Dobrodošli na BeogradCafe | Login | Registracija
Meni
 ◦ Početak

◦ Chat
 ◦ Forum
 ◦ Klubovi
 ◦ Online muvanje
 ◦ Online Dnevnik
 ◦ Foto album
 ◦ Online klub
 ◦ Književni kutak

◦ Horoskop
 ◦ Humor
 ◦ SMS poruke
 ◦ Video
 ◦ Grafiti
 ◦ Čestitke
 ◦ Igre
 ◦ Wallpapers
 ◦ Strip
 ◦ Lyrics
 ◦ Erotika
 ◦ Muzika
 ◦ Srbija
 ◦ Svet
 ◦ Društvo
 ◦ Kultura
 ◦ Fun news
 ◦ Fudbal
 ◦ Košarka
 ◦ Tenis
 ◦ Ostali sportovi
 ◦ Shobizz
 ◦ Muzika
 ◦ Film
 ◦ Ljubav & sex
 ◦ Zdravlje
 ◦ Moda i lepota
 ◦ IT svet
 ◦ Gastro kutak

◦ Vreme
 ◦ Kursna lista
 ◦ TV program
 ◦ Download
 ◦ Linkovi
 ◦ Mali oglasi
 ◦ Kontakt
 ◦ Marketing
Akcije

Dobrodošli Gost ( Login | Registracija )

9 Strana V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Turbo folk supkultura, Negativan uticaj turbo folka
NFS_MW_girl
post Mar 5 2008, 09:42 PM
Post #1

...zgdj's sweetheart...
Group Icon

Status: Član
Reg: 19-January 08
Lok: RockportCity
Član broj: 433 832

najveci problem u svemu ovome je taj sto nasim tinejdzerima nasa draga srbija namece vrednovanje pogresnih stvari...

p.s. ruzo, ne razumem ovo tvoje tvrdjenje... ako je istina da slusanje takve vrste muzike utice na mentalni razvoj dece onda isto tako utice i slusanje svih pravaca muzike koji nemaju pravu umetnicku vrednost... a tu spada jos mnogo mnogo pravaca... ne mogu da poverujem da muzika utice na mentalni razvoj dece... jednostavno je tako nesto meni apsolutno nelogicno...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ruza_vetrova
post Mar 5 2008, 09:57 PM
Post #2

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Reg: 3-February 08
Lok: 442 do Beograda
Član broj: 437 404

Citat (NFS_MW_girl @ Mar 5 2008, 09:42 PM) *

najveci problem u svemu ovome je taj sto nasim tinejdzerima nasa draga srbija namece vrednovanje pogresnih stvari...

p.s. ruzo, ne razumem ovo tvoje tvrdjenje... ako je istina da slusanje takve vrste muzike utice na mentalni razvoj dece onda isto tako utice i slusanje svih pravaca muzike koji nemaju pravu umetnicku vrednost... a tu spada jos mnogo mnogo pravaca... ne mogu da poverujem da muzika utice na mentalni razvoj dece... jednostavno je tako nesto meni apsolutno nelogicno...

DA, tinejdžerima se nameću pogrešne vrednosti, drušvo ih nameće!

Po meni sama Ceca nije jedni predstavnik šunda i kiča, postoji tu još puno izvodjača, naravno i iz drugih pravaca muzike ali ovde je tema ONA!

Meni je sasvim logično da sve ono što okružuje decu, pa i muzika utiče na njihovu psihu.
Ne vidim tu nikakvu nelogičnost!

