Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija |
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Policija - Forum BeogradCafe
IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

80 Stranice V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Policija, Sta mislite, rade li oni makar nekad svoj posao?
Da li ste zadovoljni radom policije?
Da li ste zadovoljni radom policije?
nisam [ 46 ] ** [41.44%]
nemam misljenje [ 5 ] ** [4.50%]
onako [ 26 ] ** [23.42%]
ma lopovi bre [ 26 ] ** [23.42%]
jesam [ 8 ] ** [7.21%]
Ukupno Glasova: 111
Gosti ne mogu da glasaju 
Fallen_Angel
post Sep 18 2006, 10:02 PM
Post #1

Početnik
Grupa Ikona

Grupa: Član
Registrovan/a: 11-November 04
Od: Vojvodina
Korisnik br: 74 114

Sta vi mislite o ovim "momcima i devojkama" koji stite gradjane, red i zakon. Licno, ne volim ocima da ih vidim i smatram da je svaki vic o pandurima opravdan. Naime, da bi postao policajac ne treba ti nista vise od zelje za to (bar je tako bilo do sada), vecina policajaca ne poznaje zakon koji trebaju da stite i upraznjavaju, ne poznaju prava gradjana, tako da ukoliko ih ja pitam "zasto ne smem da sedim ispred skc-a" oni odgovaraju pretnjama ili u ponekim slucajevima hvatanjem za pendrek. Ono sto treba da rade, ne rade, a kada im je dosadno smaraju ljude zbog gluposti. Npr. kada sam jednom zvao policiju zato sto su neka petorica u sred centra grada tukli nekog klinca koji je za glavu nizi od svakog, policija uopste nije dosla, a kada sam se vracao kuci pretresali su me i zapisali u onaj njihov zapisnik bez ikakvog razloga ili potrebe. Ljudi koji su ulicni policajci su uglavnom propalice koje nisu mogli nista drugo da urade u zivotu, a i za to imam primer: Poznanik iz skole: Najveci narkoman, alkoholicar, koji je obozavao da bije ljude sada je policajac. Da ne pricam dalje o korupciji koja vlada u visim slojevima plavaca i protiv koje mi ne mozemo nista da ucinimo, jer zakon skrnjavaju oni koji ga stite....

Ovu poruku je izmenio Swann1: Nov 3 2008, 08:00 AM
Go to the top of the page

+Quote Post
nikolla90
post Sep 18 2006, 10:36 PM
Post #2

Тата
Grupa Ikona

Registrovan/a: 28-October 05
Od: Zemun
Korisnik br: 161 007

И још бих волео да додам репресију над навијачима, злоупотребу службеног положаја, а све то као последице малих плата.. И недостатка праве унутрашње контроле..

+Quote Post
bgangel83
post Sep 18 2006, 11:17 PM
Post #3

Wonderwoman
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-April 06
Od: Beograd
Korisnik br: 231 998

I ja bih jos dodala maltretiranje devojaka u saobracaju od strane mladjih saobracajaca.
To se meni desilo:zaustavili su me zbog redovne kontrole dva klinca koja su tek obukla uniformu i naravno pocela odmah da je uzlopotrebljavaju.Misle glupo zensko sta ono zna o kolima pa poceli da zagledaju na sve strane samo da nadju nesto da mi naplate kaznu.
Takodje su ocekivali da kao glupo zensko pocnem da se prenemazem i smeskam ili mozda nudim telefon ili pocnem da ih zavodim.
Posle nekog vremena pustise me kad su videli da nisam glupo zensko,a ja sam otisla malo napred i ponovo stala da bih smirila sebe od stresa koji sam dozivela.
Pred njima sam bila jaka ali dok sam stajal sa strane puta u kolima i tresla se bila sam na ivici suza zbog dva idiota.

+Quote Post
andjelikadepeure...
post Sep 18 2006, 11:42 PM
Post #4

Mazina Razmaza
Grupa Ikona

Registrovan/a: 14-February 06
Korisnik br: 201 971

Da budem iskrena, ja nisam imala nikakvih neprijatnosti sa policijom.
Cak belezim vrlo pozitivna iskustva, sto se mene licno tice...

Isto tako znam gomilu negativnih stvari koje su se desavale drugima...

Da budemo precizni, ja sam jedina osoba koja sa policijom ima pozitivna iskustva

Desilo se da sam bila sa drugom u kolima, on vozio 120km/h kroz naseljeno mesto, meni stitnik za sunce bio spusten, zaustavlja nas policajac, prilazi kolima, ja u tomm momentu mahinalno podizem stitnik, policajac vidi mene u kolima, samo mahne rukom da idemo. Drug nije mogao da veruje.
U principu, u mojoj opstini bih mogla da radim sta hocu, da hocu.

