Velik problem s porodicom... |
|
|
| anonimkaaaa |
May 6 2008, 08:40 PM
|
Početnik

Status: Član
Reg: 2-May 08
Član broj: 456 531

|
E ovako...imam sestru i strava roditelje...strava porodica....bar sam tako donedavno mislila... sve je pocelo iz najveceg smora kada sam uzela iz zezancije caletov telefon i citala poruke i otkrila da ima jos jednu zenu ili kako god da se izrazim.... Te poruke su sadrzavale reci koje su stvarno teske...bar ja na to tako gledam - "Volim te puno, puno!!" Za sada to znam samo ja...ne znam sta da radim... znam da nisam ni trebala cackati tudju privatnost, no sta je, tu je.... Nije mi jasno kako moze neka osoba posle svega toga da pogleda zenu i decu u oci...nije mi jasno... bojim se..tako da vas moolim da me posavetujete...
|
|
|
|
|
|
| anchiana |
May 6 2008, 10:10 PM
|
Bambince :)

Status: Moderator
Reg: 30-April 07
Lok: hodam po oblacima; tragam za svojim mirom
Član broj: 359 670

|
Slažem se sa Nenadom. Verujem da tebe to boli, i da ne shvataš, mislim na ovaj deo što si rekla Citat Nije mi jasno kako moze neka osoba posle svega toga da pogleda zenu i decu u oci...nije mi jasno... Ali, ovakve stvari ne trebaju biti izrečene, jer mogu povrediti osobe koje voliš. Čak i ako je ta poruka stigla pogrešnoj osobi (što se često dešava kod tih mobilnih telefona i kucanja broja napamet ili u žurbi, pogrešno izabrano ime i sl. ) Jedino da ostaviš stvari takve kakve su i zaboraviš na to. Jer neke stvari mogu puno povrediti neke osobe, a ne želiš da ljudi koje voliš pate. A opet možda je ta poruka greškom poslata, pa opet da se ne diže larma.. Samo kreni dalje, nisi pročitala.. Ovde ne moraš da smišljaš priču i da lažeš, samo sebi reci da nisi pročitala i gotovo... Nastavi dalje.. Možda ti ovo sada što sam rekla zvuči veoma teško, ali, kad se mora, u korist toga da ljudi oko tebe koje voliš, da ne pate, da ne bude svađe i slčno.. Pomisli na to.. Ne znam koliko me shvataš i da li ti je lakše i slično..?
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
May 7 2008, 07:29 AM
|
Олд тајмер

Reg: 29-December 03
Član broj: 25 260

|
Citat (anonimkaaaa @ May 6 2008, 08:40 PM)  .bar ja na to tako gledam - "Volim te puno, puno!!" :
Gledaj na to ovako. Vi se svi volite puno, pa čak i šire. Mene jedno ovde interesuje. Šta te više kopka? 1. To što neko voli puno tvog tatu? 2. To što je tata pokazao neke manjkavosti, ostavljajući takvu poruku na izvolte za eventualne čitaoce-padobrance?
|
|
|
|
|
|
| _c_r_n_o_k_o_s_a_ |
May 7 2008, 09:42 AM
|
Početnik

Reg: 10-April 08
Član broj: 452 371

|
Moj predlog je da za sada precutis. Jos uvek ne znas o cemu se radi. Nisi napisala da li si ,slucajno,videla da li je otac na te poruke odgovarao ili ne. U savakom slucju,kako sama kazes porodica ti je super i ako ti se roditelji dobro slazu , nema potrebe da sada potezes bilo kakvo pitanje na ovu temu.
Na kraju,mozda su to samo bezazlene poruke koje tvoj otac prima mozda ne svojom voljom ,mozda ih nije on inicirao. . . . . .ima tu jos gomila pitanja.
Ako,ne daj Boze , pocnu neki problemi u medjusobnim ili porodicnim odnosima ,tada ce biti vreme da sa ocem otvoreno razgovaras. Naravno uz predhodno izvinjenje sto si uopste caprkala po njegovoj privatnosti.
|
|
|
|
|
|
| Meantime |
May 7 2008, 10:39 AM
|
Profi

Reg: 27-May 07
Član broj: 370 262

|
Ne bi verovala kakve sve poruke meni stizu, greskom. Od sestricine koja sva srecna javlja svoj ujaku da je polozila ispit, preko devojke koja ocajnicki pokusava da stupi u kontakt sa svojim deckom koji je na Kop-u, pa do momka koji ljutit drezdi na kisi i ceka svoju devojku. Zamisli da je ovu poslednju poruku video moj dragi? Pa ne bi me oprale ni Dunav, ni Sava. Hocu da kazem da stvarno nije nemoguce da je po sredi greska, a da je tvoj tata jednostavno zaboravio da to obrise (a mozda, kao i moj tata, i ne zna kako se to radi  ). Pravi svaleri su, veruj mi, mnogo obazriviji. Ako je, pak, po sredi avantura, mislim da treba da ostavis tvojima da to resavaju. Tvoja majka nije balavica, znace kad nesto ne bude u redu - ako se tako sta uopste desi. U svakom slucaju, ti ne bi trebalo time da se opterecujes. Srecno!
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
May 7 2008, 10:49 AM
|
Олд тајмер

|
Uzmi ćaletov mobilni i pobriši mu sve poruke škakljivog sadržaja. Pa nek' se i babo češka po temenu. A ti prati njegovo ponašanje i nauči nešto novo.
|
|
|
|
|
|
| anonimkaaaa |
May 7 2008, 03:41 PM
|
Početnik

