom moze da se prica je tehnicke stvari u vezi razvoda. Moja trenutna uloga u svemu tome je da se sklonim sa strane i da molim boga da ce nakon nekog vremena da prica samnom o svemu. Sad joj samo pomazem oko dece (vodim jedno i druga na treninge, itd), i fizicki gledam da joj se nadjem, i nistaaaaaaaa vise. I cim ostanem u stanu duze od 10 min, krece njeno RAZVOD RAZVOD PAPIR. Nisam pametan, izgleda sam glup. I samo ponavlja ti si mene fizicki maltretirao ( tacno, udario am je 5 puta za 6 god), nisam je tukao nego samo udarim(jednom), i tu je u pravu nema sta, i zato bre idem kod psihologa, ne znam. Velikooooooooooooo hvala Veliki pozdrav
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
Nov 25 2005, 12:51 PM
|
Олд тајмер

|
| QUOTE (Sassa @ 25. Nov 2005. 12:26) | ( tacno, udario am je 5 puta za 6 god), nisam je tukao nego samo udarim(jednom), i tu je u pravu nema sta, i zato bre idem kod psihologa, ne znam. Velikooooooooooooo hvala Veliki pozdrav |
Slab ti je prosek, ispod udarca godišnje. Nešto nazirem da se ona ne sekira mnogo. Javlja mi se da računa na pristojnu alimentaciju i pravi svoju kombinaciju. Nego kaži ti iskreno jel ona zaslužila da budeš lupež prema njoj ( udariš jednom ) ili si ti to onako ponet raspoloženjem? Jer sigurno postoje osobe koje umeju da zasluže. Za njih nema sekiracije. One znaju zašto su dobile vaspitnu ćušku i ne bune se preterano.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|