Deca su kao sundjer, sve upijaju oko sebe ako im je na "dohvat ruke"!!!
+Quote Post
ZokiKosta
post Mar 5 2008, 09:59 PM
Post #3

Profi
Group Icon

Reg: 4-February 07
Član broj: 328 256

Vidim ja da je turbo-folk ustvari pandorina kutija srpskog naroda... Lepo su nam smislili turbo-folk da nas se otarase mirnim putem i to još svesno da idemo u propast, sa osmehom na licu... Doduše meni obično bude zlo kada čujem Cecu & CO, ali na mene ne mogu da utiču, na vreme sam izgradio barijeru protiv turbo-folka. Samo mi je žao onog dela populacije koji nije u stanju da se odbrani, jer odvratna muzika još uvek nije proglašena za jedno od oružja za masovno uništenje žive sile i kao takvo još nije ušlo u ženevsku konvenciju, ali uskoro će, jer kad unište srpski narod ovim modernim oružjem, moraće ograničiti njegovu upotrebu da ne bi ostali nastradali...
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
50DINARS
post Mar 5 2008, 10:07 PM
Post #4

Veteran
Group Icon

Status: Moderator
Reg: 23-March 06
Član broj: 220 141

Nije posrnuće Srbije-Ceca.Pa pogledajte crtaće koje smo gledali mi i crtaće koje gledaju sad klinci.Ej teletabisi (to je predstava za mentalno zaostalu decu),goku,pokemoni,digimoni....Otišao je ceo svet u k....,e tu i mi Srbi i države bivše SFRJ,pratimo trendove.

Citat (ZokiKosta @ Mar 5 2008, 09:59 PM) *

Vidim ja da je turbo-folk ustvari pandorina kutija srpskog naroda... Lepo su nam smislili turbo-folk da nas se otarase mirnim putem i to još svesno da idemo u propast, sa osmehom na licu... Doduše meni obično bude zlo kada čujem Cecu & CO, ali na mene ne mogu da utiču, na vreme sam izgradio barijeru protiv turbo-folka. Samo mi je žao onog dela populacije koji nije u stanju da se odbrani, jer odvratna muzika još uvek nije proglašena za jedno od oružja za masovno uništenje žive sile i kao takvo još nije ušlo u ženevsku konvenciju, ali uskoro će, jer kad unište srpski narod ovim modernim oružjem, moraće ograničiti njegovu upotrebu da ne bi ostali nastradali...

Kao i meni što se gade metal,hard-core...i ta ekipa.To treba da puštamo deci,da im spržimo čula.
+Quote Post
kindermans
post Mar 5 2008, 10:09 PM
Post #5

- = -
Group Icon

Reg: 28-October 07
Lok: JugoslaWien
Član broj: 413 780

Citat (50DINARS @ Mar 5 2008, 10:05 PM) *

Nije posrnuće Srbije-Ceca.Pa pogledajte crtaće koje smo gledali mi i crtaće koje gledaju sad klinci.Ej teletabisi (to je predstava za mentalno zaostalu decu),goku,pokemoni,digimoni....Otišao je ceo svet u k....,e tu i mi Srbi i države bivše SFRJ,pratimo trendove.

a nekad je bila cenzura,..bio je neko ko kaze koji je crtani podoban,,....

A i danas se situacija popravlja evo u nasoj lepoj Vojvodini,....sve je manje stanica sa bljak narodnjacima iliti turcizmima ipak smo mi bili manje pod turcima,....vise smo nekako prema Becu orijentisani,...i muzicki kulturniji nego tamo dole prema turskoj,...a turci su krivi za sve!

kindermans je izmenio/la post. Vreme izmene: Mar 5 2008, 10:11 PM
+Quote Post
NFS_MW_girl
post Mar 5 2008, 10:10 PM
Post #6

...zgdj's sweetheart...
Group Icon

Citat (ruza_vetrova @ Mar 5 2008, 09:57 PM) *

Deca su kao sundjer, sve upijaju oko sebe ako im je na "dohvat ruke"!!!

u redu upijaju... ali muzika da lose utice na mentalni razvoj?! pa to nikako ne mogu da poverujem... ukoliko mi ne navedes istrazivanja svetski priznatih lekara koji su ovo dokazali...

