Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija |
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Sveti Georgije ubiva azdahu (2008) - Forum BeogradCafe
IPB

Dobrodošao Gost ( Prijavi Se | Registracija )

Reply to this topicStart new topic
> Sveti Georgije ubiva azdahu (2008)
_elesar_
post Aug 23 2007, 02:17 AM
Post #1

Početnik
Grupa Ikona

Grupa: Član
Registrovan/a: 30-September 06
Korisnik br: 284 154

Snimanje filma pocelo je u maju, a ocekuje u bioskopima pocetkom 2008. Navodno najveci domaci filmski projekat proteklih decenija. Na filmu saradjuju vlade Republike Srbije, i Republike Srpske. Film bi trebao da bude radjen po istoimenoj kultnoj pozorisnoj predstavi Dusana Kovacevica. Radjnja filma se odigrava za vreme Cerske bitke, i zasnovana je na istinitom dogadjaju. Ideja za ovaj projekat nastala je cak pre 15 godina.. Rezija: Srdjan Dragojevic, Producent: Dusan Kovacevic.
Uloge:

LAZAR RISTOVSKI – Đorđe
NATAŠA JANJIĆ – Katarina
MILUTIN MILOŠEVIĆ – Gavrilo
BORA TODOROVIĆ - Aleksa
ZORAN CVIJANOVIĆ – Mile Vuković
DRAGAN NIKOLIĆ – Sveštenik
BORIS MILIVOJEVIĆ – Rajko Pevac
NEBOJŠA GLOGOVAC – Tasić
MILENA DRAVIĆ – Tetka
SLOBODAN BODA NINKOVIĆ – Ninko Belotić

Sta mislite o ovome?
Go to the top of the page

+Quote Post
Auggie_Wren
post Aug 23 2007, 02:38 AM
Post #2

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 18-February 07
Korisnik br: 333 601

Zadnih godinu dana zaista se snimalo ili se snima dosta "kvalitetnih" po mnogim kriticarima domacih filmova. Ovo je jedan do njih od kojeg dosta licno ocekujem i to se zasniva samo zbog dela Dusana Kovacevica. Ali nazalost nekako odmah sam negativan utisak stekao kada sam video izbor glumaca kao i Srdjan Dragojevic. Tu pre svega mislim na Ristovskog, coveka koji je "preterao" sa snimanjem filmova i koji cini mi se slicno glumi sve karakterne licnosti u filmovima sto je veliki nedostatak. Dok o Dragojevicu nemam vise nikakvo pozitivno misljenje posle Andjela 2 i njegove oholosti vezano za sve sto se vezivalo za taj film. Bolje je da je ovaj film dobio Markovic sto bi nekako po meni bio pun pogodak...

+Quote Post
tvist
post Aug 23 2007, 05:32 AM
Post #3

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 11-August 06
Od: praistorija - 21 vek
Korisnik br: 268 910

Citat (_elesar_ @ Aug 23 2007, 01:17 AM) [snapback]1464057[/snapback]

Snimanje filma pocelo je u maju, a ocekuje u bioskopima pocetkom 2008. Navodno najveci domaci filmski projekat proteklih decenija. Na filmu saradjuju vlade Republike Srbije, i Republike Srpske. Film bi trebao da bude radjen po istoimenoj kultnoj pozorisnoj predstavi Dusana Kovacevica. Radjnja filma se odigrava za vreme Cerske bitke, i zasnovana je na istinitom dogadjaju. Ideja za ovaj projekat nastala je cak pre 15 godina.. Rezija: Srdjan Dragojevic, Producent: Dusan Kovacevic.
Uloge:

LAZAR RISTOVSKI – Đorđe
NATAŠA JANJIĆ – Katarina
BORA TODOROVIĆ - Aleksa
NEBOJŠA GLOGOVAC – Tasić
MILENA DRAVIĆ – Tetka

Sta mislite o ovome?

