Odličan film, jedan od onih retkih koji me pogode pravo u srce... Dobro, pitanja i nisu bila toliko teška , ali je sve lepo složeno u zanimljivu i prilično tužnu priču, sa hepiendom... Ja bih jedino promenio malo kraj, pa umesto da osvoji glavnu nagradu, bilo bi bolje da je izgubio, ali kako je konačno uspeo da pronađe svoju pravu i jedinu ljubav, to i ne bi bilo toliko važno...
Odlican film. Samo ono paljenje ociju. lomljenje nogu, teranje na prostituciju Tacno se vidi da su cigani poreklom odande i da to tako traje vec vekovima ako ne hiljadama godina.
Meni se dopao film,i drago mi je sto je osvojio toliko Oskara i red drugih nagrada. Kad sam ga gledala nisam mogla da ne pomislim da i romska deca kod nas imaju slicne sudbine ( mozda ne toliko extremne) ali zaista je strasno. A i stvarno su neverovatno slicni sa ovdesne rome. Primetite kako deca iz filma imaju seriozne face, vidi se da su muka proziveli. Negde sam procitala da deca sto su glumili u film i nakon ovaj uspeh jos uvek zive u siromasni deo Bombaja kao i pre.
Ne volim da budem parti brejker Generalno, film mi se dopao, ali kraj mi je totalno bajkovit i nerealan... Mozda sam ocekivala vise od dobitnika Oskara. Ipak, preporuka svima da pogldaju.
Meni i nije nesto. Ocekivao sam vise. Moram dA odgledam Bendzamina, ali mogu da kazem da je WALL E vise zasluzio oskara nego Slumdog.
ee mozda si odgledao do sad bendzamina al...prica je nerealna al film mozes odgledati,dave prilicno 2,5h traje film.Bez problema je mogao da traje 1,5 al jbg,tad bi bio vrh ali nije los tj.dobar je film.....stim sto je milioner dobbio zasluzeno sve te nagrade....
Meni i nije nesto. Ocekivao sam vise. Moram dA odgledam Bendzamina, ali mogu da kazem da je WALL E vise zasluzio oskara nego Slumdog.
ee mozda si odgledao do sad bendzamina al...prica je nerealna al film mozes odgledati,dave prilicno 2,5h traje film.Bez problema je mogao da traje 1,5 al jbg,tad bi bio vrh ali nije los tj.dobar je film.....stim sto je milioner dobbio zasluzeno sve te nagrade....
Dopao mi se film,sviđa mi se ta povezanost kviza i dešavanja u životu. Priča o deci Bombaja,njihovom životu,siromaštvu,snalaženju... Po mom mišljenju zaslužuje Oskara,drago mi je da sam konačno pogledala jedan novi film,a da se ne vrti sve oko specijalnih efekata. (ne smetaju mi specijalni efekti,ali u većini takvih filmova je plitak scenario...)
Ja bih jedino promenio malo kraj, pa umesto da osvoji glavnu nagradu, bilo bi bolje da je izgubio, ali kako je konačno uspeo da pronađe svoju pravu i jedinu ljubav, to i ne bi bilo toliko važno...
tek sam ga jučer pogledala, kad se sva histerija oko Oscara davno stišala i slažem se sa ovom tvojom konstatacijom, pri kraju, dok on odgovara na zadnje pitanje, a ona juri prema njemu mi je cijelo vrijeme prolazilo kroz glavu kako bi trebao izgubiti novac i dobiti samo nju, možda bi bilo efektnije. Usprkos tome, film je od početka do kraja vrhunski, a od Danny-a Boyle-a ni ne očekujem manje. pravo perfekcionistički, radnja, kamera, soundtrack, motivi i detalji, ma oduševljena sam.
Grupa: Član
Registrovan/a: 19-February 07
Od: Na obali =)
Korisnik br: 334 080
QUOTE(KEJTI-SKOPJE @ Apr 8 2009, 08:14 PM)
Negde sam procitala da deca sto su glumili u film i nakon ovaj uspeh jos uvek zive u siromasni deo Bombaja kao i pre.
Ispravite me ako grijesim,ali mislim da je poslije premijere filma objavljena vijest kako je jedno od djece koje je glumilo u filmu pretuceno,od strane roditelja,da ga maltretiraju i sl.
Meni se film svidja,zaista je ideja originalna,savrsena muzika...Planiram da procitam knjigu,samo da uhvatim malo vremena.