da li ti mene smatras mentalno obolelom osobom? reci mi iskreno... koliko se secam ne... rekla si da se mozes ispod mnogih mojih postova potpisati... jel' tako? znaci ja sam po tebi mentalno zdrava osoba... a ja sam odrastala uz cecinu muziku...
+Quote Post
ruza_vetrova
post Mar 5 2008, 10:17 PM
Post #7

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Citat (NFS_MW_girl @ Mar 5 2008, 10:10 PM) *

u redu upijaju... ali muzika da lose utice na mentalni razvoj?! pa to nikako ne mogu da poverujem... ukoliko mi ne navedes istrazivanja svetski priznatih lekara koji su ovo dokazali...

da li ti mene smatras mentalno obolelom osobom? reci mi iskreno... koliko se secam ne... rekla si da se mozes ispod mnogih mojih postova potpisati... jel' tako? znaci ja sam po tebi mentalno zdrava osoba... a ja sam odrastala uz cecinu muziku...

Ma ne, kako da te smatram mentalno bolesnom!?! Otkud ti takve teške reči.

Ovde nisu u pitanju pojedinci, ovde je u pitanju celo društvo koje je izloženo pesmama koje su po mom mišljenju a i po mišljenju mnogih apsolutni kič.

Ja sam par puta pitala one koji slušaju Cecu da mi navedu samo jednu njenu pesmu koja ima umetničku vrednost, da mi navedu tekst koji vredi znati i nikada odgovora!? Zašto?

I stojim pri stavu da muzika kao i sve drugo utiče na dečiju psihu!!!
To je toliko po meni logično da nemam potrebe da ti ovde izvodim neke dokaze i ekspertize o tome!

+Quote Post
NFS_MW_girl
post Mar 5 2008, 10:24 PM
Post #8

...zgdj's sweetheart...
Group Icon

Citat (ruza_vetrova @ Mar 5 2008, 10:17 PM) *

Ma ne, kako da te smatram mentalno bolesnom!?! Otkud ti takve teške reči.

Ovde nisu u pitanju pojedinci, ovde je u pitanju celo društvo koje je izloženo pesmama koje su po mom mišljenju a i po mišljenju mnogih apsolutni kič.

Ja sam par puta pitala one koji slušaju Cecu da mi navedu samo jednu njenu pesmu koja ima umetničku vrednost, da mi navedu tekst koji vredi znati i nikada odgovora!? Zašto?

I stojim pri stavu da muzika kao i sve drugo utiče na dečiju psihu!!!
To je toliko po meni logično da nemam potrebe da ti ovde izvodim neke dokaze i ekspertize o tome!

o ruzo moja... pa to je sasvim druga stvar... ja ne tvrdim da cecina muzika ima neku umetnicku vrednost... naprotiv smatram da njena umetnicka vrednost ne postoji ali jednostavno volim da se veselim uz njene pevljive pesme... nije tu pitanje vrednosti pesama vec cist merak... pustis mozak na ler kada slusas njene pesme... dok kada slusas nesto ozbiljnije moras da se udubis u velicinu te kompozicije...

moj stav je da ne utice iz licnog iskustva...
+Quote Post
ruza_vetrova
post Mar 5 2008, 10:36 PM
Post #9

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Citat (NFS_MW_girl @ Mar 5 2008, 10:24 PM) *

o ruzo moja... pa to je sasvim druga stvar... ja ne tvrdim da cecina muzika ima neku umetnicku vrednost... naprotiv smatram da njena umetnicka vrednost ne postoji ali jednostavno volim da se veselim uz njene pevljive pesme... nije tu pitanje vrednosti pesama vec cist merak... pustis mozak na ler kada slusas njene pesme... dok kada slusas nesto ozbiljnije moras da se udubis u velicinu te kompozicije...

moj stav je da ne utice iz licnog iskustva...

Pa naravno da je sasvim druga stvar!
Ovde je i pitanje, zašto i kako nešto što nema apsolutno nikakvu umetničku vrednost ima toliko poklonika i kako to može da bude nečiji idol?!?!?!