Posto je ekipa koja realizuje ovaj filmski projekat u vekiloj meri vec svima dobro poznata i imaju velike uspehe za sobom,a jos u sve to prste uvukao Dusan Kovacevic,ne verujem da ce ljudi koji budu odgledali ovaj fim zaliti za necim.
Pratila sam na nekim televizijama razne intervjue i kako je teklo snimanje filma,nadam se velikom uspehu jer po onome sto sam videla,film ce biti nesto ne vidjeno kod nas u nesoj filmskoj produkciji,zato
Napred Georgije!!! s72.gif s72.gif

+Quote Post
Dragon_Lestat
post Aug 23 2007, 06:47 PM
Post #4

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-May 07
Korisnik br: 366 445

Trebalo Bi Da Bude Sesky... sm007.gif

caps lock nije dozvoljen!!!

Ovu poruku je izmenio Auggie_Wren: Aug 23 2007, 07:19 PM

+Quote Post
aleksandrica_k
post Aug 25 2007, 01:06 AM
Post #5

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 21-May 07
Od: zemlja cuda...
Korisnik br: 367 911

Ja dosta ocekujem od ovog filma...u njega je ulozeno najvise novca, od svih domacih filmova. Nadam se da se necu razocarati...

+Quote Post
ana_nbgd
post Sep 1 2007, 11:29 AM
Post #6

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 31-August 07
Korisnik br: 397 173

Citat (_elesar_ @ Aug 23 2007, 01:17 AM) [snapback]1464057[/snapback]

Uloge:

LAZAR RISTOVSKI – Đorđe
NATAŠA JANJIĆ – Katarina
BORA TODOROVIĆ - Aleksa
NEBOJŠA GLOGOVAC – Tasić
MILENA DRAVIĆ – Tetka

Sta mislite o ovome?

Sta se desilo Dusanu Kovacevicu da da scenario onom Dragojevicu???? pa Sveti Georgije se igrao u pozoristu godinama sa savrsenom glumackom ekipom,a sada ce sve to da pokvari Srdjan!!! ali naravno uzdam se u dobre glumce koje je okupio!

Citat (Auggie_Wren @ Aug 23 2007, 01:38 AM) [snapback]1464103[/snapback]

Zadnih godinu dana zaista se snimalo ili se snima dosta "kvalitetnih" po mnogim kriticarima domacih filmova. Ovo je jedan do njih od kojeg dosta licno ocekujem i to se zasniva samo zbog dela Dusana Kovacevica. Ali nazalost nekako odmah sam negativan utisak stekao kada sam video izbor glumaca kao i Srdjan Dragojevic. Tu pre svega mislim na Ristovskog, coveka koji je "preterao" sa snimanjem filmova i koji cini mi se slicno glumi sve karakterne licnosti u filmovima sto je veliki nedostatak. Dok o Dragojevicu nemam vise nikakvo pozitivno misljenje posle Andjela 2 i njegove oholosti vezano za sve sto se vezivalo za taj film. Bolje je da je ovaj film dobio Markovic sto bi nekako po meni bio pun pogodak...

bravo!!! potpuno se slazem sa tobom!!!

+Quote Post
SjajZaRingle
post Sep 15 2007, 01:06 AM
Post #7

Директор
Grupa Ikona

Registrovan/a: 8-October 06
Od: --------------------->
Korisnik br: 286 808

Bio sam na mestu gde se snima film, u Deliblatskoj pescari. Napravili su komplet selo i mogu vam reci da fantasticno izgleda. Bas kao u to vreme...

+Quote Post
cuburka
post Nov 28 2007, 11:26 PM
Post #8

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 19-March 06
Korisnik br: 218 011

Normalno da je scenografija u delibladskoj pescari, mnogo dobra i realna kad ju je radio Miljan Kljakovic Kreka. On je nas najbolji scenograf koji duze vreme radi na zapadu, tako da smatram da je ovo velika cast. Jedva cekam da pogledam film.

+Quote Post
Bo0odala
post Mar 18 2009, 08:35 PM
Post #9

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 3-October 05
Korisnik br: 153 828

Zna li neko gde mogu da skinem ovaj film? Hvala u napred... smile.gif

+Quote Post
leki2
post Mar 18 2009, 09:21 PM
Post #10

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-January 09
Od: bg
Korisnik br: 493 359

Ovaj film vec prate kontroverze,jer SNS tvrdi da je delo istorijski falsifikat i da su gradjani Srbije odvajali pare da se snimi falsifikovana istorija ww1.Naime,u filmu se navodno govori kako je vrsena nasilna mobilizacija nesposobnih i bolesnih i time lazno predstavlja borba srpskog naroda.