Mog brata uhapse zbog demoliranja kafane ( bio jos maloletan), i posalju ga kuci sa recima: "Slusaj, idi kuci, i dovedi oca, nemoj slicajno da dodje @@@@@ ( majka) pobice i tebe i nas!"
Zato mu sad naplacuju kazne samo tako smile.gif
--------------------------------------------------------------------------------------

I u Beogradu nisam imala nikakvih problema sa policijom, naprotiv, uvek su bili korektni i ljubazni.....

cak mi se desilo da policajac zaustavi saobracaj kako bih presla na drugu stranu ulice, jer mi bezi autobus, a prethodno pitala policajca kako da stignem tamo gde zelim....

Ovu poruku je izmenio andjelikadepeures: Sep 18 2006, 11:43 PM

+Quote Post
bgangel83
post Sep 18 2006, 11:50 PM
Post #5

Wonderwoman
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-April 06
Korisnik br: 231 998

Pa da naravno ne mozemo pricati samo o negativnosti, jer bez tih policajaca mnoge stvari bi krenule na lose.
Eto ja sam zahvaljujuci jednom policajcu bila spasena od ko zna cega od strane manijaka koji me je pratio do kuce.
I bilo je situacija kad mi je bas bilo drago sto su dosli policajci.

+Quote Post
mikamitrovic
post Sep 19 2006, 02:29 AM
Post #6

persona_non_grata
Grupa Ikona

Registrovan/a: 30-August 05
Od: ,,...ni na vodi ni na hlebu...,,
Korisnik br: 144 127

za sina od gore...
represiju nad navijacima?
o cemu pricas?

sta raditi sa onim budalama koje se naduvaju i dodju na utakmicu da bi napravili s*anja?
tu i nevini padaju! mora se!

inace, svi smo mi imali poneko iskustvo... neka su losa a neka su dobra!
mene veceras zaustavio lik (preticanje u raskrsnici, i to sa desne strane), ja mu rekoh da zurim kod devojcice i on me covek pusti! rece da pazim sledeci put!

inace, zavisi od coveka... neko ce da zloupotrebi sluzbeni polozaj, neko ne!
to rade i u drugim oblastima!

duso, to sto su te ta dvojica zaustavili u redovnoj kontroli i malo te cimali... nije nista lose!
takav je mentalitet ljudi... to je normalno ali nama smeta!

treba znati sa ljudima, njihov odnos prema tebi zavisi od tebe!

Ovu poruku je izmenio belepruge: Sep 19 2006, 06:18 PM

+Quote Post
nikolla90
post Sep 19 2006, 09:19 AM
Post #7

Тата
Grupa Ikona

Citat (mikamitrovic @ Sep 19 2006, 02:29 AM) [snapback]849376[/snapback]

za sina od gore...
represiju nad navijacima?
o cemu pricas?

sta raditi sa onim budalama koje se naduvaju i dodju na utakmicu da bi napravili s*anja?
tu i nevini padaju! mora se!

Сети се дечка од 15 година из војне гимназије који је претпрошле године дошао да бодри свој клуб на ЈНА, а добио је гумени метак ДИРЕКТНО у лице (полиција је издала саопштење да су пуцали само у ваздух и да га је рикошет погодио!?). Нико до дана данашњег није одговарао.

Сети се прошлог дербија у баскету, кад су Жандарми почели да гурају масу на трибини, па је пукла ограда, и попадало не знам колико навијача и полицајаца! За то нико није одговарао до дана данашњег, а испоставило се на крају да је човек који је наредио да Жандармерија крене на масу био исти човек који је силовао и мучио неког Албанца у Приштини 1994. ваљда. И после дербија је "добио" казну - прекоманду у Бујановац, а још ради у БГ!

На својој кожи сам осетио репресију, мада нисам био ни пијан ни надуван нити сам правио с*ања!

Ovu poruku je izmenio belepruge: Sep 19 2006, 06:19 PM

+Quote Post
TROPRSTI
post Sep 19 2006, 09:56 AM
Post #8

Олд тајмер
Grupa Ikona

Registrovan/a: 29-December 03
Od: Tamo gde mi se najmanje nadaš.
Korisnik br: 25 260

Citat (mikamitrovic @ Sep 19 2006, 01:29 AM) [snapback]849376[/snapback]

treba znati sa ljudima, njihov odnos prema tebi zavisi od tebe!

U tome je uglavnom suština svega.