A odgovor je ponovljen puno puta, totalno smo moralno posrnuli!

Ne smatram osobe koje slušaju Cecu nenormalnim, mislim samo da im je izbor više nego loš!
U tome suština!

+Quote Post
NFS_MW_girl
post Mar 5 2008, 10:43 PM
Post #10

...zgdj's sweetheart...
Group Icon

Citat (ruza_vetrova @ Mar 5 2008, 10:36 PM) *

Pa naravno da je sasvim druga stvar!
Ovde je i pitanje, zašto i kako nešto što nema apsolutno nikakvu umetničku vrednost ima toliko poklonika i kako to može da bude nečiji idol?!?!?!

A odgovor je ponovljen puno puta, totalno smo moralno posrnuli!

Ne smatram osobe koje slušaju Cecu nenormalnim, mislim samo da im je izbor više nego loš!
U tome suština!

pa vec sam ti navela... pesme su joj pevljive i ljudi se opustaju uz njih...
ceca nije moj idol nikada ni bila... ja to nisam rekla... i ja to ne mogu da razumem isto kao ni ti... to jeste moralno posrnuce ali ne i slusanje njenih pesama... da li je neciji izbor muzike los ili nije stvar je ukusa...
+Quote Post
Cayca
post Mar 6 2008, 08:43 AM
Post #11

Zmaj tetka
Group Icon

Status: Super moderator
Reg: 5-November 05
Lok: Beograd
Član broj: 163 131

Ja se pribojavam da nam se bliŽi dan kada će se u okviru nacionalne književnosti proučavati tekstovi Marine Tucaković. Već zamišljam opsežnu analizu stiha (ili dela stiha) koji glasi "U metrou moje duše". Da li pesnikinja, a i interpretatorka žele da kažu da su im duše nepotpune (ako uzmemo u obzir beogradski metro), prljave, smrdljive, hladne (...)?

Citat (NFS_MW_girl @ Mar 5 2008, 10:10 PM) *

Ne znam da je sprovođeno istraživanje sa turbo folkom, ali odavno je ustanovljeno da krave kojima je puštana lagana muzika daju više mleka.
BBC
DoveSong
Zašto misliš da onda muzika ne utiče i na decu?
Čitam kako pišete da deci u vrtiću puštaju Cecu, Seku, Acu i slične. Zar je to muzika za decu? Gde su nestali Dragan Laković i hor Kolibri? Današnja deca nemaju detinjstvo pošto im se ne pružaju programi namenjeni deci.
+Quote Post
Meantime
post Mar 6 2008, 09:01 AM
Post #12

Profi
Group Icon

Reg: 27-May 07
Član broj: 370 262

Ova tema se ponovo razvila, k'o porucena.
Naime, nocas je komsija iznad mene slavio rodjenje sina (neka je ziv i zdrav), pa sam imala prilike da se upoznam sa dobrim delom Cecinog opusa. Moram da priznam da me je upravo ova tema navela da dobro naculjim usi, kad vec zbog buke nisam oka sklopila.

I ono malo sto sam zapamtila je vise nego porazavajuce:

Dobar si za jednu noc, ne i za dve…” – Da li ovo znaci da Ceca zagovara promiskuitet?

Zatim:

Zato sam depresivna, negativna, nepristojna, gruba, hladnaaaaa...“ - Mislim da smo svi primetili kod ove omladine upravo ovakav model ponasanja. Bravo Ceco!

Ovo je najgore od svega:

U suprotnom smeru vozim 200 na sat...“ - Sta je ovo drugo nego tzv. srpski rulet?

Moram da priznam da mi je zbog ovog poslednjeg doslo da ustanem u sred noci i odem da zapalim i Pink i Grand i Marinu Tucakovic i celu tu bratiju!
Malo nam je saobracajki po ulicama u kojima ginu deca zbog svojih sumanutih igara, nego nam samo fali i Ceca da sve to propagira!

