Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija |
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Rakovi - Forum BeogradCafe
IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

7 Stranice V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rakovi
shadygirl
post Jan 4 2005, 12:13 AM
Post #1

Napredni korisnik
Grupa Ikona

Grupa: Član
Registrovan/a: 12-December 03
Korisnik br: 28 880

Zelim da znam sta mislite o rakovima........
Molim vas da budete iskreni........

p.s ja sam dupli rak!
Go to the top of the page

+Quote Post
low_rider
post Jan 4 2005, 11:31 AM
Post #2

DisCiPLinE
Grupa Ikona

Registrovan/a: 6-May 04
Korisnik br: 46 474

Rakovi mnogo vole svoju porodicu, i cine sve za nju. Jako su osetljive osobe. Ja mnogo volim rakove i mislim sve najlepse o njima.
Ja sam u podznaku rak. icon_lol.gif

+Quote Post
Ana-Zemun
post Jan 6 2005, 01:36 AM
Post #3

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 24-August 04
Korisnik br: 71 537

Iskrene,emotivne,dobri prijatelji,obozavam ih.

+Quote Post
Narayana
post Jan 13 2005, 02:18 AM
Post #4

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 22-June 04
Korisnik br: 62 150

ja sam po horoskopu rak. mi smo stvarno pretjerano emotivni (što me užasno živcira),sve uzimamo k srcu i dajemo se cijeli. što na kraju često rezultira velikim razočaranjem.
preponosni smo i tvrdoglavi i uvijek glumimo hladnokrvnost.
raspoloženje nam je užasno promjenjivo (što mi isto ide na živce)

ma s nama se stvarno ne može izići na kraj smile.gif

(ej, jel netko zna kako se izračuna šta si u podznaku?)

+Quote Post
OpasnaBGD
post Nov 5 2005, 01:58 AM
Post #5

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-April 05
Korisnik br: 119 901

Sto se zena rakova tice ne znam,ali znam da nekako se uvek zaljubim u muskarca raka...ne znam da li je slucajnost,ali me bas oni privlace.Osecajni su jako....

+Quote Post
Veka76
post Nov 5 2005, 04:49 AM
Post #6

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 3-July 05
Korisnik br: 130 540

Nisam rak ali.....ubedljivo najbolji znak sm021.gif

+Quote Post
Artume
post Nov 5 2005, 02:22 PM
Post #7

daydreamer
Grupa Ikona

Registrovan/a: 3-November 05
Korisnik br: 162 609

Ja sam Rak-Škorpija. Slažem se sa Narayanom, jako smo emotivni, previše...

+Quote Post
komplikovana82
post Nov 14 2005, 03:56 AM
Post #8

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 28-October 05
Korisnik br: 160 771

mrzziiiiiiiiiim rakove,u principu nikog ne mrzim..ali jednom me je neko savetovao da bezim od muskih rakova..i nisam ga poslusala...zato sada i patim za jednim
pa uzasno me nervira kod njih sto idu 2 koraka napred 1 nazad i nikad nisu nacisto sa sobom
navodno emotivni....a u stvari umeju da budu jako podli i nepredvidivi.....
nije ovo na osnovu 1 osobe....da se ne uvrede ostali rakovi...ali zaista sam se razocarala u par rakova....a ovaj zadnji me je ubedio da ih se ubuduce obavezno klonim!

+Quote Post
Dragana72
post Nov 15 2005, 02:25 AM
Post #9

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 10-November 05
Korisnik br: 164 475

Draga moja i ja sam dupli rak i jedva izlazim na kraj sama sa sobom i sa svojim osecanjima dry.gif i kad ti je tesko samo pusti muziku ali da je cuje pola kvarta,tada ti neces cuti sama sebe i svoje misli.
Veruj mi ,to pali uvek...bar kod mene
i posle toga imam snage da pokrenem svet!!!