Samo jednom mi se desilo da nisam uspeo da nateram vodu na svoju vodenicu.
Bio mlad i prepotetntan policajac pa mu zasmetalo što sam mu na sasvim jednostavan način dao do znanja da preticanje posle pešačkog prelaza nije isto što i preticanje u neposrednoj blizini pešačkog. Onda rešio da me kazni za nešto drugo što je već bilo diskutabilno.
Tako da sam mu platio kaznu nepotpisanim čekom.

Ala je dolazio nekoliko puta kod mene kući da me traži jer mora da preda ček. A žena ga lagala da sam na putu. Još kad je kukumavkao da moja žena potpiše ček umesto mene, ona ga ladno upozorila da je ne nagovara da radi ono što je protivzakonito.

Inače čujem da ima svakakvog ponašanja uzrokovanog opštom besparicom i ne shvatanjem obaveze da budu dostojni uniforme koju nose.

+Quote Post
mikamitrovic
post Sep 19 2006, 10:32 AM
Post #9

persona_non_grata
Grupa Ikona

Citat (nikolla90 @ Sep 19 2006, 09:19 AM) [snapback]849500[/snapback]

Сети се дечка од 15 година из војне гимназије који је претпрошле године дошао да бодри свој клуб на ЈНА, а добио је гумени метак ДИРЕКТНО у лице (полиција је издала саопштење да су пуцали само у ваздух и да га је рикошет погодио!?). Нико до дана данашњег није одговарао.

Сети се прошлог дербија у баскету, кад су Жандарми почели да гурају масу на трибини, па је пукла ограда, и попадало не знам колико навијача и полицајаца! За то нико није одговарао до дана данашњег, а испоставило се на крају да је човек који је наредио да Жандармерија крене на масу био исти човек који је силовао и мучио неког Албанца у Приштини 1994. ваљда. И после дербија је "добио" казну - прекоманду у Бујановац, а још ради у БГ!

На својој кожи сам осетио репресију, мада нисам био ни пијан ни надуван нити сам правио с*ања!

pazi... bas sam tada raspravljao sa jednim likom na tu temu...
(ok je za taj gumeni metak- to stoji)
pionir... zvezdini navijaci nisu ni trebali da budu tamo! ko je kriv za to?
inace, znam da su nevini stradali! o tome ti pricam! sta raditi sa onim budalama koji su pravili ta sr*nja za vreme utakmice? oni su navijaci? oni su vandali bre!
video bih tebe kako bi reagovao da te neko pljune a kamoli...
podvlacim jos jednom, znam da su nevini stradali!
ipak, treba biti svestan... i pogledati malo sire!

Ovu poruku je izmenio belepruge: Sep 19 2006, 06:20 PM

+Quote Post
nikolla90
post Sep 19 2006, 11:48 AM
Post #10

Тата
Grupa Ikona

Зашто Делије тада нису требали да буду на дербију!? И шта сад, један лик пљунуо полицајца а 50оро њих је пало мурију и још онолики повређени!! Та акција је била наређена из врха државе.

Добру су паролу направиле Делије:

УПАЉЕНА БАКЉА = 20 ДАНА ЗАТВОРА; ОБИЈЕНА ТРАФИКА = МИНИСТАРСКА ФОТЕЉА!

+Quote Post
mala74
post Sep 19 2006, 11:54 AM
Post #11

Profi
Grupa Ikona

Registrovan/a: 5-July 04
Korisnik br: 63 943

Ja cu da dodam moje licno iskustvo nazalost umesto da me zastiti pandur me je seksualno napastvovao u mome stanu. Umesto da jure lopove i pomazu gradjanima oni katastrofa. Imala sam problema sa komsijom narkomanom koji mi nocima nije dao da spavam (skoro 3 meseca) odgovor milicije je bio pa zovite vi nas svako vece pa nekome ce da dosadi i na kraju me pandur napao. Jedva sam ga se resila, sta je posle sa njime bilo i ne tice me se vise se ne javlja.