Nemoguce da Ceca nije svesna svoje popularnosti, pa bi, tim pre trebalo da povede racuna o tome sta i o cemu peva, da ne kazem baljezga! Ili je ipak sve u keshu i zlatnim polugama?

Nakon svega se pitam, da li je moguce da vise ne postoji nikakva cenzura i da li ti ljudi koji pisu te tekstove, kao i oni sto ih izvode, imaju malo mozga, savesti i morala? sm037.gif
+Quote Post
NFS_MW_girl
post Mar 6 2008, 02:23 PM
Post #13

...zgdj's sweetheart...
Group Icon

Citat (Cayca @ Mar 6 2008, 08:43 AM) *

Zašto misliš da onda muzika ne utiče i na decu?
Čitam kako pišete da deci u vrtiću puštaju Cecu, Seku, Acu i slične. Zar je to muzika za decu? Gde su nestali Dragan Laković i hor Kolibri? Današnja deca nemaju detinjstvo pošto im se ne pružaju programi namenjeni deci.

izvini ali ja nisam pisala ovakve stvari...

ja samo navodim da takva muzika na mene nije uticala... a ne verujem da utice i na ostalu normalnu decu...

p.s. deca nisu krave...
+Quote Post
ruza_vetrova
post Mar 6 2008, 02:48 PM
Post #14

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Citat (NFS_MW_girl @ Mar 6 2008, 02:23 PM) *

ja samo navodim da takva muzika na mene nije uticala... a ne verujem da utice i na ostalu normalnu decu...

p.s. deca nisu krave...

Pitam se samo, šta onda utiče na decu po tebi ako to nije muzika kao nešto čime su oni stalno okruženi??? Da ne pišem o drugim stvarima jer nisu tema.

DECA NISU KRAVE---u tome je i stvar, deca su mala osetljiva bića koja su u ovom surovom vremenu izložena takvim lošim uticajima sredine kakva nikada u istoriji nisu bila prisutna!

Deca osećaju, misle, pamte...jednostavno su razumna bića!!!!!
I upravo zato na njih treba obratiti pažnju, u smislu da im idol ne bude obična pevaljka koja nikada nije otpevala nešto vredno što će za 10-20 god biti pomenuto.

Neko je pominjao udžbenike, ako jednog dana u njima bude pomenuta Ceca kao nešto što je obeležilo ove zadnje dve decenije onda sigurno neće biti pomenuta u pozitivnom kontekstu!
+Quote Post
NFS_MW_girl
post Mar 6 2008, 03:04 PM
Post #15

...zgdj's sweetheart...
Group Icon

iskreno zalim tinejdzere koji dopuste da takva vrsta muzike utice na njih... ja nisam dopustila... samo sam je slusala povremeno...

tema je o tinejdzerima a ne o maloj deci koliko se ja secam... pogledajte malo bolje naslov... a tinejdzeri su dovoljno odrasli da mogu spreciti takav uticaj...
+Quote Post
ruza_vetrova
post Mar 6 2008, 03:14 PM
Post #16

_JEDNA JEDINA_
Group Icon

Citat (NFS_MW_girl @ Mar 6 2008, 03:04 PM) *

tema je o tinejdzerima a ne o maloj deci koliko se ja secam... pogledajte malo bolje naslov... a tinejdzeri su dovoljno odrasli da mogu spreciti takav uticaj...

Odlično znam naslov teme!

Za mene su tinejdžeri DECA, neko ko ima 12, 13, 14....je po meni još uvek dete i neizgradjena ličnost.
Stvar je u tome da su ta deca u svom najosetljivijem periodu odrastanja izložena jako lošim stvarima u svojoj sredini...i problem je što će to itekako da se odrazi na njihovu ličnost.

I lepo je napisao OpasanTip>>>jadni su i ti tinejdžeri a i njihovi roditelji.
U masi stvari nadju jednu kriminalnu i neobrazovanu ličnost koja uz to ne zna ni da peva.