Ovu poruku je izmenio Jeca_81: Apr 29 2007, 05:45 PM

+Quote Post
minka86
post Nov 15 2005, 02:34 AM
Post #10

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 19-September 05
Korisnik br: 149 501

Razumem vas u potpunosti smile.gif I ja sam dupli rak.

+Quote Post
MajaLO
post Nov 15 2005, 04:33 AM
Post #11

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 25-February 03
Korisnik br: 5 726

Rakovi!? Vrlo emotivni,svaka sitnica ih interesuje,zaljubljive prirode,otvoreni,komunikativni,tvrdoglavi,.....jednom recju kada se zaljube daju sve od sebe za tu vezu!Super su!

+Quote Post
Sanja_Mladen
post Nov 18 2005, 04:24 AM
Post #12

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 16-September 05
Korisnik br: 148 844

Cao Rakovi evo i mene biggrin.gif laugh.gif ah jesmo malo komplikovani i teski sad.gif

+Quote Post
jevla
post Nov 18 2005, 04:45 PM
Post #13

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 14-October 05
Korisnik br: 156 938

rolleyes.gif
Ja mislim da su ljudi koji su rodzeni u znaku Raka su vrlo obrazovani, nezni, brinu za porodicu i da su jako romanticni i snäll.

+Quote Post
shadygirl
post Nov 19 2005, 09:42 PM
Post #14

Napredni korisnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 12-December 03
Korisnik br: 28 880

Citat (Dragana72 @ 15. Nov 2005. 01:25)
Draga moja i ja sam dupli rak i jedva izlazim na kraj sama sa sobom i sa svojim osecanjima dry.gif i kad ti je tesko samo pusti muziku ali da je cuje pola kvarta,tada ti neces cuti sama sebe i svoje misli.
Veruj mi ,to pali uvek...bar kod mene
i posle toga imam snage da pokrenem svet!!!

Hvala na savetu....nervira me dosta toga kod sebe,ali to sto ne mogu da obuzdam svoja osecanja me dovodi do ludilaaaaaa!!! mad.gif cry.gif

Ovu poruku je izmenio Jeca_81: Apr 29 2007, 05:47 PM

+Quote Post
___ENIGMA___
post Nov 20 2005, 06:52 PM
Post #15

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 14-August 05
Korisnik br: 139 802

smile.gif rougi.gif

Sta reci o jednom najemotivnijem znaku u cijelom sazvijezdju...

Zodijak - Rak

Rak je prvi letnji znak. Mladalačka ćud proleća prepušta sada mesto većoj ozbiljnosti i sve izraženijoj svesnosti o dodeljenoj ulozi u veličanstvenoj drami života.

Rak je i prvi vodeni znak. Kao takav, on upućuje pre na vrtloge potoka nego na jednoličan tok reke. Simbol ovog znaka je rak, čija su klješta, koja služe za prihvaćanje, simbolički povezana sa strujama vrtloga. Oba simbola upućuju na Rakovu moć fokusiranja. Njegova želja za sticanjem (kada je manifestovana na egoističkom nivou), kao i njegova naglašena sklonost da ne ispušta lako stvari iz ruku, izražene su tim klještima. Njegova moć da privlači stvari u fokus izražena je centripetalnim tokom tog vrtloga.

Rakom upravlja Mesec, planeta koja određuje kakvo će lično značenje za nas imati stvari. U prirodnom horoskopu Rak zauzima četvrtu kuću. Ključ za razumevanje uticaja Raka jeste želja da se stvari povuku
duboko u lični fokus.

Ako se vaše Sunce nalazi u znaku Raka, skloni ste da svoj autoritet ispoljavate kroz lično posedovanje. Zbog toga ćete radije reći: "Taj-i-taj, je moj učitelj, ili moj otac" nego: "Ja sam učenik ili dete tog-i-tog."