+Quote Post
whataman
post Sep 20 2006, 01:06 AM
Post #12

stoka iz bloka
Grupa Ikona

Registrovan/a: 5-February 06
Od: Of Gold
Korisnik br: 198 119

ne volim ni da pomislim na njih.
kad sam imao 14 godina uhapsili su me na demonstracijama (nisam pocinio nikakvo kaznjivo delo) i iz stanice u 29og novembra sam prebacen direktno na urgentni. al sam makar razbio nos jednom panduru tad.
o brutalnosti na stadionima, posebno prema navijacima Crvene Zvezde je mnogo toga govoreno u javnisti, i jasno. setite se utakmice sa onim Rusima u kupu UEFA 2000e kada je prvi put pevano Spasi Srbiju i ubij se Slobodane. Dragan Tomic JP je bio u lozi tad i nazvao nekoga i rekao "nek se ucutka ova stoka" nakon cega je velika brigada upala na poluprazan Sever, odakle je izbacena u najkracem roku. Delije su tad goloruke rasturile policiju i od tad svaki pandur voli da ih pegla. a ne desava se da navijaci budu jaci skoro nikad. Setimo se desavanj au polufinalu u kosarci u Vrscu!!! pandur na konju, sa pendrekom od 2 metra udara navijace. degutantno.
a i nije cudo.
sedeo sam u jednoj kafani pre neki dan, popodne, i dodjose jedo 5-6 pandura za sto do nas. i ne mogu da opisem sta su pricali...ko je kome zvekno samar ko je zajeban ovo ono.fujfujfuj.
svaki "prashinar", "cipelitj" kako god cim dobije znacku istripuje da je sherif. za mene su oni ("cipelitji") samo ulichari koji na zalost imaju uniformu i pistolj u skladu sa zakonom. najgori medju tim su ovi sto su tek pre godinu-dve izasli iz kamenice, imali tamo casove i izasli tri puta na praxu i sad su svi Nik Sloter
jasno, ima i puno toga dobro da se kaze, ali nije normalno kad kao izuzetke imas da navodis normalne stvari. sad kao ima slucajeva u kojima su panduri postupili odlicno i normalno i sad ja tome da se divim. necu. njihova je duznost da se ponasaju normalno.

Ovu poruku je izmenio whataman: Sep 20 2006, 01:07 AM

+Quote Post
013ja
post Sep 20 2006, 02:39 AM
Post #13

Mandrak
Grupa Ikona

Registrovan/a: 24-January 06
Od: Nedodjija
Korisnik br: 193 392

Ja nemam losa iskustva sa policijom, naprotiv prema meni su uvek bili ljubazni i korektni. Mada u svakoj profesiji imas ovakvih i onakvih, ali na takvim mestima kao sto su policija, zdravstvo... dolazi do cestih zloupotreba.

+Quote Post
Dejan011
post Sep 21 2006, 12:49 AM
Post #14

Veteran
Grupa Ikona

Korisnik br: 143 868

Citat (whataman @ Sep 20 2006, 01:06 AM) [snapback]850696[/snapback]

svaki "prashinar", "cipelitj" kako god cim dobije znacku istripuje da je sherif. za mene su oni ("cipelitji") samo ulichari koji na zalost imaju uniformu i pistolj u skladu sa zakonom. najgori medju tim su ovi sto su tek pre godinu-dve izasli iz kamenice, imali tamo casove i izasli tri puta na praxu i sad su svi Nik Sloter

Ma seljačine nepismene mad.gif Muka mi je kad ih vidim......koliko sam se samo nagutao onog suzavca na demonstracijama mad.gif Džabalebaroši........gledam ih ovde u mom kraju,ništa nerade,samo se šetaju bezveze,sede po kafićima,a onda još se usudjuju da kukaju kako su im male plate. ohmy.gif
Pre neki dan krenem u prodavnicu,a neka pandurka sa nekim tefterom me zaustavlja i traži mi ličnu kartu.Ja joj kažem da nemam i da tu u blizini stanujem i da sam krenuo u prodavnicu,a ona:"Treba da nosiš ličnu kartu i kad ideš u prodavnicu",a ja njoj:"A kad idem do kontejnera da bacim smeće,jel i onda treba da nosim ličnu" biggrin.gif Ona me samo pogleda i ode rolleyes.gif
Sad mi se tu prave fini kulturni i pričaju kako su se bože moj reformisali,eto kao primaju i žene u policiju...........pamtim ja dobro koliko su glava razbili ljudima na demonstracijama,koliko je u bolnici završilo.......za mene su bili g*vna,i ostali,sluge režima.........ne želim da imam nikakve veze s njima

+Quote Post
whataman
post Sep 21 2006, 12:58 AM
Post #15

stoka iz bloka
Grupa Ikona

najlepse je zimi:
one kartonske cipele sto imaju se mnogo klizu + voda + hladnoca pa ih ne pustaju napolje.