Toliko o tome!
+Quote Post
ZokiKosta
post Mar 6 2008, 04:31 PM
Post #17

Profi
Group Icon

Reg: 4-February 07
Član broj: 328 256

Citat (Meantime @ Mar 6 2008, 09:01 AM) *

Nakon svega se pitam, da li je moguce da vise ne postoji nikakva cenzura i da li ti ljudi koji pisu te tekstove, kao i oni sto ih izvode, imaju malo mozga, savesti i morala? sm037.gif

Cenzure nema već dobrih oko 20 godina... A ovi što se bave proizvodnjom i puštanjem u promet takvog mentalnog otrova kao što je turbo-folk, oni se uopšte ne razlikuju od bilo kojeg drugog kriminalca koji narodu prodaje maglu za debelu lovu... Tako da o savesti i moralu tu nema ni govora, a mozak im služi samo za otimanje love od naivne raje...
+Quote Post
Swann1
post Mar 6 2008, 05:49 PM
Post #18

Aussi bien Satanique qu'Angélique
Group Icon

Reg: 3-April 05
Član broj: 117 165

Citat (ZokiKosta @ Mar 6 2008, 04:31 PM) *

Cenzure nema već dobrih oko 20 godina... A ovi što se bave proizvodnjom i puštanjem u promet takvog mentalnog otrova kao što je turbo-folk, oni se uopšte ne razlikuju od bilo kojeg drugog kriminalca koji narodu prodaje maglu za debelu lovu... Tako da o savesti i moralu tu nema ni govora, a mozak im služi samo za otimanje love od naivne raje...

Postovao sam odavno na ovoj temi, te mi je vise mucno i da je citam, a kamoli da ulazim u neku raspravu, ali sto se cenzure tice kod nas je treba uvesti. Cayca je vec napisala, a i ja sam o tome pisao ranije, da deca pevaju, rekao bih sva ushicena, raznorazne pesme ciji tekstovi nose i suvise losu poruku (u bilo kom smislu). Neko pomenu da se ne radi o deci vec o tinejdzerima, ali se zaboravlja cinjenica da su upravo onima koji su rasli tokom devedesetih, a posebno ovim klincima koji danas rastu, uzori u muzici postale bas te Cece, Stoje, Djaniji i ostala palamurdija nepismena. Nezamislivo mi je da se u jednom lokalu, koji se nalazi blizu moje zgrade, a koji sluzi za proslavu decijih rodjendana pustaju pesme ''Brushalter, nocas steze kao malter, pritiska mi grudi, cvrste ... bla, bla'' i da to u sav glas pevaju deca od 5. godina. Jos nezamislivije mi je da roditelji pustaju deci tu muziku i da se odusevljavaju kako im dete lepo peva, a takvih slucajeva ima i u nasim vrticima. U prilog tome, evo dela teksta jedne pesme koju cuh na radiju i jedva je pronadjoh zahvaljujuci tekstu koji sam zapamtio :

''Alal vera, alal vera sila si
tako treba drzi do sebe
ma ne das ti nikome
da napravi kurvu od tebe'' .

Devojcice koje se pronalaze u ovim tekstovima su stavljenje pred vrlo vazan izbor - ili da poslusaju Cecu (ili bilo koju pevaljku) :

''Dobar si za jednu noc, ne i za dve…''

ili da poslusaju ovog :

''ma ne das ti nikome da napravi kurvu od tebe''.

Dakle, devojcice su u velikoj dilemi.