Autoritet koji težite da iskažete duboko je ličan. Negativno manifestovan, on može dovesti do naglašene posesivnosti i tako postati svoja sopstvena propast: (ljudi koje želite da posedujete, reagovaće pre ili posle begom; stvari koje se trudite da zadržite, pre ili posle mogu se razbiti ili izgubiti). Pozitivno manifestovana, ista ta sklonost može postati nepokolebljiva odanost, slična onoj koju majka gaji prema deci. Kada neko jednom postane Rakov prijatelj, on ulazi u njegov lični univerzum, "dom" u kome nikad više neće biti stranac.

Postoji razlika između Rakovskog i Bikovskog oblika posesivnosti. Bik više voli da utvrdi stanje stvari u svojoj okolini, ne da ih i nužno poseduje. Prirodni nagon Bika više je da stvari postavi na njihovo pravo mesto nego u svoj džep. Rak je, nasuprot tome, pravi klasični kućevlasnik. Kao vodeni znak, on je instinktivno svesniji od Bika prirodnog protoka stvari. Rak nema iluzija oko kontrolisanja struje reke života; instinktivno zna da je takva kontrola iznad njegove (a verovatno i bilo čije) moći. Njegovi su interesi previše lični i centralizovani zbog čega je sklon da, nalik vrtlogu u potoku, privuče prema sebi ono što ga interesuje, a sve ostalo pusti da protiče pored njega – gotovo kao da ni ne postoji.

Energija Raka sklona je povlačenju u sebe i zatvorenosti, stavu "nas četvoro i niko više" koji svojom pojačanom potrebom za samozaštitom negira rast i napredak. Međutim, ako motiv za privlačenje stvari u lični fokus nije samozaštita, već želja da se ponudi siguran krov svima koji trebaju njegovu zaštitu od burnih životnih dešavanja, Rakov uticaj postaje više majčinski, koji druge ljude, poput dece, okuplja pored kućnog ognjišta kako bi im ukazao neophodnu pažnju. Usmerena prema duši, Rakova se vizija proširuje, dok najzad čitav univerzum ne vidi kao jedan dom: "Središte svugde, periferije nigde."

U svakom od nas postoji nešto od Rakovskog uticaja. Kada mislimo u terminima "ja i moje", delujemo pod tim uticajem. Kada uzimamo sve previše lično, podložni smo negativnijim Rakovskim osobinama u sebi. Biti svestan kako Rak deluje na ljude rođene pod tim znakom – i u pozitivnom i u negativnom smislu - pomoći će nam da shvatimo kako da na najbolji način iskoristimo slične sklonosti u nama. Lična vezanost za ljude može se pročistiti saosećanjem i brigom za njihovu dobrobit.

Mada je Rak poput vrtloga koji iz glavne struje života, koja ga okružuje, privlači k sebi ono što mu treba, on ipak poseduje urođeni odnos prema toj struji, koji ne bi bio tako očigledan među različitim objektima na zemlji. Rečne struje mogu teći i vrtložiti se na nebrojene načine, pa ipak su sve to kretanja jedne te iste stvari: vode. Stoga rođeni pod znakom Raka instinktivno spoznaju tu prirodu jednakosti sa svime oko sebe, mada ne mare baš uvek da tu jednakost podrobnije istraže. Njihova potreba da duhovni rast postignu proširivanjem svoje duboke lične vizije, umesto da na nju gledaju kao na nešto što se mora prevladati, ne odnosi se toliko na neki nedostatak u njihovoj prirodi koliko na njihovu nadarenost za univerzalno saosećanje – nadarenost koja ih čini najintuitivnijim znakom Zodijaka. Ta je intuitivna sposobnost produbljena njihovom prirodom koja je mnogo više osetljiva nego agresivna.

Zanimljivo je da se Indiji stanje prosvetljenja ponekad prikazuje likom mladog Meseca na čelu. To se objašnjava na način da je Mesečev uticaj u nama, koji označava ličnu vrednost, odnosno značenje koje pripisujemo stvarima, uglavnom centriran u sedište ega, meduli oblongati, u bazi mozga. Pozitivni pol toga centra smešten je u tački između obrva. Kada unutrašnji “Mesec” naše lične zaokupljenosti postane potpuno centriran u tom pozitivnom polu – drugim rečima, kada se središte našeg bića premesti iz nižih moždanih centara u najviši centar u prednjem delu lobanje – postiže se prosvjetljenje. Stoga bi dobra vežba za vas, “Mesečevu decu” bila da se koncentrišete na tu tačku između obrva i da čitav svoj osećaj ličnog značenja u životu spojite sa tom tačkom – Božanskim središtem u čoveku – umesto sa jadnim egom.