+Quote Post
mikamitrovic
post Sep 21 2006, 01:24 AM
Post #16

persona_non_grata
Grupa Ikona

Citat (Dejan011 @ Sep 21 2006, 12:49 AM) [snapback]852017[/snapback]

Pre neki dan krenem u prodavnicu,a neka pandurka sa nekim tefterom me zaustavlja i traži mi ličnu kartu.Ja joj kažem da nemam i da tu u blizini stanujem i da sam krenuo u prodavnicu,a ona:"Treba da nosiš ličnu kartu i kad ideš u prodavnicu",a ja njoj:"A kad idem do kontejnera da bacim smeće,jel i onda treba da nosim ličnu" biggrin.gif Ona me samo pogleda i ode rolleyes.gif
Sad mi se tu prave fini kulturni i pričaju kako su se bože moj reformisali,eto kao primaju i žene u policiju...........pamtim ja dobro koliko su glava razbili ljudima na demonstracijama,koliko je u bolnici završilo.......za mene su bili g*vna,i ostali,sluge režima.........ne želim da imam nikakve veze s njima

zakonska obaveza svakog gradjana ove zemlje je da nosi licnu kartu!
svoje komplekse leci na drugi nacin a neke stvari prihvati!
ako su neki bili losi prema tebi... nisu svi isti!
ni ti nisi isti prema svima!

malo je pateticno da prozivate nekoga... samo zato sto pripada nekoj grupi ljudi!
koliko ja znam doktora u policiji...
ej bre, da ti pamet stane kada porazgovaras sa njim!

i jos nesto...
kada radis sa "bitangama" moras da se iskvaris malo!
jednom te ocepe i posle si drugaciji! policijac radi sa svakakvim vrstama ljudi!
ne mozes posle rata (figurativno) biti onaj stari!

+Quote Post
whataman
post Sep 21 2006, 01:30 AM
Post #17

stoka iz bloka
Grupa Ikona

Citat
koliko ja znam doktora u policiji...
ej bre, da ti pamet stane kada porazgovaras sa njim!

pazi nema generalizcije. prosto je ogroman broj morona u uniformi.
a doktore nismo spominjali - taj deo policije je pun strucnjaka i gospode

+Quote Post
Dejan011
post Sep 21 2006, 03:18 AM
Post #18

Veteran
Grupa Ikona

Korisnik br: 143 868

Citat (mikamitrovic @ Sep 21 2006, 01:24 AM) [snapback]852061[/snapback]

zakonska obaveza svakog gradjana ove zemlje je da nosi licnu kartu!
svoje komplekse leci na drugi nacin a neke stvari prihvati!
ako su neki bili losi prema tebi... nisu svi isti!
ni ti nisi isti prema svima!

Nisam iskompleksiran biggrin.gif Što se tiče onog o ličnoj karti.......mene je iznerviralo to što tamo neka ćurka koja nema da radi pametnija posla,nego zaustavlja mene na ulici i traži mi isprave.........i onda ja njoj treba da se pravdam mad.gif
Recimo u USA policajac nema pravo ni da te legitimiše ako nisi napravio neki prestup ili ako nisi osumnjičeni.Mi taj nivo svesti o privatnosti nećemo skoro imati, pa u međuvremenu ljudi neće ni biti svesni kada se ona narušava.Izgleda da su godine komunizma učinile svoje. whistling.gif

+Quote Post
pedja_portugalac
post Sep 21 2006, 04:14 AM
Post #19

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 18-March 06
Korisnik br: 216 884

Ima zemalja u kojima u principu policija ne trazi dokumente osim ako je neko osumljicen za nesto ili pogresio u tranzitu. U Nemackoj pokraini Bayern policija udje u restoran i svima trazi dokumente, u Belgiskoj pokraini Vlanderes, u Svici itd,itd. Postoji zakon od koliko godina moras da nosis licnu kartu sa sobom i sta ti sad nije jasno, Amerikanac ? Ako se lepo ponasas i objesnis da si zaboravio dokumente, mozes i da odes u 99% slucajeva. E sad ako pocnes da se ku.... hehe, onda svasta moze da bude. Jeste culi za onu pricu u Cikagu ? Policija zaustavila dva Jugovica, ne secam se sta su bili, i sad narede im da stanu i spuste ruke na krov od auto. Ovaj jedan razumeo i spustio a onaj drugi poceo da mlatara rukama i da govori ajdon anderstend, ajdon anderstend, e pa ovi ga roknuli, mlataro rukama po vazduhu ovi mislili da oce da izvadi oruzje, i kraj...

+Quote Post
nikolla90
post Sep 21 2006, 09:08 AM
Post #20

Тата
Grupa Ikona

Сад кад дођу нове, нормалне, биометријске пластифициране личне карте, биће лепше и да се носи уместо оне распале књижице..

+Quote Post

80 Stranice V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

RSS Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 3rd September 2010 - 04:08 AM

Copyright © 1999, 2010