Odgledao sam sinoć prvih 30-ak min, pa sam zaspao...
Ono što sam video mi je delovalo malo pretenciozno. Nisam odgledao ceo.Imam neki preliminarni utisak koji možda nije korektan,ali evo ga:
Ja ne volim takve "linearne" naracije.
Nije uopšte isključeno da je i crkva pravila taj film da bi postigla kontrareakciju. Kao neko ih medijski napada,pa sad oni imaju pravo da se šatro medijski brane(dodatna medijska promocija sa povodom).
mala digresija I krstaški ratovi(i svi drugi ratovi) su imali neke povode (koji su teataralni i za javnost) i uzroke( koji su pravi i za "tajnost")...
Čini mi se da ovaj film ima u sebi sažet jedan određen broj konkretnih i pouzdanih informacija (i to je nekome dragoceno), ali su te informacije čini mi se previše upregnute u pravcu nekog tona negacije, koji je previše direktan da bi bio "dubok". Možda su kreatori filma baš želeli da ovo mislimo! :hmm:
Sve u svemu prilično ne volim ovakva ostvarenja. Ovo me previše podseća na "protokole c. mudr..." (znaš na šta mislim)... Usiljena tendencioznost.
Preporučujem ti da pogledaš
The Qatsi Trilogy: Koyaanisqatsi, Powaqqatsi, and presenting Naqoyqatsi... Čisto da vidiš moje mišljenje o tome kakva bi naracija trebala da bude u dobrom snažnom dokumentarnom filmu. Koyaanisqatsi je meni najbolji od tri.
Što se Zeitgeist-a tiče moj ti je savet (onako drugarski) da se ogradiš od nekih namera ovog filma.

Odgledaću ceo pa ako ostavi drugačiji utisak na mene javiću ovde.
ikac007 je izmenio/la post. Vreme izmene: Feb 6 2008, 03:38 PM