Definicija kojom je drevni indijski mudrac Patanjali opisao stanje prosvjetljenja glasi: Yogas chitta vritti nirodh – "Yoga (božansko sjedinjenje) je neutralizacija talasa (doslovno: vrtloga) osećaja." (Yoga Sutra 1:2) Chitta označava, u opštem smislu, niži um. Smetnje u nižem umu koje sprečavaju spiritualno jedinstvo jesu, kako ih je objasnio Paramahansa Yogananda, neobuzdani osećaji vezanosti, sviđanja i nesviđanja srca. Njihovi se pokreti, ili vritti, obično opisuju kao talasi, ali ta reč doslovno znači vrtlozi, virovi: baš prigodna metafora za – pogodite koga! Vi Rakovi trebali biste da tu definiciju shvatite stvarno duboko, uvek nastojeći da prevladate svoja egoistična stanja sviđanja i nesviđanja.

Vi ste Beskonačna Ljubav!

ph34r.gif

Nastavak sledi...o nekom drugom znaku

(preneseno sa drugoga sajta)

Ovu poruku je izmenio ___ENIGMA___: Nov 20 2005, 06:55 PM

+Quote Post
ALMABIH
post Nov 28 2005, 10:10 AM
Post #16

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 13-October 05
Korisnik br: 156 569

cao svim rakovima
ja sam rak sa podznakom jarca

kao sto i sami znate mi smo pravi emotivci ( cak i previse sto je nekad lose po nas ) , romanticni , iskreni smo ,volimo porodicu ,stalo nam je do prijatelja ali svi znaju da i podznak puno utice na nas ...pa sam ja veoma tvrdoglava i temperamentna ( mozda jer sam podznak jarac )

sto se tice muskaraca koji su rakovi ne znam...ali sam cula da bas nije interesnatno sa njima ( bez uvrede )

+Quote Post
floki87
post Dec 3 2005, 10:04 AM
Post #17

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 2-August 03
Korisnik br: 13 981

ne zato sto sam ja rak (u podznaku vodolija) ali po meni oni su najbolji znak horoskopa! mirni,tihi,osecajni,pozrtvovani,ali to nas moze i dokusuriti! cool.gif

+Quote Post
mickabg
post Dec 3 2005, 03:26 PM
Post #18

Napredni korisnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 3-January 05
Korisnik br: 97 860

QUOTE (Artume @ 5. Nov 2005. 13:22)
Ja sam Rak-Škorpija.

I ja.
Kombinacija dosta losa, oba znaka su jako zatvorena...

+Quote Post
KartaginA
post Dec 3 2005, 03:57 PM
Post #19

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 11-November 04
Korisnik br: 33 349

dupli rak...kad to nekome kazem samo mi kazu: "jao!" sm034.gif

+Quote Post
milaaa
post Dec 13 2005, 11:38 PM
Post #20

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 5-October 05
Korisnik br: 154 461

Mili,nezni,nezni znak.Ja sam rak...i ne znam koliko sam samo zelela da sam bilo koji drugi znak dry.gif
Emocije unosim i dok ljustim jabuku i to me bas izluduje.Volim bez proracuna,bez za i protiv,bezuslovno i bez ikakvih granica.Promenjivog raspolozenja...od totalne euforije do beskrajne tuge zbog problema koji cesto i ne postoje..
Ali ipak znam sta je to voleti u punom smislu.Neko moze samo da sluti snagu tih silnih emocija... blink.gif

+Quote Post

7 Stranice V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

RSS Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 3rd September 2010 - 04:10 AM

Copyright © 1999, 2010