Reg: 2-May 08
Član broj: 456 531

|
Hvala vam puno!  vidim da se najvise pitate kolko je to sve sigurno i tako to... pa...sigurna sam 100%...ima i primljenih i poslatih poruka na lopate...to mi ne izgleda kao greska...
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
May 8 2008, 07:37 AM
|
Олд тајмер

|
Citat (velda @ May 7 2008, 06:46 PM)  nebi rekla nikome naravno sem njemu.Razgovarala bi otvoreno,jer ja mom ocu to ne bi precutala ali sigurno ostalima ne bi rekla jer dovoljno je to sto sam ja povredjena.
Pazi ovako. Otac čini to što čini. Sigurno ne bi voleo da mu ćerka drži pridike i sa njom o tome vodi neprijatne razgovore. Odluka je na njemu da se mane toga, ako je u stanju. Ja da sam na njenom mestu i ne mogu da se uzdržim a da mu ne dam do znanja da me je razočarao svojim ponašanjem, bih uradio sledeće. Iskoristio bih priliku kad nema drugih ukućana i poslužio se njegovim mobilnim onako kao slučajno, pred njim. Onda bih mu sasvim smireno dao mobilni u ruke, gledajući ga pravo u oči, uz reči: ,,Znaš tata! Mislila sam da se Muškarcima ne dešavaju takvi kiksevi.'' I onako malo potuljeno se okrenuo i otišao, ostavljajući mu u ruci mobilni na čijem ekranu se očitava škakljiva poruka. Na svako njegovo eventualno insistiranje da mi objasni ili utvrdi da li će tajna biti prosleđena ostalim članovima porodice, bih nevoljno odgovorio: ,,Dovoljno je što sam ja potrešena i ne želim da se iko drugi koga volim tako oseća. Verujem da ćeš umeti sve da dovedeš u red.'' Jer svaka dalja rasprava bi vodila tome da se on opravdava i pokušava da objasni ili da je tako moralo biti ili da se slučajno desilo, ili već neko drugo glupavo srceparajuće obrazloženje. A ti kao ćerka nisi dužna da budeš upućena do te mere u odnose tvojih roditelja.
|
|
|
|
|
|
| TROPRSTI |
May 8 2008, 12:08 PM
|
Олд тајмер

|
Citat (Breskvica84 @ May 8 2008, 12:00 PM)  Takve stvari se kad tad otkriju,pa bolje da razgovara sa tvojom mamom otvoreno.
Uzmi u obzir da ti ovo komentarišeš sa pozicije svojih godina, pogleda na život i iskustva. Možda mama ,,ne želi da sazna'' i da se oseća saučesnikom ili čak inspiratorom svega toga? 
|
|
|
|
|
|
| Avramova |
May 8 2008, 02:21 PM
|
dAVidova

Reg: 15-May 06
Član broj: 240 971

|
Citat (anonimkaaaa @ May 6 2008, 09:40 PM)  E ovako...imam sestru i strava roditelje...strava porodica....bar sam tako donedavno mislila...
I dalje tako misli, jer tako i jeste. Biće šta mora biti, a ti se smiri jer nisi sigurna šta je u pitanju. Citat Nije mi jasno kako moze neka osoba posle svega toga da pogleda zenu i decu u oci...nije mi jasno... Može jer ženu poštuje, voli, baš kao i decu. Zato ne donosi zaključke prerano.
|
|
|
|
|
|
| noone |
May 8 2008, 02:32 PM
|
...kad zvezde nam se sklope...

Reg: 11-November 04
Lok: Srpska Atina
Član broj: 42 619

|
Citat (TROPRSTI @ May 8 2008, 12:08 PM)  Uzmi u obzir da ti ovo komentarišeš sa pozicije svojih godina, pogleda na život i iskustva. Možda mama ,,ne želi da sazna'' i da se oseća saučesnikom ili čak inspiratorom svega toga?  Uzmi u obzir to da je temu postavila devojka, ili devojcica, nije ni bitno, koja verovatno ne razmislja kao da ima 40-50 godina, vec kao dete. I naravno da ne moze mirno da podnese situaciju, ne bih mogla ni ja. To ne znaci da se greska ne moze ispraviti, ali ocekivati da dete drugacije odreaguje je malo nerealno. Ne svidjaju mi se insinuacije tipa ''tata nije kriv'' ili ''tata zapravo nista lose nije uradio'', jer tata jeste uradio nesto odvratno i treba da trpi posledice! A zena moze da predje preko toga ili ne njena stvar. Ja ne bih!
|
|
|
|
|
|
1 član(ova) čita ovu temu (1 posetilaca i 0 anonimnih članova)
0 članovi:
|
|