Sto se tice Dragojevica,on je po meni zavrsio karijeru sa Andjelima1,a sve ostalo pokazuje nemastovitost,potpuno odsustvo lepote duha i umetnicke vizije. sm016.gif

Nije on jedini kome se nesto slicno dogodilo.Srdjan Karanovic je 60-ih snimio kultnu seriju "Grlom u jagode",a onda posle 20-ak god.pokazao kakav je cinik i prazan umetnik postao snimajuci soc-realisticni film kao nastavak pomenute serije "Jagode u grlu".

Po meni su obojica izgubila svezinu,leprsavost i jednostavnost u obracanju gledaocu,a svsrdno su nam pruzili sopstvene frustracije srednjeg doba i to ne na analiticki nacin,nego prazno i prizemno-cak izuzetno banalno. thumbsdown.gif

+Quote Post
besherat
post Jan 3 2010, 12:26 PM
Post #11

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-November 08
Korisnik br: 484 535

Film sam sinoć gledala na RTS 1, ali nisam nešto oduševljena. Radnja je dobro zamišljenja, ali mi nedostaje neka uvjerljivost, koja bi se trebala dočarati pričom. Sviđa mi se uloga Đorđa i zapamtila sam par citata.

+Quote Post
04sale82
post Jan 11 2010, 08:29 PM
Post #12

Veteran
Grupa Ikona

Registrovan/a: 27-May 04
Korisnik br: 52 362

Glup film. thumbsdown.gif sick.gif

+Quote Post
hurem_sultanija
post Feb 17 2010, 11:59 PM
Post #13

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 7-July 07
Korisnik br: 382 161

Taman kad sam očekivala da se radnja nastavi i da će tek doći do nekog dešavanja - film se završio sm050.gif

+Quote Post
Goran-Ok-Band
post Apr 9 2010, 06:52 PM
Post #14

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 22-July 04
Od: Nikšić
Korisnik br: 66 322

simpatican film ako neko zeli da ga skine sa neta nek mi se obrati

+Quote Post
mcduky
post Apr 10 2010, 11:54 AM
Post #15

Profi
Grupa Ikona

Registrovan/a: 17-February 10
Korisnik br: 525 799

Kao i svaki domaci film, nahvaljen maksimalno, a nicemu ne valja.

+Quote Post
lood_coorac
post Apr 11 2010, 02:15 AM
Post #16

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 13-December 07
Korisnik br: 424 973

Pa...s' obzirom da je domaci film...nije lose....mada moze to mnogo bolje...dramaturski promasaj....fotografija ga je izvukla...kao i carlston...nista bolje...ipak je to domaci film...ne moze da valja...ali idemo ka boljem u svakom slucaju...

+Quote Post
Goran-Ok-Band
post Apr 11 2010, 08:01 PM
Post #17

Početnik
Grupa Ikona

Registrovan/a: 22-July 04
Od: Nikšić
Korisnik br: 66 322

QUOTE(mcduky @ Apr 10 2010, 11:54 AM) *
Kao i svaki domaci film, nahvaljen maksimalno, a nicemu ne valja.

izvini nisam znao da te interesuju glupi americki filmovi koji su na istu foru gdje jedan covjek pobije cijelu armiju, gdje ga prevezu za bombu on eksplodira i ostane ziv, ili gdje se na kraju bije sa tipom koji ga u pocetku mlati i na kraju ga glavni lik prebije. sit sam glupih americkih filmova gdje naucna fantastika vodi glavnu ulogu. a ako cemo malo akcije pogledaj prvu emisiju skroz SESTO CULO i pogledaj malo kako se snimaju akcione scene gdje treba da se desi evakuacija neke zgrade itd a ne kod njih sve na istu foru i izvjestaceno, ali vazno je da se film izreklamira dobro kao npr avatar koji moze i moj brat mladji da gleda jer je polucrtani

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Korisnika cita ovu temu (1 Gostiju i 0 Anonimnih korisnika)
0 Korisnika:

RSS Tekstovna Verzija Datum i Vreme: 3rd September 2010 - 03:54 AM

Copyright © 1999, 2010