No, mozda je moja interpretacija ovih tekstova jako losa .. ko ce ga znati. plac.gif

+Quote Post
Dejan011
post Mar 6 2008, 07:21 PM
Post #19

Veteran
Group Icon

Reg: 30-August 05
Lok: Beograd
Član broj: 143 868

Citat
ali sto se cenzure tice kod nas je treba uvesti

Samo što cenzura ništa ne bi pomogla u ovom slučaju,pogotovo što takvih i sličnih pesama imaš i drugim vrstama muzike.Recimo šta reći za one hip-hopere i pesme tipa"Bič,ajm gona fak ju so hard,pliz sak maj dik antil ju bikam sik".Mislim....kakva poruka za tinejdžerke. rolleyes.gif
U svakom slučaju,ne možeš zabraniti sve takve pesme.

Dok postoji potražnja za nečim (turbo folk,u ovom slučaju) uvek će to nešto pratiti i ponuda koja će pokušati da dostigne svakog konzumenta.Naravno,pomenuta muzika je za većinu iole vaspitanih i obrazovanih ljudi obično djubre,pa zato oni traže onaj tip muzike koji njima odgovara,i onda se to kupuje i sluša.Na taj način će da poraste i ponuda neke drugačije muzike od turbo folka.A problem Cece i ostalog šunda može da se reši tako što će roditelji razgovarati sa svojom decom i pokušati da im puste nešto drugo,pa će deca vrlo lako da prihvate tu muziku pod uslovom da im se svidi.

Jedino što mene zabrinjava je to što mi u Srbiji nemamo mnogo vasiptanih i obrazovanih ljudi da bi ovo uspelo,ali bez obzira na to,cenzura odredjenih vrsta muzike ne bi imala nikakvog efekta.

Dejan011 je izmenio/la post. Vreme izmene: Mar 6 2008, 07:27 PM
+Quote Post
Swann1
post Mar 6 2008, 07:51 PM
Post #20

Aussi bien Satanique qu'Angélique
Group Icon

Reg: 3-April 05
Član broj: 117 165

Citat (Dejan011 @ Mar 6 2008, 07:21 PM) *

Samo što cenzura ništa ne bi pomogla u ovom slučaju,pogotovo što takvih i sličnih pesama imaš i drugim vrstama muzike.Recimo šta reći za one hip-hopere i pesme tipa"Bič,ajm gona fak ju so hard,pliz sak maj dik antil ju bikam sik".Mislim....kakva poruka za tinejdžerke. rolleyes.gif
U svakom slučaju,ne možeš zabraniti sve takve pesme.

Ok, hajde da se ne shvati bukvalno zabraniti, ali neka cenzura mora postojati pre nego sto se pesma uopste snimi. Jes da je to malo moguce, ali to uopste ne bi bilo lose.

Citat

Naravno,pomenuta muzika je za većinu iole vaspitanih i obrazovanih ljudi obično djubre,pa zato oni traže onaj tip muzike koji njima odgovara,i onda se to kupuje i sluša.Na taj način će da poraste i ponuda neke drugačije muzike od turbo folka.

Kamo srece da to ima veze sa obrazovanjem i vaspitanjem, ali nazalost nema. Postoji veliki broj skolovanih ljudi koji slusa Djanu, Seku, Cecu i ostale stvari. Mozda se nekada znalo (ako tako mogu da kazem) sta ko slusa, ali danas to zaista nije slucaj. Poznajem dosta skolovanih i jako pametnih ljudi koji padaju u trans kada im se pusti neka od Ceca. sm034.gif
Citat

A problem Cece i ostalog šunda može da se reši tako što će roditelji razgovarati sa svojom decom i pokušati da im puste nešto drugo,pa će deca vrlo lako da prihvate tu muziku pod uslovom da im se svidi.

To je tacno, ali samo pod uslovom da roditelji ne slusaju Cece. No, mi imamo situaciju da roditelji sami pustaju deci te pesme i da pokazuju svoje zadovoljstvo dok im deca pevuse te pesmice hvaleci se kako su im deca zapamtila tekst i kako lepo pevaju.

Citat

cenzura odredjenih vrsta muzike ne bi imala nikakvog efekta.

Nisam govorio o cenzuri muzike, vec o cenzuri tekstova.
+Quote Post

9 Strana V  1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi: